Pittige chili con carne met tortilla chips

Pittige chili con carne met tortilla chips
Hoofdgerecht
40 minuten
4 personen

Wil je snel iets lekkers op tafel zetten? Probeer dan deze pittige chili con carne met tortilla chips eens. Het is een heerlijk maaltje waar je niet lang mee bezig bent. Door het gebruik van chilivlokken wordt deze chili con carne lekker pittig.

Houd je niet van pittig gebruik dan wat minder chilivlokken of kies voor een snufje chilipoeder. De tortillachips serveer je er gewoon los bij maar kan je er eventueel ook doorheen roeren. Wil je deze chili con carne zelf eens proberen dan vind je hieronder het makkelijke recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 500 gr. rundergehakt
  • 400 gr. bruine bonen (uitgelekt)
  • 500 gr. kidneybonen (uitgelekt)
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 2 tenen knoflook
  • 70 gr. tomatenpuree
  • 400 gr. tomaatblokjes
  • 125 gr. tortilla chips

Chili con carne kruiden:

  • 1 tl. chilivlokken
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1 tl. oregano, gedroogd
  • 1 tl. peterselie, gedroogd
  • 1/2 tl. djintan (gemalen komijnzaad)
  • tabasco
  • peper en zout

Tip: chili con carne kruiden zijn er in allerei samenstellingen. Chlipoeder of vlokken, djintan en paprikapoeder mogen niet ontbreken. Zelf varieer ik regelmatig met kruiden.

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm een flinke hapjespan op laag vuur zodat deze goed warm kan worden. Doe de bruine bonen en kidneybonen in een vergiet en laat uitlekken.

Pel de uien, snijd in vieren en daarna in stukjes. Pel de knoflook en hak goed fijn. Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan en bak hier de ui en knoflook in aan tot de ui glazig wordt. Doe het gehakt erbij en alle kruiden en tabasco, kruid extra met peper en zout naar smaak. Rul het gehakt op middelhoog vuur.

Snijd intussen de bovenkant van de paprika's en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd de paprika's in reepjes en vervolgens in kleine blokjes. Voeg de gesneden paprika toe aan de pan zodra het gehakt bruin is. Bak een paar minuten mee en schep regelmatig om.

Doe de tomatenpuree erbij en schep goed om op hoog vuur. Zodra de tomatenpuree wat zoetig begint te ruiken doe je er de tomaatblokjes bij. Zodra het begint te pruttelen zet je een deksel op de pan en laat je de saus ongeveer 25 minuten op middelhoog vuur staan zodat het nog net borrelt.

Doe er de laatste vijf minuten de uitgelekte bruine bonen en kidneybonen bij en zet het vuur weer wat hoger. Roer goed door elkaar zodat de bonen goed warm kunnen worden. Serveer de chili con carne op borden of in kommen en doe er wat tortilla chips overheen.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Pittige chili con carne met tortilla chips
Pittige chili con carne met tortilla chips
Pittige chili con carne met tortilla chips
Pittige chili con carne met tortilla chips
Pittige chili con carne met tortilla chips

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens