Pasta met snijbonen, lenteui en kip pesto

Pasta met snijbonen, lenteui en kip pesto
Hoofdgerecht
30 minuten
4 personen

Onze lieve zoon van zes is dol op snijbonen, het liefst eet hij ze iedere dag. Gelukkig is er genoeg variatie te bedenken om toch regelmatig snijbonen op tafel te zetten. Bijvoorbeeld in deze heerlijke pasta met snijbonen, lenteui en kip pesto.

Het is een makkelijk en lekker maaltje dat je ook nog eens zo hebt gemaakt. Deze lekkere pastamaaltijd heb je namelijk binnen een half uurtje op tafel staan. Wil je de pasta met snijbonen, lenteui en kip pesto zelf eens proberen dan vind je hieronder het makkelijke recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 300 gr. pasta, bv. fusilli
  • 400 gr. kipfilet
  • 800 gr. snijbonen
  • 6 lenteuitjes
  • 3 tl. groene pesto
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • Parmezaanse kaas
  • olijfolie

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Zet vast twee pannen met water op het vuur, een flinke pan voor de pasta en een kleinere pan voor de snijbonen. Verwarm ook vast een hapjespan op laag vuur zodat de bodem goed warm wordt.

Snijd de kipfilet in blokjes en bewaar voor zo. Maak de snijbonen schoon en snijd deze in blokjes of ruitjes. Kook de snijbonen ongeveer acht minuten en giet ze daarna af. Bereid intussen ook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet deze af. Roer een theelepel groene pesto door de pasta en bewaar voor zo.

Zodra de pasta en de snijbonen op het vuur staan verhit je een scheutje olijfolie in de hapjespan. Voeg de blokjes kip toe en kruid deze naar smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden. Voeg twee theelepels groene pesto toe en bak de stukjes kip zo'n acht tot tien minuten tot ze goed gaar zijn. Snijd een stukje doormidden om dit te controleren.

Schep de kip tijdens het bakken regelmatig om en verwijder intussen de onderkant van de lenteuitjes. Snijd de lenteuitjes inclusief het groen in ringetjes en voeg deze na vijf minuten toe aan de pan met de kip. Roer goed door elkaar en bak de lenteui nog vijf minuten mee.

Voeg de laatste twee minuten de gekookte snijbonen toe aan de kip en bak deze nog een paar minuten mee. Serveer de pasta op de borden en schep hier het mengsel met de stukjes kip, de lenteui en de snijbonen over. Rasp er nog wat verse Parmezaanse kaas boven, kruid met wat extra peper en druppel er nog wat olijfolie over.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Pasta met snijbonen, lenteui en kip pesto
Pasta met snijbonen, lenteui en kip pesto
Pasta met snijbonen, lenteui en kip pesto
Pasta met snijbonen, lenteui en kip pesto
Pasta met snijbonen, lenteui en kip pesto

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens