Een lekker pittige kip kerrie met rijst

Een lekker pittige kip kerrie met rijst
Hoofdgerecht
35 minuten
4 personen

Vroeger at ik nooit kip kerrie, de smaak stond mij altijd tegen. Gelukkig is dat in de loop der jaren veranderd en zet ik het nu graag op tafel. Zo maakte ik afgelopen week deze pittige kip kerrie met rijst. Een heerlijke avondmaaltijd die verrassend makkelijk te maken is.

Omdat mijn zoontje niet zo van sperziebonen houdt heb ik het met snijbonen gemaakt. Dat kon prima want de kip kerrie was gewoon heerlijk. Ik hou van pittig en heb dus chilivlokken toegevoegd, voor een wat mildere versie kan je deze gerust weglaten. Wil je deze lekkere maaltijd ook eens op tafel zetten dan vind je hier mijn recept voor kip kerrie.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 250 tot 300 gr. rijst
  • 200 gr. kippendij
  • 1 grote ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 400 gr. snijbonen
  • 1 appel
  • 4 schijven ananas*
  • handje rozijnen
  • 200 ml. kokosmelk
  • 150 ml. slagroom
  • 1 el. kerriepoeder
  • 1 tl. kurkuma
  • 1 tl. chilivlokken (optioneel)
  • 2 el. bloem
  • peper
  • olijfolie

* Ik kies altijd ananasschijven in plaats van blokjes, deze vind ik vaak te groot. De ananasschijven snij ik vervolgens zelf in kleine stukjes. Gebruik gewooon ananas uit blik, net zo makkelijk.

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Het is het handigst als je alle ingrediënten van tevoren snijdt en vast klaar zet. Zet ook de rijst vast op zodat deze nog even de tijd heeft om droog te stomen. Ik kies altijd voor basmatirijst, deze heeft ongeveer 25 minuten nodig om te koken.

Zet een wok op laag vuur zodat deze door en door warm kan worden. Snij de snijbonen in flinke vierkantjes en kook deze in 12 minuten gaar, spoel af onder koud water en laat uitlekken in een vergiet.

Pel de grote ui en snipper deze fijn. Pel de teentjes knoflook en snijd zo fijn mogelijk. Zet de knoflook en ui vast klaar voor zo. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes van de rode paprika en snijd deze in kleine stukjes. Snij de kippendij in blokjes en zet apart voor zo.

Verhit een scheut olie in de wok en fruit hier de ui en knoflook kort in aan. Als de ui glazig begint te worden voeg je de gesneden paprika toe en bak je deze een paar minuten mee. Voeg nu de stukjes kip toe en bak deze in een paar minuten rondom bruin.

Voeg nu de kerrie, kurkuma en chilivlokken toe en kruid met een beetje versgemalen peper. Voeg er ook twee eetlepels bloem bij en roer goed door elkaar. Roerbak alles vervolgens een paar minuten. Doe er tenslotte de kokosmelk en de slagroom bij en verwarm dit acht tot tien minuten, de vloeistof dikt een klein beetje in.

Snij terwijl de kerrie staat te pruttelen een appel in kleine blokjes, snij ook de schijven ananas in kleine stukken. Voeg de appel en ananas samen met de uitgelekte snijbonen en de rozijnen toe en roer alles goed door elkaar. Laat nog enkele minuten warm worden en serveer de kip kerrie met de rijst.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Een lekker pittige kip kerrie met rijst
Een lekker pittige kip kerrie met rijst
Een lekker pittige kip kerrie met rijst
Een lekker pittige kip kerrie met rijst
Een lekker pittige kip kerrie met rijst

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens