Pastasalade met carpaccio, zongedroogde tomaatjes en pesto dressing

Pastasalade met carpaccio, zongedroogde tomaatjes en pesto dressing

Deze pastasalade met carpaccio, zongedroogde tomaatjes en pesto dressing is echt een aanrader. Nu ben ik al dol op pastasalades maar deze variant met carpaccio is wel héél erg lekker. En bovendien is deze pastasalade ook nog eens erg makkelijk te maken. Schrik dus niet van de lijst ingrediënten, je bent namelijk echt zo klaar.

Kook de pasta van tevoren en laat deze goed uitlekken en afkoelen. In de tussentijd kan je de ingrediënten snijden en de pesto dressing maken. Schep hierna alles goed door elkaar, serveer de salade en rasp er tot slot nog wat Parmezaanse kaas over. Het resultaat is een overheerlijke pastasalade waar je echt van zal smullen.

Krig je ook zin in deze pastasalade met carpaccio, zongedroogde tomaatjes en pesto dressing? Bekijk dan snel het makkelijke recept hieronder en maak hem zelf. Eet smakelijk alvast!

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 150 gr. veldsla
  • 250 gr. pasta. bv. pipe rigate
  • 250 gr. carpaccio
  • 1 rode paprika
  • 1 komkommer
  • 250 gr. cherrytomaatjes
  • 10 zongedroogde tomaatjes
  • 6 lenteuitjes
  • 3 tl. kappertjes
  • 35 gr. pijnboompitten
  • Parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • Italiaanse kruiden

Pesto dressing:

  • 3 el. mayonaise
  • 3 el. yoghurt
  • 3 tl. groene pesto
  • olijfolie
  • peper en zout

Zet alles op je lijst Wat is dit?

Met deze knop zet je alles voor dit recept in één keer op je boodschappenlijstje bij Albert Heijn. Met de Albert Heijn app heb je zo altijd je boodschappen bij de hand. Ook kan je alles eenvoudig thuis laten bezorgen door de bezorgservice van AH.nl.

Bereidingswijze

Zet een flinke pan met een ruime laag water op het vuur en breng aan de kook. Bereid hierin de pasta zoals aangegeven op de verpakking, kook de pasta 'al dente'. Doe hierna de pasta in een vergiet en spoel onder koud water tot de meeste warmte eraf is. Laat hierna goed uitlekken in het vergiet.

Snijd en meng de ingrediënten

Zodra je de pasta op hebt gezet kan je alvast de rest van de ingrediënten snijden. Als eerste snijd je de uiteinden van de komkommer. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en herhaal dit nogmaals. Snijd vervolgens in kleine blokjes en doe in een ruime slakom. Hierna snijd je de bovenkant van de paprika en verwijder je de zaadlijsten en zaadjes. Vervolgens snijd je de paprika in kleine blokjes, doe in de slakom.

Verwijder daarna de onderkant en het slappe groen van de lenteuitjes, snijd de lenteui hierna in ringetjes en doe in de slakom. De cherrytomaatjes snijd je doormidden en voeg je ook toe aan de slakom. Als laatste snijd je de zongedroogde tomaatjes in reepjes en voeg je deze toe aan de slakom. Als de pasta goed is uitgelekt voeg je deze samen met de kappertjes en pijnboompitten toe aan de slakom. Kruid naar smaak met flink wat Italiaanse kruiden en peper en zout. Schep alles goed om en bewaar voor zo.

Pesto dressing

Maak vervolgens de pesto dressing door alle ingrediënten in een mengbeker te mengen. Voeg net zoveel olijfolie toe tot de pesto dressing de door jou gewenste dikte heeft. Voor mij waren dit ongeveer twee eetlepels maar je kan ook iets minder of meer gebruiken. Voeg peper toe naar smaak en houd de pesto dressing apart voor zo.

Serveer de pastasalade

Verdeel de veldsla over vier grote borden of kommen. Sprenkel hier wat van de pesto dressing over. Scheur de carpaccio in stukjes en verdeel over de borden. Schep hier de pastasalade over en doe daar weer wat pesto dressing overheen. rasp er tot slot flink wat Parmezaanse kaas over en je pastasalade met carpaccio, zongedroogde tomaatjes en pesto dressing is klaar.

Handig!

Ook lekker

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie: 719 kcal.
  • Vetten: 27 gr.
    - waarvan verzadigd: 6 gr.
  • Koolhydraten: 73 gr.
    - waarvan suiker: 20 gr.
  • Vezels: 9 gr.
  • Eiwitten: 39 gr.
  • Zout: 2.9 gr. (1160 mg. natrium)

Bron: Voedingscentrum

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Pastasalade met carpaccio, zongedroogde tomaatjes en pesto dressing

Pastasalade met carpaccio, zongedroogde tomaatjes en pesto dressing

Pastasalade met carpaccio, zongedroogde tomaatjes en pesto dressing

Pastasalade met carpaccio, zongedroogde tomaatjes en pesto dressing

Pastasalade met carpaccio, zongedroogde tomaatjes en pesto dressing

Pastasalade met carpaccio, zongedroogde tomaatjes en pesto dressing

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens