Pastasalade met veldsla, parmaham, mozzarella en honing-dressing

Pastasalade met veldsla, parmaham, mozzarella en honing-dressing

Deze pastasalade met veldsla, parmaham, mozzarella en honing-dressing is heerlijk fris van smaak. De pastasalade is erg makkelijk te maken en heb je binnen 20 minuten op tafel staan. Terwijl de pasta staat te koken snijd je alle ingrediënten en maak je de dressing.

Zodra de pasta klaar is spoel je deze even af met koud water. Hierna meng je alles door elkaar en serveer je het met de veldsla en de dressing. Een erg lekker maaltje dat heerlijk smaakt op een zomerse dag. En omdat het zo klaar is ook nog eens perfect als je weinig tijd hebt om te koken.

Lijkt deze pastasalade met veldsla, parmaham, mozzarella en honing-dressing je ook wel iets? Het lekkere recept vind je hieronder. En heb je toch liever een andere variant dan vind je hier nog veel meer pastasaladerecepten.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 200 gr. pasta, bv. farfalle
  • 250 gr. cherrytomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 6 lenteuitjes
  • 1 appel
  • 1/2 komkommer
  • 100 gr. veldsla
  • 100 gr. parmaham
  • 35 gr. pijnboompitjes
  • 1 bol mozzarella
  • olijfolie
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout

Voor de dressing:

  • 4 el. olijfolie
  • 1 el. azijn
  • 1 el. honing
  • scheutje citroensap

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Breng in een grote pan een flinke laag water aan de kook. Kook hierin de farfalle of andere pasta 'al dente', ongeveer twee minuten korter dan de kooktijd op de verpakking. Zo wordt de pasta net beetgaar en is deze lekkerder in een salade. Spoel na het koken de pasta af onder de koude kraan om af te laten koelen. Laat uitlekken in een vergiet. Als de pasta op het vuur staat snijd je de rest.

Snijd alle ingrediënten

Verwijder de bovenkant van beide paprika's en haal de zaadlijsten en zaadjes eruit. Hierna snijd je de paprika's in kleine blokjes. De appel snijd je in plakjes en daarna in kleine blokjes, je kan de schil er gewoon oplaten. Boen de appel wel even schoon en zorg dat je het klokhuis niet meesnijdt. Halveer de komkommer in de lengte en herhaal nogmaals. Vervolgens snijd je de repen komkommer in stukjes.

Hierna snijd je de cherrytomaatjes in vier partjes, eventueel kan je ze halveren. Met een goed scherp mes is dit makkelijk te doen. Gaat dit te lastig dan kan je ze er eventueel in het geheel doorheen mengen. Laat de mozzarella uitlekken en snijd deze in blokjes. Als laatste snijd je de lenteui in ringetjes.

Doe alles bij elkaar in een grote saladekom en doe hier de afgekoelde pasta bij. Kruid met Italiaanse kruiden, peper en zout naar smaak en giet er wat olijfolie over. Schep alles goed doorlekaar zodat de kruiden en olie goed gemengd worden.

Maak de dressing

De volgende stap is het maken van de dressing. Dit gaat het makkelijkst in een dressingshaker of mengbeker. Doe alle ingrediënten bij elkaar en draai er een beetje peper en zout doorheen. Schud of roer nu alles goed door elkaar tot je een mooie dressing overhoudt.

Serveer

Verdeel de veldsla over vier borden, schep hier de pastasalade over. Scheur nu de plakken parmaham in stukken en verdeel over de borden. Strooi er hierna wat pijnboompitjes over en sprenkel er als laatste de honing-dressing overheen.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Pastasalade met veldsla, parmaham, mozzarella en honing-dressing'
Afbeelding bij 'Pastasalade met veldsla, parmaham, mozzarella en honing-dressing'
Afbeelding bij 'Pastasalade met veldsla, parmaham, mozzarella en honing-dressing'
Afbeelding bij 'Pastasalade met veldsla, parmaham, mozzarella en honing-dressing'
Afbeelding bij 'Pastasalade met veldsla, parmaham, mozzarella en honing-dressing'
Afbeelding bij 'Pastasalade met veldsla, parmaham, mozzarella en honing-dressing'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 548 kcal.
  • Vetten 25 gr.
  • Waarvan verzadigd 7 gr.
  • Koolhydraten 53 gr.
  • Waarvan suikers 15 gr.
  • Vezels 5 gr.
  • Eiwitten 13 gr.
  • Zout 2.2 gr.
  • Natrium 880 mg.