Pizza met champignons, veldsla, rosbief, pijnboompitjes, truffelolie en Parmezaan

Pizza met champignons, veldsla, rosbief, pijnboompitjes, truffelolie en Parmezaan

Ik ben dol op pizza en dan het liefst zelf gemaakt. Deze keer werd het een pizza met champignons, veldsla, rosbief, pijnboompitjes, truffelolie en Parmezaan. Een heerlijke en makkelijk te maken pizza die je echt zo op tafel hebt staan. De smaken passen perfect bij elkaar en ik heb er echt van zitten smullen.

Bij deze pizza bak je de bodem alleen met tomatensaus, champignons en wat oregano. Je doet de rest van de ingrediënten er pas op als de pizza is gebakken. In de tussentijd rooster je nog even kort de pijnboompitjes, gewoon in een hete koekenpan. Dit geeft de pitjes net wat meer smaak en maakt de pizza nog lekkerder.

Wil je snel klaar zijn dan koop je kant en klare pizzabodems met de saus er al op. Zelf gebruik ik deze ook best vaak als ik echt snel klaar wil zijn. Maar het lekkerst is het natuurlijk om zelf pizzadeeg te maken. Bak de pizza’s op een pizzasteen voor het allerbeste resultaat. Deze zet je gewoon in de oven en maakt echt een wereld van verschil.

Krijg je al trek? Dan vind je het lekkere pizzarecept hieronder. En hier vind je nog veel meer pizzarecepten om eens te proberen.

Recept

Ingrediënten

2 pizza's

  • 2 pizzabodems met tomatensaus
  • 150 gr. champignons
  • 100 gr. veldsla
  • 30 gr. pijnboompitjes
  • 200 gr. rosbief, vleeswaren
  • oregano
  • peper en zout
  • truffelolie
  • Parmezaanse kaas

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Gebruik je een pizzasteen dan zet je deze eerst in de oven. Verwarm vervolgens de oven voor op de allerhoogste stand, bij mij is dat 250 graden. Het best is het als je de oven minimaal 15 minuten laat voorverwarmen, liefst nog iets langer. Zo wordt de steen namelijk loeiheet en je bodem heerlijk knapperig.

Bak de pizza

Maak je zelf het pizzadeeg dan rol je de pizza's dun uit. Smeer ze vervolgens dun in met tomatensaus, hou een centimeter vrij aan de rand. Borstel de champignons schoon en snijd vervolgens in dunne plakjes. Met een eiersnijder of speciale champignonsnijder heb je dit zo gedaan. En anders gebruik je hier gewoon een scherp keukenmesje voor. Verdeel de champignons over beide bodems en strooi er wat oregano over.

Als je een pizzasteen gebruikt strooi je eerst wat bloem op de steen. Schuif de eerste pizza nu met een pizzaschep voorzichtig op de steen. Bak deze zes tot acht minuten en haal met de schep weer van de steen. Strooi weer wat bloem op de steen en bak ook de tweede pizza op deze manier.

Beleg de pizza

Als de pizza's in de oven staan verwarm je een koekenpan op het vuur. Strooi de pijnboompitjes erin en rooster deze tot je ze begint te ruiken en de pitjes wat donkerder worden. Gebruik geen olie of boter en beweeg de pan continu, anders verbranden de pijnboompitjes. Doe vervolgens op een bord en laat een beetje afkoelen.

Verdeel de veldsla nu over de gebakken pizza's en verdeel daar de plakjes rosbief over. Strooi ook de pijnboompitjes over de pizza's. Kruid met een beetje peper en rasp er met een wat grove keukenrasp flink wat Parmezaanse kaas over. Sprenkel er tot slot naar smaak de truffelolie over en je pizza is klaar. Snijd de eerste pizza in stukken en eet deze vast op als de tweede in de oven zit. Vers uit de oven zijn  ze namelijk het lekkerst.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Pizza met champignons, veldsla, rosbief, pijnboompitjes, truffelolie en Parmezaan'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 989 kcal.
  • Vetten 32 gr.
  • Waarvan verzadigd 7 gr.
  • Koolhydraten 115 gr.
  • Waarvan suikers 5 gr.
  • Vezels 7 gr.
  • Eiwitten 55 gr.
  • Zout 3.6 gr.
  • Natrium 1440 mg.