Pastasalade met veldsla, parmaham, mozzarella en honing-dressing
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 200 gr. pasta, bv. farfalle
- 250 gr. cherrytomaten
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 6 lenteuitjes
- 1 appel
- 1/2 komkommer
- 100 gr. veldsla
- 100 gr. parmaham
- 35 gr. pijnboompitjes
- 1 bol mozzarella
- olijfolie
- Italiaanse kruiden
- peper en zout
Voor de dressing:
- 4 el. olijfolie
- 1 el. azijn
- 1 el. honing
- scheutje citroensap
Bereidingswijze
Breng in een grote pan een flinke laag water aan de kook. Kook hierin de farfalle of andere pasta 'al dente', ongeveer twee minuten korter dan de kooktijd op de verpakking. Zo wordt de pasta net beetgaar en is deze lekkerder in een salade. Spoel na het koken de pasta af onder de koude kraan om af te laten koelen. Laat uitlekken in een vergiet. Als de pasta op het vuur staat snijd je de rest.
Snijd alle ingrediënten
Verwijder de bovenkant van beide paprika's en haal de zaadlijsten en zaadjes eruit. Hierna snijd je de paprika's in kleine blokjes. De appel snijd je in plakjes en daarna in kleine blokjes, je kan de schil er gewoon oplaten. Boen de appel wel even schoon en zorg dat je het klokhuis niet meesnijdt. Halveer de komkommer in de lengte en herhaal nogmaals. Vervolgens snijd je de repen komkommer in stukjes.
Hierna snijd je de cherrytomaatjes in vier partjes, eventueel kan je ze halveren. Met een goed scherp mes is dit makkelijk te doen. Gaat dit te lastig dan kan je ze er eventueel in het geheel doorheen mengen. Laat de mozzarella uitlekken en snijd deze in blokjes. Als laatste snijd je de lenteui in ringetjes.
Doe alles bij elkaar in een grote saladekom en doe hier de afgekoelde pasta bij. Kruid met Italiaanse kruiden, peper en zout naar smaak en giet er wat olijfolie over. Schep alles goed doorlekaar zodat de kruiden en olie goed gemengd worden.
Maak de dressing
De volgende stap is het maken van de dressing. Dit gaat het makkelijkst in een dressingshaker of mengbeker. Doe alle ingrediënten bij elkaar en draai er een beetje peper en zout doorheen. Schud of roer nu alles goed door elkaar tot je een mooie dressing overhoudt.
Serveer
Verdeel de veldsla over vier borden, schep hier de pastasalade over. Scheur nu de plakken parmaham in stukken en verdeel over de borden. Strooi er hierna wat pijnboompitjes over en sprenkel er als laatste de honing-dressing overheen.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 548 kcal.
- Vetten 25 gr.
- Waarvan verzadigd 7 gr.
- Koolhydraten 53 gr.
- Waarvan suikers 15 gr.
- Vezels 5 gr.
- Eiwitten 13 gr.
- Zout 2.2 gr.
- Natrium 880 mg.