Pastasalade met meloen en parmaham

Pastasalade met meloen en parmaham

Meloen en parmaham lijken wel voor elkaar gemaakt, ze smaken heerlijk in combinatie met elkaar. Deze pastasalade met meloen en parmaham moet je dan ook echt eens proberen. De zoete meloen, de wat zoute parmaham en de frisse lenteuitjes zorgen voor een smaakexplosie bij iedere hap.

Je hebt deze pastasalade echt zo gemaakt, in iets meer dan 20 minuten heb je deze al klaar. Je kan deze pastasalade prima van tevoren maken en meenemen naar bijvoorbeeld het strand of park. Erg lekker als frisse lunch maar ook heel geschikt als avondmaaltijd. Het snelle en makkelijke recept vind je hier, zeker eens proberen dus.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 250 gr. pasta
  • 1/2 cantaloupe of galiameloen
  • 150 gr. mozzarellabolletjes (buffel)
  • 100 gr. parmaham
  • 250 gr. cherrytomaatjes (optioneel)
  • 3 lenteuitjes of bosuitjes
  • verse basilicum
  • olijfolie
  • peper en zout

Zet alles op je lijst Wat is dit?

Met deze knop zet je alles voor dit recept in één keer op je boodschappenlijstje bij Albert Heijn. Met de Albert Heijn app heb je zo altijd je boodschappen bij de hand. Ook kan je alles eenvoudig thuis laten bezorgen door de bezorgservice van AH.nl.

Bereidingswijze

Voor deze pastasalade kan je het best een cantaloupe meloen gebruiken, deze is goed te verwerken en heerlijk zoet van smaak. Welke pasta je kiest is afhankelijk van wat je in huis hebt, zelf kies ik meestal voor wat grotere pasta die ik al dente kook.

Bereid de pasta van tevoren en spoel deze af onder de koude kraan tot deze niet meer verder gaart, laat daarna uitlekken in een vergiet. Als de pasta volledig is uitgelekt doe je deze in een slakom en zet je deze even apart voor zo.

Halveer de meloen als dit nodig is en schep met een lepel de pitten eruit. De andere helft kan je prima bewaren in de koelkast door de platte kant af te dekken met vershoudfolie. Schep de meloen leeg met een meloenlepel (bolletjeslepel) of als je deze niet hebt met een grote theelepel. Doe de meloenbolletjes bij de pasta.

Laat de mozzarellabolletjes uitlekken en doe ook deze bij de pasta. Heb je geen mozzarellabolletjes dan kan je ook een stuk buffelmozzarella in plakken snijden en in stukjes scheuren. Snij de lenteuitjes (ook het groen) in ringetjes en doe bij de pasta. Scheur de plakken parmaham in stukken en meng door de salade. Als je wil kan je ook nog gehalveerde cherrytomaatjes toevoegen aan de pastasalade.

Pak een handje verse basilicum en scheur de blaadjes in grove stukken. Verdeel de basilicum over de pastasalade en breng de salade op smaak met extra vierge olijfolie, versgemalen peper en zout. Schud alles goed door elkaar en dien direct op of bewaar voor later. Lekker met een ciabatta die net uit de oven komt.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Pastasalade met meloen en parmaham

Pastasalade met meloen en parmaham

Pastasalade met meloen en parmaham

Pastasalade met meloen en parmaham

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens