Pipe rigate met groenten, gehakt, pesto en tomatensaus met Parmezaan

Pipe rigate met groenten, gehakt, pesto en tomatensaus met Parmezaan

Deze pipe rigate met groenten, gehakt, pesto en tomatensaus met Parmezaan is lekker vol van smaak. Dit komt omdat ik de tomatensaus zowel met pesto als Parmezaan op smaak bracht. Het resultaat is een goedgevulde en erg lekkere pastamaaltijd die je zo hebt gemaakt.

Serveer met wat extra geraspte Parmezaanse kaas en doe er nog wat verse basilicum op. Nog een scheutje olijfolie en je pasta is klaar. Ik koos deze keer voor pipe rigate, ook wel bekend als pastaschelpjes. Deze nemen de saus namelijk goed op. Maar je kan ook een ander soort pasta gebruiken. Hier lees je alles over de soorten pasta en wanneer je ze gebruikt.

Heb je liever een andere pastamaaltijd? Dan vind je hier nog veel meer pastarecepten. En heb je toch meer zin in een koude pastamaaltijd? Kijk dan eens bij de vele recepten voor pastasalades die je op Kookidee vindt.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 250 gr. pipe rigate
  • 300 gr. rundergehakt
  • 400 gr. tomatenblokjes, uit pak
  • 1 prei
  • 1 courgette
  • 250 gr. bospeen
  • 250 gr. champignons
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie
  • peper en zout
  • Italiaanse kruiden
  • 3 tl. groene pesto
  • Parmezaanse kaas
  • verse basilicum

Bereidingswijze

Zet een ruime pan op het vuur. Breng hierin een flinke laag water aan de kook. Verhit ook vast een grote hapjespan op laag vuur. Hierin bereid je zo het gehakt, de groenten en de tomatensaus. Snijd voor je de pasta gaat koken eerst alle groenten.

Snijd de groenten

Verwijder de onderkant van de prei, halveer de prei in de lengte. Snijd hierna in dikke halve ringetjes. Snijd beide uiteindes van de courgette en snijd de courgette in blokjes. Schraap de bospeen schoon en snijd in dunne plakjes. De rode paprika snijd je in kleine blokjes, haal eerst de bovenkant eraf. Verwijder daarna de zaadlijsten en zaadjes. Tot slot pel je de ui en snijd je deze in grove stukken.

Bereid de pasta en de saus

Kook nu de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet na het bereiden de pasta af en roer om met wat olijfolie. Bewaar voor zo. Tegelijkertijd met het koken van de pasta verhit je een scheutje olijfolie in de hapjespan. Bak het gehakt rul terwijl je de teentjes knoflook hierboven perst. Kruid met wat peper, zout en Italiaanse kruiden. Voeg als het gehakt rul is de champignons toe. Doe er direct de groene pesto bij en schep goed om. Als de champignons beginnen te slinken voeg je alle gesneden groenten toe.

Schep om op hoog vuur totdat alles wat glazig wordt. Voeg nu de tomatenblokjes toe en schep door elkaar. Rasp er flink wat Parmezaanse kaas boven en roer door de saus. Proef of de saus op smaak is, voeg anders wat meer Parmezaan toe. Laat kort pruttelen. Roer er nu de pipe rigate doorheen.

Serveren

Schep de pipe rigate met het gehakt, de groenten en de tomatensaus op de borden. Scheur wat blaadjes basilicum en verdeel deze over de pasta. Rasp er vervolgens nog wat Parmezaanse kaas over. Sprenkel er tot slot wat olijfolie overheen en je kan aan tafel. Buon appetito!

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Pipe rigate met groenten, gehakt, pesto en tomatensaus met Parmezaan'
Afbeelding bij 'Pipe rigate met groenten, gehakt, pesto en tomatensaus met Parmezaan'
Afbeelding bij 'Pipe rigate met groenten, gehakt, pesto en tomatensaus met Parmezaan'
Afbeelding bij 'Pipe rigate met groenten, gehakt, pesto en tomatensaus met Parmezaan'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 648 kcal.
  • Vetten 27 gr.
  • Waarvan verzadigd 9 gr.
  • Koolhydraten 62 gr.
  • Waarvan suikers 17 gr.
  • Vezels 9 gr.
  • Eiwitten 33 gr.
  • Zout 1.7 gr.
  • Natrium 680 mg.