Pita pizzabroodje met salami, chorizo, champignons en kaas

Pita pizzabroodje met salami, chorizo, champignons en kaas
Hoofdgerecht, Lunchgerecht
15 minuten
4 broodjes

Behalve wraps heb ik standaard meestal ook pitabroodjes in huis. Laatst maakte ik daar deze heerlijke pita pizzabroodjes met salami, chorizo, champignons en kaas mee. Je hebt deze kleine pizzabroodjes echt zo gemaakt en ze smaken geweldig lekker.

Wij aten er ieder twee als avondeten, maar ook voor een lekkere lunch kan je deze zeker op tafel zetten. Zelf deed ik er nog wat paprika en een groen pepertje bij. Met het lekkere recept hieronder heb je in 15 minuten vier van deze lekkere pizzabroodjes op tafel staan.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 broodjes)

  • 4 pitabroodjes
  • ca. 100 gr. tomatensaus*
  • 100 gr. salami, 8 plakken
  • 100 gr.  chorizo, ca. 12 plakken
  • 1 rode paprika
  • 125 gr. kastanjechampignons, liefst groot
  • 4 groene pepertjes
  • jonge kaas, 4 flinke plakken
  • Italiaanse kruiden

* Bijvoorbeeld pizzasaus of passata die je op smaak bengt met wat olie, peper, zout en basilicum.

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven vast voor op 200 graden met een lege bakplaat erin. Je kan ongeveer vier pizzabroodjes kwijt op één bakplaat. Gebruik dus twee bakplaten als je er meer wilt bakken voor 's avonds of bak in twee etappes.

Haal de bovenkant van de rode paprika, trek de zaadlijsten eruit en klop de movergebleven zaadjes uit de paprika. Snijd in vieren en vervolgens in dunne reepjes. Borstel de champignons schoon en snijd in zo dun mogelijke plakken. Zet klaar voor zo.

Snijd de pitabroodjes helemaal open en smeer per broodje ongeveer twee theelepels tomatensaus op de onderste helft. Beleg ieder broodje met twee plakken salami en drie plakjes chorizo. Verdeel hier wat van de paprika en de champignons over en leg er een plak kaas op. Bestrooi met wat Italiaanse kruiden en leg er een groen pepertje op. Doe de bovenkant op het broodje.

Haal de hete bakplaat uit de oven en leg hier de vier belegde pitabroodjes op. Schuif de bakplaat terug in de oven en laat circa vijf minuten bakken. Als de broodjes mooi knapperig zijn en de kaas is gesmolten zijn de broodjes klaar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.


Pita pizzabroodje met salami, chorizo, champignons en kaas
Pita pizzabroodje met salami, chorizo, champignons en kaas
Pita pizzabroodje met salami, chorizo, champignons en kaas
Pita pizzabroodje met salami, chorizo, champignons en kaas


Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens