Pasta met snijbonen, zongedroogde tomaatjes, garnalen en mozzarella

Pasta met snijbonen, zongedroogde tomaatjes, garnalen en mozzarella

Pastagerechten vind ik altijd het ultieme comfortfood tijdens de zomer. Koud in een salade of warm zoals bij deze pasta met snijbonen, zongedroogde tomaatjes, garnalen en mozzarella. Een lekker snelle en niet al te machtige maaltijd die je echt zo op tafel hebt staan.

Ik kies altijd voor verse pasta, deze hoef je maar een paar minuten te koken en vind ik altijd heerlijk van smaak. Maar ook met gedroogde pasta is deze maaltijd een echte aanrader. Je kan de snijbonen trouwens prima vervangen door sperziebonen, dus kies gewoon wat jij zelf het lekkerst vindt. Wil je deze lekkere pasta zelf proberen dan vind je hieronder mijn recept, in 15 minuten staat het op tafel.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 300 gr. pasta naar keuze
  • 600 gr. snijbonen
  • 200 gr. garnalen
  • 200 gr. zongedroogde tomaten (potje)
  • 6 lenteuitjes of bosuitjes
  • 3 flinke tenen knoflook
  • 1 bol buffelmozzarella
  • verse basilicum
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm vast een hapjespan op laag vuur zodat deze door en door warm is. Zet ook een pan ruim kokend water op voor de pasta en een pan kokend water voor de snijbonen.

Maak de snijbonen schoon en snijd in ruitjes, spoel af onder de kraan en kook in ongeveer acht minuten beetgaar. Laat de snijbonen uitlekken in een vergiet en bewaar voor zo. Kook intussen ook de pasta en laat ook deze goed uitlekken, hussel door elkaar met wat olijfolie en houd warm in de pan.

Hak de teentjes knoflook goed fijn en snijd de lenteuitjes in ringetjes. Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan en bak de garnalen, knoflook en lenteui hier een paar minuten in aan. Schep de gekookte en uitgelekte snijbonen erbij en schep door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

Dep de zongedroogde tomaatjes droog op keukenpapier en snijd in dunne reepjes. Snijd de buffelmozzarella in dikke plakken en leg klaar voor zo.

Serveer de pasta op de borden en schep hier het garnalen- en snijbonenmengsel over. Strooi er de reepjes zongedroogde tomaat over en scheur de plakken mozzarella in grove stukken, verdeel over de pasta.

Sprenkel er nog wat olijfolie over, doe er een paar blaadjes basilicum op en bestrooi nogmaals met wat versgemalen peper. Eet smakelijk!

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Pasta met snijbonen, zongedroogde tomaatjes, garnalen en mozzarella'
Afbeelding bij 'Pasta met snijbonen, zongedroogde tomaatjes, garnalen en mozzarella'
Afbeelding bij 'Pasta met snijbonen, zongedroogde tomaatjes, garnalen en mozzarella'
Afbeelding bij 'Pasta met snijbonen, zongedroogde tomaatjes, garnalen en mozzarella'