Pizza met avocado, tomaat en knoflookgarnalen

Pizza met avocado, tomaat en knoflookgarnalen

De Pizzabijbel van Simon Giaccotto is een van die kookboeken die ik regelmatig pak als ik zin heb in pizza. Hier haalde ik ook deze overheerlijke pizza met avocado, tomaat en knoflookgarnalen uit. Een erg makkelijk te maken en heel erg lekkere pizza.

De combinatie klinkt misschien vreemd maar de smaak was echt super. Laat je dus niet afschrikken door de combinatie van avocado, tomaat en garnalen op een pizza. Ik maakte deze pizza dit keer trouwens op een bloemkool pizzabodem van Magioni. Puur uit gemakzucht omdat ook ik wel eens geen zin heb zelf pizzadeeg te maken.

De keuze voor Magioni maakte ik omdat er op de andere kant-en-klare pizzabodems tomatensaus zat, en dat heeft dit pizzarecept juist niet nodig. Dit was de enige bodem zonder tomatensaus die bij de Appie lag. De bloemkool proefde ik trouwens niet eens en de bodem werd dankzij de pizzasteen lekker knapperig. Zelf een pizzabodem maken kan natuurlijk ook, doe ik de volgende keer weer.

Hieronder vind je het makkelijke en lekkere pizzarecept voor deze pizza met avocado, tomaat en knoflookgarnalen. In de Pizzabijbel werd trouwens oorspronkelijk gebruik gemaakt van gamba’s, dat kan dus ook.

Recept

Ingrediënten

2 pizza's

  • 2 pizzabodems, kant-en-klaar of zelf maken
  • 2 avocado's
  • 200 gr. garnalen, gekookt
  • 2 trostomaten
  • rucola
  • 2 tenen knoflook
  • bosje peterselie
  • olijfolie
  • peper en zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Gebruik je een pizzasteen? Verwarm je oven dan voor op 250 graden, leg je pizzasteen erin voor je de oven aan doet. Bak je deze pizza zonder pizzasteen dan verwarm je de oven voor op 220 graden. Verhit een koekenpan op laag vuur en laat goed heet worden. Pel de teentjes knoflook en hak deze goed fijn, neem ook een handje peterselie en hak deze goed fijn. Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan en bak de garnalen ongeveer vijf minuten met de knoflook, peterselie en wat peper en zout. Bewaar in een schaaltje voor zo.

Snijd twee avocado's in de lengte rondom de pit doormidden en draai beide helften van elkaar. Wip de pit eruit of steek er een scherp mes in om los te wrikken. Schep het vruchtvlees uit de avocado en snijd in stukjes. Snijd ook de trostomaten in kleine stukjes, het best gaat dit met een tomatenmes of ander scherp mes met gekarteld lemmet.

Besprenkel de pizzabodems met wat olijfolie en beleg met de avocado en tomaat. Verdeel hier de gebakken knoflook garnalen over en draai er nog wat peper over. Schuif de pizza's per stuk in de oven als je een pizzasteen gebruikt. In dat geval is je pizza binnen vijf minuten klaar, doe er direct de volgende in. Strooi wat rucola over de gebakken pizza en sprenkel er nog een beetje olijfolie overheen en je kan aan tafel.

Gebruik je geen pizzasteen? Dan bak je de pizza's in ongeveer acht tot tien minuten gaar. De bodem zal minder krokant worden maar ook dan zal deze pizza heerlijk smaken. Doe ook hierbij wat rucola en olijfolie over de pizza's nadat je deze hebt gebakken. Buon appetito!

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Pizza met avocado, tomaat en knoflookgarnalen'
Afbeelding bij 'Pizza met avocado, tomaat en knoflookgarnalen'
Afbeelding bij 'Pizza met avocado, tomaat en knoflookgarnalen'
Afbeelding bij 'Pizza met avocado, tomaat en knoflookgarnalen'
Afbeelding bij 'Pizza met avocado, tomaat en knoflookgarnalen'