Penne met gegrilde kip, spinazie, kastanje­champignons en kerrie-roomsaus

Penne met gegrilde kip, spinazie, kastanjechampignons en kerrie-roomsaus
Hoofdgerecht
35 minuten
4 personen

Deze heerlijke penne met gegrilde kip, spinazie, kastanjechampignons en kerrie-roomsaus moet je echt eens proberen. Het is een erg lekkere pastamaaltijd die helemaal niet moeilijk is te maken. Heerlijk als je eens een wat andere pasta op tafel wil zetten.

De kip grilde ik zelf op een grillpan, eventueel kan je dit ook in de oven doen. Natuurlijk kan je ook gewoon een stukje kip in de pan bakken, zelf vond ik die echte grillsmaak juist lekker. Ook de kerrie-roomsaus is makkelijk te maken, de saus kan je trouwens bij veel meer gerechten gebruiken. Het heerlijke recept voor deze penne met gegrilde kip, spinazie, kastanjechampignons en kerrie-roomsaus vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 300 gr. penne*
  • 300 gr. kipfilet
  • 600 gr. bladspinazie
  • 250 gr. kastanjechampignons
  • olijfolie
  • peper en zout

Voor de kerrie-roomsaus:

  • 30 gr. roomboter
  • 30 gr. bloem
  • 200 gr. slagroom
  • 1 sjalotje
  • 2 tl. kerrie
  • peper en zout
  • scheutje melk, optioneel

* Ik koos voor penne omdat de saus hier goed in kan trekken, je kan eventueel een andere pasta gebruiken.

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Vet een grillpan dun in met wat olijfolie en verhit op laag vuur tot deze goed heet is. Kruid de kipfilets aan beide kanten met peper en zout en schroei op hoog vuur aan beide kanten dicht. Grill de kipfilet daarna 25 minuten en draai regelmatig om. Sprenkel er eventueel wat extra olijfolie over indien nodig.

Zet een steelpannetje met dikke bodem op het vuur. Weeg de boter en bloem af en smelt eerst de boter in de steelpan. Pel de sjalot en hak fijn, voeg samen met de kerrie toe aan de gesmolten boter en bak een paar minuten aan. Voeg nu beetje bij beetje de bloem toe en roer tot een roux. Zodra alles goed is gemengd voeg je de slagroom toe en wat peper en zout. Laat de saus indikken op laag vuur en roer regelmatig om. Is de kerrie-roomsaus te dik dan kan je deze verdunnen met een beetje melk.

Verhit tussendoor een wok op laag vuur zodat deze goed heet wordt. Breng ook alvast in een ruime pan een flinke laag water aan de kook. Bereid hierin de penne zoals aangegeven op de verpakking. Giet de penne af en roer daarna om met een klein scheutje olijfolie. Houd de penne warm en schep af en toe om zodat deze niet aan elkaar blijft plakken.

Borstel als je het water voor de penne aan de kook brengt de champignons schoon. Snijd afhankelijk van de grootte in tweeën of vieren. Verhit een scheutje olijfolie in de hete wok en roerbak de champignons zo'n vijf minuten. Breng op smaak met peper en zout en wacht tot ze mooi bruin en geslonken zijn. Doe er dan beetje bij beetje de bladspinazie bij en laat slinken. Kruid met wat peper en zout.

Doe de warme penne samen met driekwart van de kerrie-roomsaus bij de spinazie en champignons. Schep alles goed door elkaar zodat de saus goed met de rest van de ingrediënten mengt. Snijd de gegrilde kipfilets in plakjes. Schep de penne met de spinazie en champignons op de borden en leg hier de plakjes gegrilde kip bij. Schep er de resterende kerrie-roomsaus overheen.

Recepten per mail?

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Penne met gegrilde kip, spinazie, kastanjechampignons en kerrie-roomsaus
Penne met gegrilde kip, spinazie, kastanjechampignons en kerrie-roomsaus
Penne met gegrilde kip, spinazie, kastanjechampignons en kerrie-roomsaus
Penne met gegrilde kip, spinazie, kastanjechampignons en kerrie-roomsaus
Penne met gegrilde kip, spinazie, kastanjechampignons en kerrie-roomsaus
Penne met gegrilde kip, spinazie, kastanjechampignons en kerrie-roomsaus
Penne met gegrilde kip, spinazie, kastanjechampignons en kerrie-roomsaus
Penne met gegrilde kip, spinazie, kastanjechampignons en kerrie-roomsaus
Penne met gegrilde kip, spinazie, kastanjechampignons en kerrie-roomsaus
Penne met gegrilde kip, spinazie, kastanjechampignons en kerrie-roomsaus

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie 618 kcal.
  • Vetten 38 gr.
  • Waarvan verzadigd 19 gr.
  • Koolhydraten 28 gr.
  • Waarvan suikers 2 gr.
  • Vezels 6 gr.
  • Eiwitten 35 gr.
  • Zout 2 gr.
  • Natrium 800 mg.

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens