Pitabroodje met gegrilde portobello, cheddar en gebakken uienringen

Pitabroodje met gegrilde portobello, cheddar en gebakken uienringen

Deze pitabroodjes met gegrilde portobello, cheddar en gebakken uienringen stonden laatst bij ons op tafel. Het is een erg makkelijk en vooral heel erg lekker alternatief voor een broodje hamburger. Leuk als je eens iets anders op tafel wil zetten.

Omdat de smaak van een portobello best neutraal is maakte ik hier een lekkere marinade voor. Je smeert de portobello er mee in. Daarna grill je deze met wat uienringen. Ik gebruikte hier een grillpan voor. Maar dit kan ook in een gewone koekenpan of een contactgrill.

Lijkt deze lekkere ‘portobelloburger’ je ook wel iets? Dan vind je hieronder het makkelijke en lekkere recept. Zelf vond ik het zeker voor herhaling vatbaar. Je zal in de toekomst dus vast meer variaties voorbij zien komen op mijn site.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 pitabroodjes
  • 4 portobello's
  • 4 plakjes cheddar
  • 100 gr. slamelange
  • 2 uien
  • plakjes augurk
  • mayonaise
  • tomatenketchup

Voor de marinade:

  • 2 tenen knoflook
  • 4 zongedroogde tomaatjes
  • 30 ml. olijfolie
  • peper en zout

Zet alles op je lijst Wat is dit?

Met deze knop zet je alles voor dit recept in één keer op je boodschappenlijstje bij Albert Heijn. Met de Albert Heijn app heb je zo altijd je boodschappen bij de hand. Ook kan je alles eenvoudig thuis laten bezorgen door de bezorgservice van AH.nl.

Bereidingswijze

Je hebt deze heerlijke portobelloburgers echt zo gemaakt. Verwarm je oven voor om de pitabroodjes te bereiden. Zet ook een grillpan op laag vuur zodat deze goed heet wordt. Heb je deze niet? Gebruik dan een flinke hete koekenpan of bijvoorbeeld een contactgrill. Bereid de broodjes zoals aangegeven op de verpakking. Maak intussen de marinade voor de portobello's.

Marinade

De marinade is snel gemaakt. Neem een hoge mengbeker en doe hier de olijfolie in. Pel de teentjes knoflook en snijd deze in dunne plakjes, doe bij de olijfolie. Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes en doe bij de olijfolie. Voeg tot slot peper en zout naar smaak toe. Pureer tot een gladde marinade met een staafmixer of keukenmachine. Indien nodig voeg je tussendoor nog wat extra olijfolie toe. Wil je er een salade bij serveren? Dan kan je deze marinade prima als dressing gebruiken, maak dan gewoon iets meer.

Portobello's grillen

Voor het grillen snijd je het steeltje uit de portobello's. Smeer de bovenkant in met lekker veel marinade. Vervolgens pel je de uien en snijd je deze in ringen. Gril de portobello's eerst aan de gemarineerde bovenkant. Tegelijkertijd gril je de uienringen mee, deze zijn eerder klaar en haal je er dus tussendoor af. Draai na een paar minuten de portobello's om. Vervolgens gril je ook de andere kant, leg na een minuutje de cheddar op de al gegrilde kant. Laat nog even smelten en bewaar de portobello's even op een bord.

Maak de broodjes

Nu snijd je de pitabroodjes open en smeer je de onderkant in met mayonaise. Verdeel hier de slamelange en de gebakken uienringen over. Snijd twee augurken in dunne plakjes en verdeel over de sla en uien. Leg hier de portobello's met de gesmolten cheddar op. Doe er tot slot nog wat tomatenketchup over en leg de bovenkant van het pitabroodje erop.

Handig!

Ook lekker

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie: 501 kcal.
  • Vetten: 30 gr.
    - waarvan verzadigd: 8 gr.
  • Koolhydraten: 39 gr.
    - waarvan suiker: 13 gr.
  • Vezels: 6 gr.
  • Eiwitten: 14 gr.
  • Zout: 2.63 gr. (1052 mg. natrium)

Bron: Voedingscentrum

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Pitabroodje met gegrilde portobello, cheddar en gebakken uienringen

Pitabroodje met gegrilde portobello, cheddar en gebakken uienringen

Pitabroodje met gegrilde portobello, cheddar en gebakken uienringen

Pitabroodje met gegrilde portobello, cheddar en gebakken uienringen

Pitabroodje met gegrilde portobello, cheddar en gebakken uienringen

Pitabroodje met gegrilde portobello, cheddar en gebakken uienringen

Pitabroodje met gegrilde portobello, cheddar en gebakken uienringen

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens