Pizza bianca met knoflook- en basilicumolie, mozzarella en pancetta

Pizza bianca met knoflook- en basilicumolie, mozzarella en pancetta
Hoofdgerecht
15 minuten + 20 minuten oven
4 personen

Veel pizza’s worden gemaakt met tomatenpasta op de bodem. De pizza bianca heeft dit niet en daar komt dus ook de naam vandaan: witte pizza. Ik maakte laatst een pizza bianca met knoflook- en basilicumolie, mozzarella en pancetta en kan je deze echt aanraden.

De knoflook- en basilicumolie zorgt voor een heerlijke smaak waardoor deze pizza echt anders smaakt. Verder heb ik weinig ingrediënten gebruikt omdat de pizza zo al lekker genoeg wordt. Erg lekker met een frisse salade en zeker het proberen waard. Het makkelijke recept vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • ca. 400 gr. pizzadeeg (uit pizzapakket of zelfgemaakt)
  • 2 trostomaten
  • 1 rode ui
  • 3 tenen knoflook
  • 3 takjes basilicum
  • 3 takjes rozemarijn
  • 35 ml. olijfolie + wat extra
  • 50 gr. pancetta
  • 1 bol buffelmozzarella
  • peper en zout

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven vast voor op 200 graden en zet een bakplaat klaar die je hebt bekleed met bakpapier.

Spreid het pizzadeeg uit over de bakplaat zodat deze volledig is bedekt. Schuif de bodem in de voorverwarmde oven en laat deze vast vijf minuten voorbakken.

Bereid intussen de knoflook- en basilicumolie door 35 ml. olijfolie, de gepelde tenen knoflook en de blaadjes basilicum in een hoge bak te doen. Pureer met een staafmixer tot je een gladde groene olie over houdt.

Haal de bodem uit de oven en smeer in met de olie, laat de oven aanstaan. Snijd de tomaten en rode ui in dunne plakjes en ringetjes en verdeel over de bodem. Snijd de mozzarella in plakken en scheur in kleine stukjes, verdeel over de bodem.

Ris de rozemarijn van de takjes, hak fijn en strooi over de bodem. Verdeel tenslotte de plakjes pancetta over de bodem en sprenkel er nog wat olijfolie over. Bak de pizza nog zo'n 15 minuten in de voorverwarmde oven en serveer met een lekkere salade.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Pizza bianca met knoflook- en basilicumolie, mozzarella en pancetta
Pizza bianca met knoflook- en basilicumolie, mozzarella en pancetta
Pizza bianca met knoflook- en basilicumolie, mozzarella en pancetta
Pizza bianca met knoflook- en basilicumolie, mozzarella en pancetta
Pizza bianca met knoflook- en basilicumolie, mozzarella en pancetta
Pizza bianca met knoflook- en basilicumolie, mozzarella en pancetta

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens