Pitabroodje met gegrilde portobello, cheddar en gebakken uienringen

Pitabroodje met gegrilde portobello, cheddar en gebakken uienringen
Hoofdgerecht, Lunchgerecht
20 minuten
4 personen

Deze pitabroodjes met gegrilde portobello, cheddar en gebakken uienringen stonden laatst bij ons op tafel. Het is een erg makkelijk en vooral heel erg lekker alternatief voor een broodje hamburger. Leuk als je eens iets anders op tafel wil zetten.

Omdat de smaak van een portobello best neutraal is maakte ik hier een lekkere marinade voor. Je smeert de portobello er mee in. Daarna grill je deze met wat uienringen. Ik gebruikte hier een grillpan voor. Maar dit kan ook in een gewone koekenpan of een contactgrill.

Lijkt deze lekkere ‘portobelloburger’ je ook wel iets? Dan vind je hieronder het makkelijke en lekkere recept. Zelf vond ik het zeker voor herhaling vatbaar. Je zal in de toekomst dus vast meer variaties voorbij zien komen op mijn site.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 pitabroodjes
  • 4 portobello's
  • 4 plakjes cheddar
  • 100 gr. slamelange
  • 2 uien
  • plakjes augurk
  • mayonaise
  • tomatenketchup

Voor de marinade:

  • 2 tenen knoflook
  • 4 zongedroogde tomaatjes
  • 30 ml. olijfolie
  • peper en zout

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Je hebt deze heerlijke portobelloburgers echt zo gemaakt. Verwarm je oven voor om de pitabroodjes te bereiden. Zet ook een grillpan op laag vuur zodat deze goed heet wordt. Heb je deze niet? Gebruik dan een flinke hete koekenpan of bijvoorbeeld een contactgrill. Bereid de broodjes zoals aangegeven op de verpakking. Maak intussen de marinade voor de portobello's.

Marinade

De marinade is snel gemaakt. Neem een hoge mengbeker en doe hier de olijfolie in. Pel de teentjes knoflook en snijd deze in dunne plakjes, doe bij de olijfolie. Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes en doe bij de olijfolie. Voeg tot slot peper en zout naar smaak toe. Pureer tot een gladde marinade met een staafmixer of keukenmachine. Indien nodig voeg je tussendoor nog wat extra olijfolie toe. Wil je er een salade bij serveren? Dan kan je deze marinade prima als dressing gebruiken, maak dan gewoon iets meer.

Portobello's grillen

Voor het grillen snijd je het steeltje uit de portobello's. Smeer de bovenkant in met lekker veel marinade. Vervolgens pel je de uien en snijd je deze in ringen. Gril de portobello's eerst aan de gemarineerde bovenkant. Tegelijkertijd gril je de uienringen mee, deze zijn eerder klaar en haal je er dus tussendoor af. Draai na een paar minuten de portobello's om. Vervolgens gril je ook de andere kant, leg na een minuutje de cheddar op de al gegrilde kant. Laat nog even smelten en bewaar de portobello's even op een bord.

Maak de broodjes

Nu snijd je de pitabroodjes open en smeer je de onderkant in met mayonaise. Verdeel hier de slamelange en de gebakken uienringen over. Snijd twee augurken in dunne plakjes en verdeel over de sla en uien. Leg hier de portobello's met de gesmolten cheddar op. Doe er tot slot nog wat tomatenketchup over en leg de bovenkant van het pitabroodje erop.

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Pitabroodje met gegrilde portobello, cheddar en gebakken uienringen
Pitabroodje met gegrilde portobello, cheddar en gebakken uienringen
Pitabroodje met gegrilde portobello, cheddar en gebakken uienringen
Pitabroodje met gegrilde portobello, cheddar en gebakken uienringen
Pitabroodje met gegrilde portobello, cheddar en gebakken uienringen
Pitabroodje met gegrilde portobello, cheddar en gebakken uienringen
Pitabroodje met gegrilde portobello, cheddar en gebakken uienringen

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie 501 kcal.
  • Vetten 30 gr.
  • Waarvan verzadigd 8 gr.
  • Koolhydraten 39 gr.
  • Waarvan suikers 13 gr.
  • Vezels 6 gr.
  • Eiwitten 14 gr.
  • Zout 2.63 gr.
  • Natrium 1052 mg.

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens