Pizza bianca met knoflook- en basilicumolie, mozzarella en pancetta

Pizza bianca met knoflook- en basilicumolie, mozzarella en pancetta

Veel pizza’s worden gemaakt met tomatenpasta op de bodem. De pizza bianca heeft dit niet en daar komt dus ook de naam vandaan: witte pizza. Ik maakte laatst een pizza bianca met knoflook- en basilicumolie, mozzarella en pancetta en kan je deze echt aanraden.

De knoflook- en basilicumolie zorgt voor een heerlijke smaak waardoor deze pizza echt anders smaakt. Verder heb ik weinig ingrediënten gebruikt omdat de pizza zo al lekker genoeg wordt. Erg lekker met een frisse salade en zeker het proberen waard. Het makkelijke recept vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • ca. 400 gr. pizzadeeg (uit pizzapakket of zelfgemaakt)
  • 2 trostomaten
  • 1 rode ui
  • 3 tenen knoflook
  • 3 takjes basilicum
  • 3 takjes rozemarijn
  • 35 ml. olijfolie + wat extra
  • 50 gr. pancetta
  • 1 bol buffelmozzarella
  • peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm je oven vast voor op 200 graden en zet een bakplaat klaar die je hebt bekleed met bakpapier.

Spreid het pizzadeeg uit over de bakplaat zodat deze volledig is bedekt. Schuif de bodem in de voorverwarmde oven en laat deze vast vijf minuten voorbakken.

Bereid intussen de knoflook- en basilicumolie door 35 ml. olijfolie, de gepelde tenen knoflook en de blaadjes basilicum in een hoge bak te doen. Pureer met een staafmixer tot je een gladde groene olie over houdt.

Haal de bodem uit de oven en smeer in met de olie, laat de oven aanstaan. Snijd de tomaten en rode ui in dunne plakjes en ringetjes en verdeel over de bodem. Snijd de mozzarella in plakken en scheur in kleine stukjes, verdeel over de bodem.

Ris de rozemarijn van de takjes, hak fijn en strooi over de bodem. Verdeel tenslotte de plakjes pancetta over de bodem en sprenkel er nog wat olijfolie over. Bak de pizza nog zo'n 15 minuten in de voorverwarmde oven en serveer met een lekkere salade.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Pizza bianca met knoflook- en basilicumolie, mozzarella en pancetta

Pizza bianca met knoflook- en basilicumolie, mozzarella en pancetta

Pizza bianca met knoflook- en basilicumolie, mozzarella en pancetta

Pizza bianca met knoflook- en basilicumolie, mozzarella en pancetta

Pizza bianca met knoflook- en basilicumolie, mozzarella en pancetta

Pizza bianca met knoflook- en basilicumolie, mozzarella en pancetta

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens