Pitabroodjes met gehakt, champignons en tomaat

Pitabroodjes met gehakt, champignons en tomaat

Met pitabroodjes kan je alle kanten op. Ik maakte er al eens een pita sandwich van en vulde ze een keer met varkensreepjes en yoghurtmayonaise. Deze keer maakte ik heerlijke pitabroodjes met gehakt, champignons en tomaat. Een super makkelijk gerecht dat je zo klaar hebt.

Het gehakt bracht ik alleen op smaak met wat fijngehakte sjalotjes, peper en zout. De rest van het broodje vulde ik met krokant gebakken champignons, plakjes tomaat en wat veldsla. Eventueel een kloddertje hamburger- of cocktailsaus erover en klaar ben je.

Eet je deze pita-broodjes met gehakt, champignons en tomaat als hoofdgerecht dan kan je er een lekkere salade bij serveren. Of verdubbel de hoeveelheden en maak voor iedereen twee broodjes. Als lunchgerecht heb je aan één broodje denk ik wel genoeg. Het snelle recept vind je hieronder, probeer maar eens.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 broodjes)

  • 4 pitabroodjes
  • 300 gr. rundergehakt
  • 2 sjalotjes
  • 2 trostomaten
  • 100 gr. veldsla
  • 125 gr. champignons
  • mayonaise
  • hamburger- of cocktailsaus
  • boter om te bakken

Bereidingswijze

Verwarm vast een hapjespan of ruime koekenpan op laag vuur zodat deze goed warm wordt.

Borstel de champignons schoon, snijd ze in plakjes en hak deze vervolgens in fijne stukjes. Doe de fijn gehakte champignons in de hete pan en kruid met peper en zout. Bak kort aan terwijl je de champignons af en toe even omschept.

Pel intussen de sjalotjes en snijd in zo klein mogelijke stukjes. Doe het gehakt in een mengkom, doe hier de fijngehakte sjalotjes bij en wat peper en zout naar smaak. Kneed door elkaar tot je een enigzins stevige bal krijgt en verdeel deze in vier porties. Rol hier vier gehaktballen van die je vervolgens wat platdrukt.

Smelt een klont boter bij de champignons en bak de 'platte' gehaktballen in ongeveer 12 minuten gaar. Keer de gehaktballen regelmatig en beweeg ze af en toe door de pan, omdat je geen paneermeel en ei hebt gebruikt kunnen de gehaktballen wat brokkelig zijn. Als de champignons te hard gaan schep je deze er vast uit, anders bak je ze mee tot het einde.

Snij intussen de tomaten in plakjes en verwarm de pitabroodjes per twee in een broodrooster. Snij de verwarmde pitabroodjes open, smeer de onderkant in met wat mayonaise en leg hier flink wat veldsla op. Doe de gehaktbal erop, beleg met wat plakjes tomaat en schep hier de krokant gebakken champignons bij.

Doe er eventueel nog wat hamburger- of cocktailsaus op en genieten maar. Erg lekker met een groene salade waar je ook wat tomaat in verwerkt.

Ook lekker

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Pitabroodjes met gehakt, champignons en tomaat

Pitabroodjes met gehakt, champignons en tomaat

Pitabroodjes met gehakt, champignons en tomaat

Pitabroodjes met gehakt, champignons en tomaat

Pitabroodjes met gehakt, champignons en tomaat

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens