Pittige chili con carne met tortilla chips

Pittige chili con carne met tortilla chips

Wil je snel iets lekkers op tafel zetten? Probeer dan deze pittige chili con carne met tortilla chips eens. Het is een heerlijk maaltje waar je niet lang mee bezig bent. Door het gebruik van chilivlokken wordt deze chili con carne lekker pittig.

Houd je niet van pittig gebruik dan wat minder chilivlokken of kies voor een snufje chilipoeder. De tortillachips serveer je er gewoon los bij maar kan je er eventueel ook doorheen roeren. Wil je deze chili con carne zelf eens proberen dan vind je hieronder het makkelijke recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 500 gr. rundergehakt
  • 400 gr. bruine bonen (uitgelekt)
  • 500 gr. kidneybonen (uitgelekt)
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 2 tenen knoflook
  • 70 gr. tomatenpuree
  • 400 gr. tomaatblokjes
  • 125 gr. tortilla chips

Chili con carne kruiden:

  • 1 tl. chilivlokken
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1 tl. oregano, gedroogd
  • 1 tl. peterselie, gedroogd
  • 1/2 tl. djintan (gemalen komijnzaad)
  • tabasco
  • peper en zout

Tip: chili con carne kruiden zijn er in allerei samenstellingen. Chlipoeder of vlokken, djintan en paprikapoeder mogen niet ontbreken. Zelf varieer ik regelmatig met kruiden.

Bereidingswijze

Verwarm een flinke hapjespan op laag vuur zodat deze goed warm kan worden. Doe de bruine bonen en kidneybonen in een vergiet en laat uitlekken.

Pel de uien, snijd in vieren en daarna in stukjes. Pel de knoflook en hak goed fijn. Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan en bak hier de ui en knoflook in aan tot de ui glazig wordt. Doe het gehakt erbij en alle kruiden en tabasco, kruid extra met peper en zout naar smaak. Rul het gehakt op middelhoog vuur.

Snijd intussen de bovenkant van de paprika's en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd de paprika's in reepjes en vervolgens in kleine blokjes. Voeg de gesneden paprika toe aan de pan zodra het gehakt bruin is. Bak een paar minuten mee en schep regelmatig om.

Doe de tomatenpuree erbij en schep goed om op hoog vuur. Zodra de tomatenpuree wat zoetig begint te ruiken doe je er de tomaatblokjes bij. Zodra het begint te pruttelen zet je een deksel op de pan en laat je de saus ongeveer 25 minuten op middelhoog vuur staan zodat het nog net borrelt.

Doe er de laatste vijf minuten de uitgelekte bruine bonen en kidneybonen bij en zet het vuur weer wat hoger. Roer goed door elkaar zodat de bonen goed warm kunnen worden. Serveer de chili con carne op borden of in kommen en doe er wat tortilla chips overheen.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Pittige chili con carne met tortilla chips

Pittige chili con carne met tortilla chips

Pittige chili con carne met tortilla chips

Pittige chili con carne met tortilla chips

Pittige chili con carne met tortilla chips

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens