Pittig pannetje bonen met champignons, tomaat en rijst

Pittig pannetje bonen met champignons, tomaat en rijst

Dit pittige pannetje bonen met champignons, tomaat en rijst is echt zo’n recept dat zo klaar is. Je hoeft er bijna niets voor te snijden en warmt alles alleen maar even op. Toch zit dit makkelijke maaltje vol smaak, ideaal voor een doordeweekse dag dus.

Ik gebruikte gemengde bonen uit een pot, kies gewoon de bonen uit die je zelf het lekkerst vindt of toevallig in huis hebt. Voor de tomatensaus gebruikte ik een pak tomatenblokjes, een van de weinige kant-en-klare producten die ik standaard in huis heb. Net zo lekker en gezond als verse tomaat en een stukje makkelijker in gebruik.

Wil je dit lekkere pannetje bonen zelf eens maken dan vind je hieronder het snelle recept. Je hebt het binnen een half uurtje op tafel staan. Makkelijk en lekker dus. Met dank aan Sanne van Simply Vegan door wiens recept ik me liet inspireren!

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 250 gr. rijst
  • ca. 700 gr. gemengde bonen*
  • 400 gr. tomatenblokjes, bv. Heinz
  • 250 gr. kastanjechampignons
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • chilivlokken
  • paprikapoeder
  • 1/2 tl. maïzena
  • peper en zout
  • verse peterselie
  • olijfolie

* Ik koos voor twee potten bonen met o.a. kidneybonen, limabonen, black eyed bonen en mais.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Zet een flinke pan met een ruime laag water op het vuur en breng aan de kook. Bereid hierin de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Verwarm ook een grote hapjespan op laag vuur zodat deze goed warm wordt. Pel de teen knoflook en de ui en snijd beiden goed fijn. Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan en fruit hier de ui en knoflook in.

Borstel intussen de kastanjechampignons schoon en snijd in partjes. Voeg de champignons toe aan de hapjespan en bak op hoog vuur mee tot ze beginnen te slinken. Kruid tussendoor met flink wat peper en wat zout. Laat de bonen uitlekken en voeg deze met de tomatenblokjes toe aan de pan als de champignons mooi bruin zijn.

Maak de bonen en tomaten af

Kruid de bonen en tomaten met wat chilivlokken en paprikapoeder. Hak intussen een handje peterselie fijn. Als je de bonen en tomaten te dun vindt kan je deze indikken met wat maïzena. Doe een halve theelepel in een kommetje met een klein beetje lauw water. Klop goed door elkaar met een garde tot alles goed gemengd is. Voeg toe aan de saus en roer goed door, laat verder indikken op middelhoog vuur.

Voeg vlak voor het opdienen het grootste deel van de fijngesneden peterselie toe. Bewaar een klein beetje om zo de borden te garneren. Schep de rijst op de borden en verdeel hier de dikke saus met bonen, champignons en tomaten over. Garneer met de overgebleven peterselie en dien op.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Pittig pannetje bonen met champignons, tomaat en rijst'
Afbeelding bij 'Pittig pannetje bonen met champignons, tomaat en rijst'
Afbeelding bij 'Pittig pannetje bonen met champignons, tomaat en rijst'
Afbeelding bij 'Pittig pannetje bonen met champignons, tomaat en rijst'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 377 kcal.
  • Vetten 5 gr.
  • Waarvan verzadigd 1 gr.
  • Koolhydraten 55 gr.
  • Waarvan suikers 10 gr.
  • Vezels 16 gr.
  • Eiwitten 19 gr.
  • Zout 1.7 gr.
  • Natrium 680 mg.