Pizza met Coppa di Parma en burrata

Pizza met Coppa di Parma en burrata

Sommige pizza’s hebben maar een paar ingrediënten nodig om toch heerlijk te smaken. Zo maakte ik laatst deze lekkere pizza met Coppa di Parma en burrata. Een eenvoudige maar geweldige pizza die je echt zo op tafel hebt staan. Zeker eens proberen dus.

Coppa di Parma is een gedroogde Italiaanse ham met een heerlijke smaak. Als alternatief kan je natuurlijk ook gewone parmaham of een andere gedroogde ham gebruiken. Burrata is een lekkere romige kaas die is gemaakt van mozzarella en room, in de meeste supermarkten gewoon te koop.

Het allerlekkerst is deze pizza natuurlijk met homemade pizzadeeg, zelf pizzadeeg maken is gelukkig niet moelijk. En als je helemaal snel klaar wilt zijn gebruik je gewoon kant-en-klaar pizzadeeg. Het recept voor deze pizza met Coppa di Parma en burrata vind je hieronder.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 500 gr. pizzadeeg
  • 250 gr. cherrytomaten
  • ca. 200 gr. tomatensaus voor pizza
  • 100 gr. Coppa di Parma*
  • 2 bollen burrata
  • 1 ui
  • verse basilicum
  • peper en zout
  • olijfolie
  • bloem

* Kan je geen Coppa di Parma vinden dan kan je ook parmaham of een andere prosciutto gebruiken.

Voor de tomatensaus (optioneel)

  • 400 gr. tomaat uit blik
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl. Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • olijfolie

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 200 graden en zet vast twee bakplaten met bakpapier klaar.

Bestrooi je aanrecht met wat bloem en verdeel het pizzadeeg in vier porties. Rol elk tot een bal en leg deze op je aanrecht, druk het deeg vanuit de binnenkant voorzichtig uit elkaar en vorm een pizzabodem. Je kan dit eventueel ook met een deegroller doen, al wordt de bodem dan minder luchtig.

Ik gebruikte deze keer kant-en-klare tomatensaus (Mut­ti Piz­za­saus aro­ma­tiz­za­ta) maar deze is ook makkelijk zelf te maken. Pel een ui en twee teentjes knoflook, hak goed fijn en fruit in wat olijfolie. Voeg 400 gram tomaat uit blik (inclusief het vocht) en een theelepel Italiaanse kruiden toe en verwarm 20 minuten tot de saus wat indikt. Breng op smaak met peper en zout. Gebruik de helft voor de pizza en vries de andere helft in.

Bestrijk de pizzabodems ieder met ongeveer twee eetlepels tomatensaus en smeer uit met de bolle kant van een lepel, de laag moet niet te dik worden. scheur de Coppa di Parma in stukken en verdeel over de bodem. Pel de ui en snijd in dunne ringen, verdeel de uienringen over de pizza's. Halveer de cherrytomaatjes en verdeel over de ham. Kruid met wat peper en zout en besprenkel met olijfolie.

Bak de pizza's in 20 minuten gaar in de oven. Haal na 20 minuten de pizza's uit de oven en scheur de burrata er overheen. Bestrooi met verse blaadjes basilicum en sprenkel er nog wat olijfolie over. Je pizza met Coppa di Parma en burrata is nu klaar, buon appetito!

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Pizza met Coppa di Parma en burrata'
Afbeelding bij 'Pizza met Coppa di Parma en burrata'
Afbeelding bij 'Pizza met Coppa di Parma en burrata'
Afbeelding bij 'Pizza met Coppa di Parma en burrata'