Pittig pannetje bonen met champignons, tomaat en rijst

Pittig pannetje bonen met champignons, tomaat en rijst

Dit pittige pannetje bonen met champignons, tomaat en rijst is echt zo’n recept dat zo klaar is. Je hoeft er bijna niets voor te snijden en warmt alles alleen maar even op. Toch zit dit makkelijke maaltje vol smaak, ideaal voor een doordeweekse dag dus.

Ik gebruikte gemengde bonen uit een pot, kies gewoon de bonen uit die je zelf het lekkerst vindt of toevallig in huis hebt. Voor de tomatensaus gebruikte ik een pak tomatenblokjes, een van de weinige kant-en-klare producten die ik standaard in huis heb. Net zo lekker en gezond als verse tomaat en een stukje makkelijker in gebruik.

Wil je dit lekkere pannetje bonen zelf eens maken dan vind je hieronder het snelle recept. Je hebt het binnen een half uurtje op tafel staan. Makkelijk en lekker dus. Met dank aan Sanne van Simply Vegan door wiens recept ik me liet inspireren!

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 250 gr. rijst
  • ca. 700 gr. gemengde bonen*
  • 400 gr. tomatenblokjes, bv. Heinz
  • 250 gr. kastanjechampignons
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • chilivlokken
  • paprikapoeder
  • 1/2 tl. maïzena
  • peper en zout
  • verse peterselie
  • olijfolie

* Ik koos voor twee potten bonen met o.a. kidneybonen, limabonen, black eyed bonen en mais.

Zet alles op je lijst Wat is dit?

Met deze knop zet je alles voor dit recept in één keer op je boodschappenlijstje bij Albert Heijn. Met de Albert Heijn app heb je zo altijd je boodschappen bij de hand. Ook kan je alles eenvoudig thuis laten bezorgen door de bezorgservice van AH.nl.

Bereidingswijze

Zet een flinke pan met een ruime laag water op het vuur en breng aan de kook. Bereid hierin de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Verwarm ook een grote hapjespan op laag vuur zodat deze goed warm wordt. Pel de teen knoflook en de ui en snijd beiden goed fijn. Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan en fruit hier de ui en knoflook in.

Borstel intussen de kastanjechampignons schoon en snijd in partjes. Voeg de champignons toe aan de hapjespan en bak op hoog vuur mee tot ze beginnen te slinken. Kruid tussendoor met flink wat peper en wat zout. Laat de bonen uitlekken en voeg deze met de tomatenblokjes toe aan de pan als de champignons mooi bruin zijn.

Maak de bonen en tomaten af

Kruid de bonen en tomaten met wat chilivlokken en paprikapoeder. Hak intussen een handje peterselie fijn. Als je de bonen en tomaten te dun vindt kan je deze indikken met wat maïzena. Doe een halve theelepel in een kommetje met een klein beetje lauw water. Klop goed door elkaar met een garde tot alles goed gemengd is. Voeg toe aan de saus en roer goed door, laat verder indikken op middelhoog vuur.

Voeg vlak voor het opdienen het grootste deel van de fijngesneden peterselie toe. Bewaar een klein beetje om zo de borden te garneren. Schep de rijst op de borden en verdeel hier de dikke saus met bonen, champignons en tomaten over. Garneer met de overgebleven peterselie en dien op.

Iets voor jou?

Koksmes

Snijd je toch liever je kruiden? Met dit schitterende Forged Olive koksmes is hakken en snijden een feest.

Ook lekker

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie: 377 kcal.
  • Vetten: 5 gr.
    - waarvan verzadigd: 1 gr.
  • Koolhydraten: 55 gr.
    - waarvan suiker: 10 gr.
  • Vezels: 16 gr.
  • Eiwitten: 19 gr.
  • Zout: 1.7 gr. (680 mg. natrium)

Bron: Voedingscentrum

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Pittig pannetje bonen met champignons, tomaat en rijst

Pittig pannetje bonen met champignons, tomaat en rijst

Pittig pannetje bonen met champignons, tomaat en rijst

Pittig pannetje bonen met champignons, tomaat en rijst

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens