Pikante wraps met beef teriyaki

Pikante wraps met beef teriyaki

Een lekkere maaltijd die snel op tafel staat doet het meestal erg goed op mijn site, vandaag heb ik er weer eentje voor je. Deze pikante wraps met beef teriyaki staan in een kwartier op tafel en zijn heerlijk. Ik heb wel kant-en-klare wraps gebruikt maar je kan deze natuurlijk ook makkelijk zelf maken, alleen red je het dan niet in een kwartier.

Meestal gebruik ik een zoetzure saus als ik wraps bereid maar vandaag koos ik voor een heerlijke teriyaki woksaus van Fair Trade Original, te koop bij de supermarkt. In combinatie met malse reepjes biefstuk, knapperige groente en een pittig pepertje heb je zo een makkelijke avondmaaltijd die gewoon heel erg lekker is.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 8 wraps
  • 250 gr. biefstuk
  • 1 paksoi
  • 250 gr. kastanjechampignons
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 3 bosuitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 1/2 flesje teriyaki woksaus (Fair Trade Original)
  • chilisaus (optioneel)
  • wokolie

Bereidingswijze

Hier vind je een makkelijk receptje als je zelf wraps wil maken, als je kant-en-klare wraps gebruikt kan je gewoon verder lezen. Verwarm je oven voor op 200 graden en zet vast een wok op een laag vuurtje zodat deze goed warm wordt. Haal de biefstuk een half uurtje van tevoren uit de koelkast zodat deze op temperatuur kan komen.

Snijd de biefstuk in dunne reepjes en zet even apart voor zo. Snijd ook de paksoi in reepjes, de paprika in kleine stukjes, de rode ui in partjes, de bosui in fijne ringetjes en de champignons in partjes of plakjes. Pel de teentjes knoflook en snijd deze zo fijn mogelijk, maak ook de rode peper schoon en snijd deze in flinterdunne ringetjes. Let op dat je je handen goed wast na het schoonmaken van de peper en dat je niet je ogen aanraakt. Hier vind je een makkelijk filmpje hoe je een rode peper het best kunt schoonmaken en snijden.

Doe de wraps in aluminiumfolie en verwarm deze zo'n 5 minuten in de voorverwarmde oven. Verhit ook wat wokolie op hoog vuur in de voorverwarmde wok, zodra de olie heet genoeg is doe je er de fijngesneden knoflook en rode peper in en roerbakt deze een halve minuut.

Hierna doe je de reepjes biefstuk erbij en roerbakt deze circa twee minuten tot ze aan de buitenkant mooi dicht zijn geschroeid. Hierna doe je de gesneden groenten en champignons in je wok en roerbakt ook deze nog een paar minuten. Giet de woksaus over de biefstuk en groenten heen en roerbak alles op hoog vuur nog een minuutje.

Schep de biefstuk en groenten in een (warme) schaal en haal de wraps uit de oven. Vul aan tafel de wraps met de groenten en het vlees en rol deze stevig op, klein scheutje chilisaus er overheen en genieten maar.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Pikante wraps met beef teriyaki

Pikante wraps met beef teriyaki

Pikante wraps met beef teriyaki

Pikante wraps met beef teriyaki

Pikante wraps met beef teriyaki

Pikante wraps met beef teriyaki

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens