Pastasalade met rode biet, appel, makreel en dressing van yoghurt en mierikswortel

Pastasalade met rode biet, appel, makreel en dressing van yoghurt en mierikswortel
Hoofdgerecht, Salade
25 minuten
4 personen

Deze week maakte ik weer eens een pastasalade. Deze keer met rode biet, appel, makreel en een dressing van yoghurt en mierikswortel. Het is een makkelijke en lekkere salade die je zo hebt gemaakt. Terwijl de pasta kookt heb je alle tijd om die paar ingrediënten te snijden. En ook de dressing heb je binnen no time gemaakt.

Voor de makreel koos ik voor gerookte makreel. Deze kan je met en zonder vel kopen en eventueel ook zonder graat. Ze zijn allemaal even lekker dus kies vooral wat je voorkeur heeft. Je doet de makreel uiteindelijk in kleine plukjes door je salade, dus het eindresultaat is hetzelfde.

Krijg je ook zin in deze salade met rode biet, appelen makreel en een dressing van yoghurt en mierikswortel? Dan vind je het makkelijke recept hieronder. En hier vind je nog veel meer lekkere salades en pastasalades.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 250 gr. (mini) fusilli
  • 500 gr. gekookte rode bietjes
  • 2 wat zoetzure appels, bv. Elstar
  • ca. 250 gr. gerookte makreel
  • verse basilicum
  • 100 gr. veldsla
  • croutons*
  • peper en zout

Voor de dressing:

  • 5 el. yoghurt
  • 1 el. mayonaise
  • 1 tl. mierikswortel
  • 1 el. olijfolie
  • klein kneepje citroensap
  • peper en zout

* Koop kant en klaar of grill een boterham met wat olijfolie, zout en basilicum in een koekenpan. Snijd deze eenmaal afgekoeld in blokjes.

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Breng in een grote pan een ruime laag water aan de kook. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking maar verkort de kooktijd met een minuut. Giet hierna de pasta af in een vergiet en spoel een tijdje onder de koude kraan tot deze volledig is afgekoeld. Laat de pasta vervolgens uitlekken.

Snijd de bieten en appel

In de tussentijd snijd je met een officemes de gekookte rode bieten in plakken en blokjes. De appels snijd je ook in plakken en daarna in blokjes, gewoon met de schil. Doe alles in een grote slakom en doe hier ook de uitgekte pasta bij. Leg de makreelfilet op een snijplank en trek met een vork in plukjes. Voeg ook deze toe aan de slakom.

Pluk wat verse basilicum en verwijder de harde steeltjes. Hak de basilicum fijn met een koksmes en roer deze door de pastasalade. Doe er een klein scheutje olijfolie en meng alles door elkaar.

Maak de dressing

Doe de yoghurt, mayonaise en mierikswortel in een kom en kruid met peper en zout. Voeg een klein scheutje citroensap en de olijfolie toe. Roer met een garde tot een egale dressing.

Serveer de pastasalade

Verdeel de veldsla over vier borden en schep hier de pastasalade met de rode biet, appel en makreel op. Strooi wat van de croutons over de salade. Tot slot schep je een beetje van de dressing van yoghurt en mierikswortel over de borden.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.


Pastasalade met rode biet, appel, makreel en dressing van yoghurt en mierikswortel
Pastasalade met rode biet, appel, makreel en dressing van yoghurt en mierikswortel
Pastasalade met rode biet, appel, makreel en dressing van yoghurt en mierikswortel
Pastasalade met rode biet, appel, makreel en dressing van yoghurt en mierikswortel
Pastasalade met rode biet, appel, makreel en dressing van yoghurt en mierikswortel
Pastasalade met rode biet, appel, makreel en dressing van yoghurt en mierikswortel
Pastasalade met rode biet, appel, makreel en dressing van yoghurt en mierikswortel
Pastasalade met rode biet, appel, makreel en dressing van yoghurt en mierikswortel

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie 588 kcal.
  • Vetten 25 gr.
  • Waarvan verzadigd 5 gr.
  • Koolhydraten 59 gr.
  • Waarvan suikers 14 gr.
  • Vezels 7 gr.
  • Eiwitten 26 gr.
  • Zout 2.2 gr.
  • Natrium 880 mg.


Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens