Pasta met snijbonen, zongedroogde tomaatjes, garnalen en mozzarella

Pasta met snijbonen, zongedroogde tomaatjes, garnalen en mozzarella
Hoofdgerecht
15 minuten
4 personen

Pastagerechten vind ik altijd het ultieme comfortfood tijdens de zomer. Koud in een salade of warm zoals bij deze pasta met snijbonen, zongedroogde tomaatjes, garnalen en mozzarella. Een lekker snelle en niet al te machtige maaltijd die je echt zo op tafel hebt staan.

Ik kies altijd voor verse pasta, deze hoef je maar een paar minuten te koken en vind ik altijd heerlijk van smaak. Maar ook met gedroogde pasta is deze maaltijd een echte aanrader. Je kan de snijbonen trouwens prima vervangen door sperziebonen, dus kies gewoon wat jij zelf het lekkerst vindt. Wil je deze lekkere pasta zelf proberen dan vind je hieronder mijn recept, in 15 minuten staat het op tafel.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 300 gr. pasta naar keuze
  • 600 gr. snijbonen
  • 200 gr. garnalen
  • 200 gr. zongedroogde tomaten (potje)
  • 6 lenteuitjes of bosuitjes
  • 3 flinke tenen knoflook
  • 1 bol buffelmozzarella
  • verse basilicum
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm vast een hapjespan op laag vuur zodat deze door en door warm is. Zet ook een pan ruim kokend water op voor de pasta en een pan kokend water voor de snijbonen.

Maak de snijbonen schoon en snijd in ruitjes, spoel af onder de kraan en kook in ongeveer acht minuten beetgaar. Laat de snijbonen uitlekken in een vergiet en bewaar voor zo. Kook intussen ook de pasta en laat ook deze goed uitlekken, hussel door elkaar met wat olijfolie en houd warm in de pan.

Hak de teentjes knoflook goed fijn en snijd de lenteuitjes in ringetjes. Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan en bak de garnalen, knoflook en lenteui hier een paar minuten in aan. Schep de gekookte en uitgelekte snijbonen erbij en schep door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

Dep de zongedroogde tomaatjes droog op keukenpapier en snijd in dunne reepjes. Snijd de buffelmozzarella in dikke plakken en leg klaar voor zo.

Serveer de pasta op de borden en schep hier het garnalen- en snijbonenmengsel over. Strooi er de reepjes zongedroogde tomaat over en scheur de plakken mozzarella in grove stukken, verdeel over de pasta.

Sprenkel er nog wat olijfolie over, doe er een paar blaadjes basilicum op en bestrooi nogmaals met wat versgemalen peper. Eet smakelijk!

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Pasta met snijbonen, zongedroogde tomaatjes, garnalen en mozzarella
Pasta met snijbonen, zongedroogde tomaatjes, garnalen en mozzarella
Pasta met snijbonen, zongedroogde tomaatjes, garnalen en mozzarella
Pasta met snijbonen, zongedroogde tomaatjes, garnalen en mozzarella

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens