Pitabroodjes met gegrilde groenten, ribeye en oestersaus

Pitabroodjes met gegrilde groenten, ribeye en oestersaus
Hoofdgerecht, Lunchgerecht
30 minuten
4 personen

Laatst aten we deze pitabroodjes met gegrilde groenten, ribeye en oestersaus. Het is een makkelijk en lekker recept dat je zo hebt gemaakt. Wij aten het ‘s avonds maar je kan deze lekkere broodjes ook voor de lunch maken. De groenten snijd je fijn en rooster je gaar in de oven, aan het einde doe je er de broodjes nog even bij. In de tussentijd bak je de champignons en de ribeye in een hapjespan of een koekenpan.

Je serveert de broodjes en de gegrilde groenten met ribeye los van elkaar. Zo kan iedereen aan tafel zelf de pitabroodjes beleggen. Ik maak trouwens graag recepten met pitabroodjes. Ik zit er altijd van te smullen en ook onze zoon vind ze heerlijk. Zo vielen ook deze pitabroodjes met gegrilde groenten, ribeye en oestersaus goed in de smaak.

Lijken deze lekkere broodjes jou ook wel wat? Dan vind je het makkelijke en lekkere recept hieronder. En als je liever wat anders maakt vind je hier nog veel meer lekkere broodjes recepten. En meer inspiratie voor het avondeten of een lekkere lunch kan je natuurlijk ook op Kookidee vinden.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 grote pitabroodjes
  • ca. 300 gr. ribeye*
  • 400 gr. wortelen
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 250 gr. champignons
  • 3 lenteuitjes
  • oestersaus
  • sojasaus
  • vloeibare honing
  • wokolie
  • boter om te bakken
  • peper en zout
  • sesamzaadjes, optioneel

* In plaats van ribeye kan je ook een entrecote gebruiken of eventueel gewone biefstuk.

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Haal de ribeye een half uur van tevoren uit de koelkast en laat op deze kamertemperatuur komen. Verwarm je oven voor op 220 graden en zet een bakplaat klaar. Snijd eerst de worteltjes in schuine plakjes met een koksmes. Hierna snijd je de bovenkant van de rode paprika en verwijder je de zaadjes en zaadlijsten.

Vervolgens snijd je de paprika in reepjes en blokjes. Pel de rode ui en snijd deze vervolgens in partjes. Verdeel alle groenten over de bakplaat en besprenkel met wat olijfolie. Kruid met peper en zout en schuif in de voorverwarmde oven, rooster de groenten in ongeveer 25 minuten gaar. Na 20 minuten haal je deze er even uit om de champignons, lenteui en pitabroodjes toe te voegen. Dit lees je verderop in het recept.

Bak de champignons en de ribeye

Borstel intussen de champignons schoon met een groenteborsteltje en snijd in plakjes. Als je een eiersnijder hebt kan je dat hier eventueel mee doen. Verhit wat wokolie in de hapjespan of koekenpan en bak de champignons tot ze wat slinken en bruin worden. Voeg een klein scheutje sojasaus toe en een beetje oestersaus. Schep alles goed om met wat peper en zout en doe de champignons in een schaaltje.

Laat het bakresidu in de pan en snelt er wat boter in. Smeer de ribeye aan beide kanten in met een beetje sojasaus en bak op hoog vuur aan beide kanten dicht. Giet er vervolgens een flinke scheut oestersaus over en zet het vuur lager. Bak de ribeye nog zo'n twee minuten per kant en beweeg regelmatig door de pan. Haal de ribeye uit de pan en wikkel in aluminiumfolie, laat rusten tot zo.

Bak de pitabroodjes

Haal na 20 minuten de bakplaat met de groenten uit de oven. Snijd de lenteuitjes in schuine ringen en verdeel over de groenten. Verdeel ook de gebakken champignons over de bakplaat. Maak de pitabroodjes wat vochtig en verdeel over een ovenrooster. Schuif de bakplaat met groenten weer in de oven en het ovenrooster met de broodjes daarboven. Doe alles nog vijf minuten in de oven.

Serveren

Haal de groenten en de pitabroodjes uit de oven. Doe de geroosterde groenten in een schaal en haal de ribeye uit het aluminiumfolie. Snijd de ribeye met een vleesmes in flinterdunne plakken en doe bij de geroosterde groenten. Doe er een scheutje honing over en bestrooi met sesamzaadjes. Doe er de resterende oestersaus uit de hapjespan bij en schep alles goed om en. Snijd de pitabroodjes open tot envelopjes. Vul de pitabroodjes aan tafel met de geroosterde groenten en ribeye met oestersaus.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.


Pitabroodjes met gegrilde groenten, ribeye en oestersaus
Pitabroodjes met gegrilde groenten, ribeye en oestersaus
Pitabroodjes met gegrilde groenten, ribeye en oestersaus
Pitabroodjes met gegrilde groenten, ribeye en oestersaus
Pitabroodjes met gegrilde groenten, ribeye en oestersaus
Pitabroodjes met gegrilde groenten, ribeye en oestersaus
Pitabroodjes met gegrilde groenten, ribeye en oestersaus
Pitabroodjes met gegrilde groenten, ribeye en oestersaus

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie 425 kcal.
  • Vetten 17 gr.
  • Waarvan verzadigd 5 gr.
  • Koolhydraten 40 gr.
  • Waarvan suikers 15 gr.
  • Vezels 6 gr.
  • Eiwitten 23 gr.
  • Zout 2.8 gr.
  • Natrium 1120 mg.


Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens