Pitabroodjes met gehakt, champignons en tomaat

Pitabroodjes met gehakt, champignons en tomaat
Hoofdgerecht, Lunchgerecht
25 minuten
4 broodjes

Met pitabroodjes kan je alle kanten op. Ik maakte er al eens een pita sandwich van en vulde ze een keer met varkensreepjes en yoghurtmayonaise. Deze keer maakte ik heerlijke pitabroodjes met gehakt, champignons en tomaat. Een super makkelijk gerecht dat je zo klaar hebt.

Het gehakt bracht ik alleen op smaak met wat fijngehakte sjalotjes, peper en zout. De rest van het broodje vulde ik met krokant gebakken champignons, plakjes tomaat en wat veldsla. Eventueel een kloddertje hamburger- of cocktailsaus erover en klaar ben je.

Eet je deze pita-broodjes met gehakt, champignons en tomaat als hoofdgerecht dan kan je er een lekkere salade bij serveren. Of verdubbel de hoeveelheden en maak voor iedereen twee broodjes. Als lunchgerecht heb je aan één broodje denk ik wel genoeg. Het snelle recept vind je hieronder, probeer maar eens.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 broodjes)

  • 4 pitabroodjes
  • 300 gr. rundergehakt
  • 2 sjalotjes
  • 2 trostomaten
  • 100 gr. veldsla
  • 125 gr. champignons
  • mayonaise
  • hamburger- of cocktailsaus
  • boter om te bakken

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm vast een hapjespan of ruime koekenpan op laag vuur zodat deze goed warm wordt.

Borstel de champignons schoon, snijd ze in plakjes en hak deze vervolgens in fijne stukjes. Doe de fijn gehakte champignons in de hete pan en kruid met peper en zout. Bak kort aan terwijl je de champignons af en toe even omschept.

Pel intussen de sjalotjes en snijd in zo klein mogelijke stukjes. Doe het gehakt in een mengkom, doe hier de fijngehakte sjalotjes bij en wat peper en zout naar smaak. Kneed door elkaar tot je een enigzins stevige bal krijgt en verdeel deze in vier porties. Rol hier vier gehaktballen van die je vervolgens wat platdrukt.

Smelt een klont boter bij de champignons en bak de 'platte' gehaktballen in ongeveer 12 minuten gaar. Keer de gehaktballen regelmatig en beweeg ze af en toe door de pan, omdat je geen paneermeel en ei hebt gebruikt kunnen de gehaktballen wat brokkelig zijn. Als de champignons te hard gaan schep je deze er vast uit, anders bak je ze mee tot het einde.

Snij intussen de tomaten in plakjes en verwarm de pitabroodjes per twee in een broodrooster. Snij de verwarmde pitabroodjes open, smeer de onderkant in met wat mayonaise en leg hier flink wat veldsla op. Doe de gehaktbal erop, beleg met wat plakjes tomaat en schep hier de krokant gebakken champignons bij.

Doe er eventueel nog wat hamburger- of cocktailsaus op en genieten maar. Erg lekker met een groene salade waar je ook wat tomaat in verwerkt.

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Pitabroodjes met gehakt, champignons en tomaat
Pitabroodjes met gehakt, champignons en tomaat
Pitabroodjes met gehakt, champignons en tomaat
Pitabroodjes met gehakt, champignons en tomaat
Pitabroodjes met gehakt, champignons en tomaat

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens