Pasta-ovenschotel met ricotta-tomatensaus, groenten, gehakt en gesmolten kaas

Pasta-ovenschotel met ricotta-tomatensaus, groenten, gehakt en gesmolten kaas
Hoofdgerecht
20 minuten + 20 minuten oven
4 personen

Laatst maakte ik deze lekkere pasta-ovenschotel met ricotta-tomatensaus, groenten, gehakt en gesmolten kaas. Een erg makkelijke maaltijd die je eigenlijk zo hebt gemaakt. Terwijl de pasta kookt maak je de saus met gehakt, groenten, ricotta en tomatensaus.

Niet veel later schuif je alles in de oven om de kaas nog even goed te laten smelten. Het resultaat is een heerlijke ovenschotel met een lekker romige saus. Je kan alles trouwens prima van tevoren bereiden en de ovenschaal in de koelkast bewaren. Hoef je het ‘s avonds alleen nog even af te maken in de oven.

Lijkt deze lekkere pasta-ovenschotel jou ook wel iets? Dan vind je hieronder het lekker en snelle recept. Zet je toch liever iets anders op tafel dan vind je hier meer ovenschotels of pastarecepten. Buon appetito!

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 200 gr. farfalle
  • 300 gr. rundergehakt
  • 400 gr. gepelde tomaten uit blik
  • 400 gr. tomatenblokjes uit pak
  • 1 prei
  • 100 gr. bospeen
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 teen knoflook
  • 200 gr. ricotta
  • 200 gr. belegen kaas, geraspt
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • olijfolie
  • boter om in te vetten

In plaats van verse groenten kan je ook 600 gr. Italiaanse groentenmix gebruiken.

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 180 graden. Zet een ingevette ovenschaal van ca. 30 x 20 cm klaar. Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook. Verhit ook vast een flinke hapjespan op laag vuur. Bereid de farfalle zoals aangegeven op de verpakking, laat uitlekken in een vergiet en schep tussendoor af en toe om.

Maak de saus

Doe een scheutje olijfolie in de hapjespan en bak hierin het gehakt rul. Kruid met flink wat Italiaanse kruiden, peper en zout. Snijd de bovenkant van de paprika's en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Hierna snijd je beide paprika's in blokjes, voeg ze toe aan de pan. Pel vervolgens de ui en snijd fijn, voeg toe aan de pan. Plet het teentje knoflook en verwijder het velletje. Hak de knoflook fijn en voeg ook toe.

Daarna snijd je de prei in ringetjes en de courgette in blokjes, ook dit doe je erbij. Als laatste snijd je de wortels in dunne plakjes of kleine blokjes en doe je bij de rest. Voeg nu zowel de gepelde tomaten als de tomatenblokjes toe en roer alles goed door elkaar. Doe er tot slot de ricotta bij en roer nogmaals door, laat een paar minuten pruttelen.

Bereid de ovenschotel

Roer als de saus een tijdje heeft geprutteld de farfalle erdoor. Schep hierna alles in de ovenschaal. Doe er de geraspte kaas overheen en schuif de ovenschaal ongeveer 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven. Wacht tot de kaas goed is gesmolten en haal de schaal uit de oven. Schep de pasta-ovenschotel op de borden en serveer.

Heb je alles van tevoren al bereid en komt de ovenschaal uit de koelkast? Verwarm deze dan zo'n 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven. In dat geval doe je er trouwens pas vlak voor het in de oven gaat de gerapste kaas overheen.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Pasta-ovenschotel met ricotta-tomatensaus, groenten, gehakt en gesmolten kaas
Pasta-ovenschotel met ricotta-tomatensaus, groenten, gehakt en gesmolten kaas
Pasta-ovenschotel met ricotta-tomatensaus, groenten, gehakt en gesmolten kaas
Pasta-ovenschotel met ricotta-tomatensaus, groenten, gehakt en gesmolten kaas
Pasta-ovenschotel met ricotta-tomatensaus, groenten, gehakt en gesmolten kaas
Pasta-ovenschotel met ricotta-tomatensaus, groenten, gehakt en gesmolten kaas
Pasta-ovenschotel met ricotta-tomatensaus, groenten, gehakt en gesmolten kaas

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie 767 kcal.
  • Vetten 36 gr.
  • Waarvan verzadigd 17 gr.
  • Koolhydraten 60 gr.
  • Waarvan suikers 23 gr.
  • Vezels 10 gr.
  • Eiwitten 43 gr.
  • Zout 2.5 gr.
  • Natrium 1000 mg.

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens