Pizza calzone met champignons, salami en mozzarella

Pizza calzone met champignons, salami en mozzarella
Hoofdgerecht
15 minuten + 30 minuten oven
2 personen

Ik maak graag pizza’s en meestal zijn dat dan plaatpizza’s. Het liefst maak ik deze met zelfgemaakt pizzadeeg, en zelf pizzadeeg maken is niet nalleen leuk maar ook nog eens makkelijk. Ook deze pizza calzone met champignons, salami en mozzarella maakte ik met vers deeg.

Heb je hier geen tijd voor dan kan je natuurlijk ook een kant en klaar pizzapakket met een potje tomatensaus kopen. Maak je wel zelf deeg dan gebruik je passata voor de tomatensaus. Welke manier je ook kiest, deze pizza calzone is gewoon heel erg lekker en redelijk eenvoudig te maken. Het recept vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (2 personen)

  • pizzapakket met tomatensaus*
  • 150 gr. champignons
  • 1/2 rode paprika
  • 16 plakken salami
  • 4 grote plakken schouderham
  • 1 grote ui
  • 1 bol buffelmozzarella
  • oregano
  • olijfolie
  • peper en zout

* Wil je zelf pizzadeeg maken dan vind je hier het recept. Koop dan ook een pakje passata (dikke tomatensaus) voor de topping, je hebt er ca. 150 gram van nodig.

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 250 graden en zet vast een bakplaat klaar die je met bakpapier bekleedt. Heb je een kleine maat bakplaat gebruik er dan twee.

Snijd de champignons in dunne plakjes en zet klaar voor zo. Verwijder de zaadlijsten en zaajes van de paprika en halveer deze, snijd de halve paprika in fijne reepjes en zet apart voor zo. Pel de ui, halveer deze en snijd in dunne ringetjes.

Heb je een pizzapakket met een rol deeg? Bestrooi dan je aanrecht met een beetje bloem en verdeel de rol in twee porties. Kneed beide porties tot een bal en rol ze zo plat mogelijk met een deegroller. Als je ook wat bloem over het deeg strooit blijft je deegroller niet plakken.

Gebruik je zelfgemaakt pizzadeeg? Verdeel dan ook deze in twee ballen en rol ze op dezelfde wijze als hierboven is beschreven. De pizza calzone is het lekkerst als je deeg maar een paar milimeter dik is.

Schep wat passata op het pizzadeeg en smeer deze uit met de bolle kant van een lepel. Probeer de randen vrij te houden en smeer het niet al te dik uit. Strooi er wat (gedroogde) oregano over en een beetje peper en zout. Scheur de ham in stukken en verdeel over beide pizza's, zorg dat je bij beide pizza's ongeveer de helft van de pizza bedekt.

Verdeel er nu de uienringen, champignons en plakjes salami over. Let er ook hierbij op dat je de helft van de pizza's belegt zodat deze later makkelijker dubbel te vouwen zijn. Strooi er weer wat orgeano over. Snijd de mozzarella in plakken en scheur in stukken, verdeel over de pizza.

Klap nu de helft van de pizza die je alleen met de passata hebt belegd over de vulling, je houdt de vorm van een halve cirkel over. Klap nu de randjes aan de ronde zijde dubbel, ongeveer een centimeter. Druk nu met je vinger de dubbelgeklapte rand stevig aan zodat de pizza calzone stevig dicht zit.

Leg de pizza op de met bakpapier beklede bakplaat en sprenkel er olijfolie over. Doe de pizza zo'n 20 tot 30 minuten in je voorverwarmde oven. De pizza is klaar als de buitenkant donker wordt en hard is, de binnenkant is dan helemaal gaar.

Tip: trek de laatste 10 minuten voorzichtig het bakpapier onder de pizza uit, zo wordt ook de onderkant lekker krokant. Kan je oven niet tot 250 graden? Zet deze dan op de hoogste stand en verleng de oventijd eventueel.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Pizza calzone met champignons, salami en mozzarella
Pizza calzone met champignons, salami en mozzarella
Pizza calzone met champignons, salami en mozzarella
Pizza calzone met champignons, salami en mozzarella
Pizza calzone met champignons, salami en mozzarella
Pizza calzone met champignons, salami en mozzarella

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens