Pasta met snijbonen, champignons, paprika en pesto
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 300 gr. spaghetti
- 400 gr. snijbonen
- 250 gr. champignons
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 2 tl. groene pesto
- 1 oranje paprika
- Italiaanse kruiden
- peper en zout
- olijfolie
- 35 gr. pijnboompitjes
- Parmezaanse kaas
- handje verse basilicum
Bereidingswijze
Zet voor de pasta een flinke pan met een ruime laag water op het vuur en breng aan de kook. Voor de snijbonen zet je een kleinere pan op het vuur met een klein laagje water, breng ook deze aan de kook. Verwarm tot slot een ruime hapjespan voor op laag vuur.
Bereid de pasta zoals aangegeven op de verpakking en giet deze daarna af. Roer de pasta om met een snufje peper, een klein beetje olijfolie en één theelepel groene pesto. Houd warm met de deksel op de pan en roer regelmatig even om. Snijd als de pasta opstaat de snijbonen in kleine blokjes en kook acht minuten, giet af en laat kort uitlekken in een vergiet.
Rooster tussendoor de pijnboompitjes in de droge hete hapjespan tot ze beginnen te verkleuren. Stort in een bakje of op een bord en laat afkoelen, zet de hapjespan terug op het vuur. Pel de ui en snipper deze, pel ook de teentjes knoflook en hak goed fijn. Borstel de champignons schoon en snijd in vieren. Verwijder de bovenkant van de paprika en haal de zaadlijsten en zaadjes eruit, snijd de paprika in blokjes.
Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan en bak de stukjes paprika kort aan. Voeg de ui, knoflook en champignons toe en kruid met wat peper, zout en Italiaanse kruiden. Doe er een theelepel groene pesto bij en schep alles goed om. Bak tot de champignons een beetje beginnen te slinken en mooi bruin zijn, voeg de uitgelekte snijbonen toe en verwarm nog kort mee.
Schep de pasta op de borden en schep hier de snijbonen, paprika en champignons over. Pluk de blaadjes van de basilicum en verdeel over de pasta. Rasp er flink wat Parmezaanse kaas over en sprenkel er nog wat olijfolie overheen. Strooi de geroosterde pijnboompitjes over de borden en je snelle pastamaaltijd is klaar.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 398 kcal.
- Vetten 22 gr.
- Waarvan verzadigd 6 gr.
- Koolhydraten 29 gr.
- Waarvan suikers 5 gr.
- Vezels 8 gr.
- Eiwitten 15 gr.
- Zout 1.4 gr.
- Natrium 560 mg.