Pasta met spinazie, champignons, tomaatjes, pancetta en mozzarella

Pasta met spinazie, champignons, tomaatjes, pancetta en mozzarella

Een lekkere pastamaaltijd staat bij ons regelmatig op tafel. Zowel zoonlief als wij smullen er altijd lekker van en ook deze keer ging alles weer op. Deze pasta met spinazie, champignons, tomaatjes, pancetta en mozzarella moet je dus echt eens proberen.

De tomaatjes roosterde ik met de champignons en wat knoflook in de oven. Samen met de roergebakken spinazie en de pancetta en mozzarella een heerlijke combinatie van smaken. Hieronder vind je het makkelijke recept voor deze supersnelle pastamaaltijd.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 250 gr. pasta, bv. tagliatelle
  • 400 gr. bladspinazie
  • 250 gr. kastanjechampignons
  • 250 gr. cherrytomaatjes
  • 6 tenen knoflook
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 80 gr. pancetta
  • 1 tl. groene pesto
  • peper en zout
  • olijfolie

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven vast voor op 160 graden en zet een flinke pan met ruim kokend water op. Zet ook vast een wok op laag vuur zodat deze goed warm kan worden.

Borstel de champignons schoon en halveer deze, erg grote exemplaren kan je in vieren snijden. Doe de champignons samen met de cherrytomaatjes in een ovenschaal. Pel de tenen knoflook en verdeel deze tussen de champignons en tomaatjes. Sprenkel er ruim olijfolie over en kruid met wat peper en zout. Zet de ovenschaal 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Bereid in de tussentijd de pasta en laat deze daarna uitlekken. Doe terug in de pan en doe er een klein scheutje olijfolie en een theelepel groene pesto bij. Roer alles goed door elkaar en houd warm voor zo.

Roerbak de spinazie op hoog vuur in wat olijfolie, voeg beetje bij beetje toe tot de spinazie is geslonken. Doe het vuur uit. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet en druk goed aan om het meeste vocht eruit te krijgen. Dep de wok even droog met een keukenpapiertje en doe de spinazie terug in de nog warme wok.

Serveer de pasta op de borden en schep hier wat van de champignons en tomaatjes bij. De teentjes knoflook kan je opeten of wegdoen. Schep wat van de roergebakken spinazie over de pasta. Scheur de buffelmozzarella en de pancetta in stukjes en verdeel over de pasta. Kruid eventueel met wat peper en serveer direct.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Pasta met spinazie, champignons, tomaatjes, pancetta en mozzarella'
Afbeelding bij 'Pasta met spinazie, champignons, tomaatjes, pancetta en mozzarella'
Afbeelding bij 'Pasta met spinazie, champignons, tomaatjes, pancetta en mozzarella'
Afbeelding bij 'Pasta met spinazie, champignons, tomaatjes, pancetta en mozzarella'