Pizza caprese met pesto, tomaat, mozzarella en basilicum

Pizza caprese met pesto, tomaat, mozzarella en basilicum

Pizza’s heb je in alle soorten en maten, eigenlijk kan je er alles op doen wat je wilt. Soms heb je echter weinig nodig, zoals bij een pizza caprese. Je belegt een pizza caprese met pesto, tomaat, mozzarella en basilicum. Meer heb je eigenlijk niet nodig.

Toch vind ik de smaak ondanks de weinige ingrediënten altijd erg lekker. De pizza caprese is namelijk niet zo machtig en heeft toch genoeg smaak. Hoewel sommige mensen een pizza caprese met tomatensaus maken krijg je van mij een versie zonder. Het lekkere en snelle recept vind je hieronder.

Als je snel klaar wilt zijn kies je voor kant-en-klaar pizzadeeg. Dan heb je deze pizza caprese in 20 minuten op tafel staan. Nog lekkerder is het natuurlijk met zelfgemaakt pizzadeeg.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 400 gr. pizzadeeg (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
  • 500 gr. cherrytomaten (of 6 trostomaten)
  • 2 bollen buffelmozzarella
  • 5 tl. groene pesto
  • Italiaanse kruiden of gedroogde oregano
  • verse basilicum
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm je oven vast voor op 200 graden en zet een met bakpapier beklede bakplaat klaar.

Strooi wat bloem op je aanrecht en leg het pizzadeeg hierop. Druk plat met je handen, trek wat uit elkaar in de gewenste vorm en rol uit met een deegroller. Leg het deeg op de bakplaat en schep er wat groene pesto op. Smeer de pesto uit met de bolle kant van een lepel.

Halveer de cherrytomaatjes en verdeel over de pizzabodem, bewaar een kwart. Als je trostomaten gebruikt snijd je deze in plakjes en verwijder je het vochtige deel. Laat de buffelmozzarella uitlekken en snijd ook deze in plakken. Verdeel de plakjes mozzarella over de pizza. Leg de resterende cherrytomaatjes op de mozzarella.

Kruid nu met versgemalen peper en een beetje zout. Strooi er ook Italiaanse kruiden of oregano over en sprenkel er tenslotte nog wat olijfolie over. Schuif de pizza 15 minuten in je voorverwarmde oven tot de bodem gaar is en de bovenkant gesmolten.

Haal de pizza uit de oven en strooi er verse blaadjes basilicum over. Sprenkel er tenslotte nog wat olijfolie over en serveer de pizza direct. Wij aten de pizza caprese in combinatie met een lekker snelle salade.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Pizza caprese met pesto, tomaat, mozzarella en basilicum

Pizza caprese met pesto, tomaat, mozzarella en basilicum

Pizza caprese met pesto, tomaat, mozzarella en basilicum

Pizza caprese met pesto, tomaat, mozzarella en basilicum

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens