Pasta met spinazie, champignons, tomaatjes, pancetta en mozzarella

Pasta met spinazie, champignons, tomaatjes, pancetta en mozzarella

Een lekkere pastamaaltijd staat bij ons regelmatig op tafel. Zowel zoonlief als wij smullen er altijd lekker van en ook deze keer ging alles weer op. Deze pasta met spinazie, champignons, tomaatjes, pancetta en mozzarella moet je dus echt eens proberen.

De tomaatjes roosterde ik met de champignons en wat knoflook in de oven. Samen met de roergebakken spinazie en de pancetta en mozzarella een heerlijke combinatie van smaken. Hieronder vind je het makkelijke recept voor deze supersnelle pastamaaltijd.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 250 gr. pasta, bv. tagliatelle
  • 400 gr. bladspinazie
  • 250 gr. kastanjechampignons
  • 250 gr. cherrytomaatjes
  • 6 tenen knoflook
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 80 gr. pancetta
  • 1 tl. groene pesto
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm je oven vast voor op 160 graden en zet een flinke pan met ruim kokend water op. Zet ook vast een wok op laag vuur zodat deze goed warm kan worden.

Borstel de champignons schoon en halveer deze, erg grote exemplaren kan je in vieren snijden. Doe de champignons samen met de cherrytomaatjes in een ovenschaal. Pel de tenen knoflook en verdeel deze tussen de champignons en tomaatjes. Sprenkel er ruim olijfolie over en kruid met wat peper en zout. Zet de ovenschaal 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Bereid in de tussentijd de pasta en laat deze daarna uitlekken. Doe terug in de pan en doe er een klein scheutje olijfolie en een theelepel groene pesto bij. Roer alles goed door elkaar en houd warm voor zo.

Roerbak de spinazie op hoog vuur in wat olijfolie, voeg beetje bij beetje toe tot de spinazie is geslonken. Doe het vuur uit. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet en druk goed aan om het meeste vocht eruit te krijgen. Dep de wok even droog met een keukenpapiertje en doe de spinazie terug in de nog warme wok.

Serveer de pasta op de borden en schep hier wat van de champignons en tomaatjes bij. De teentjes knoflook kan je opeten of wegdoen. Schep wat van de roergebakken spinazie over de pasta. Scheur de buffelmozzarella en de pancetta in stukjes en verdeel over de pasta. Kruid eventueel met wat peper en serveer direct.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Pasta met spinazie, champignons, tomaatjes, pancetta en mozzarella

Pasta met spinazie, champignons, tomaatjes, pancetta en mozzarella

Pasta met spinazie, champignons, tomaatjes, pancetta en mozzarella

Pasta met spinazie, champignons, tomaatjes, pancetta en mozzarella

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens