Pizza met parmaham, champignons, mozzarella, truffelolie en veldsla

Pizza met parmaham, champignons, mozzarella, truffelolie en veldsla
Hoofdgerecht
10 minuten + 20 minuten oven
4 personen

Pizza staat bij ons regelmatig op het menu, je vindt dan ook heel wat pizzarecepten op Kookidee. Laatst maakte ik deze heerlijke pizza met parmaham, champignons, mozzarella, truffelolie en veldsla. Erg lekker met een frisse salade.

Als ik aan zoonlief vraag wat hij wil eten zegt hij vijf van de tien keer pizza, de andere vijf keer zijn het pannenkoeken. Groot feest is het voor hem om de pizza te halen bij de pizzeria om de hoek. Maar ook de door papa gemaakte pizza’s gaan er gelukkig altijd in.

Voor deze makkelijke pizza heb je trouwens niet veel nodig. Wil je zelf pizzadeeg maken dan zit daar het meeste werk in, maar je kan natuurlijk ook voor kant en klaar pizzadeeg kiezen. De truffelolie geeft deze pizza een heerlijk uitgesproken smaak.

Zelf eens proberen? Hieronder vind je mijn recept voor deze lekkere pizza met parmaham, champignons, mozzarella, truffelolie en veldsla.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 300 gr. pizzadeeg, recept
  • ca. 200 gr. tomatensaus/pizzasaus
  • 70 gr. parmaham
  • 150 gr. champignons
  • 1 rode paprika
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 50 gr. veldsla
  • oregano, gedroogd
  • peper en zout
  • truffelolie

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 200 graden en zet vast een bakplaat klaar die je hebt bekleed met bakpapier. Ik koos voor een plaatpizza maar je kan hier ook twee gewone pizza's mee maken.

Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap die op je bakplaat past. Smeer dit in met de tomatensaus, het makkelijkst gaat dit met de bolle kant van een lepel. Snijd de bovenkant van de paprika en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd de paprika vervolgens in dunne ringen en verdeel over de bodem.

Borstel de champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes, verdeel deze plakjes over de bodem. Scheur de plakjes parmaham in reepjes en verdeel ook deze over de bodem. Laat de buffelmozzarella kort uitlekken en knijp het vocht er nog even uit. Snijd in plakken of scheur in stukjes en verdeel de mozzarella over de bodem. Sprenkel er tot slot ruim truffelolie over.

Strooi wat gedroogde oregano over de pizza en kruid verder met wat versgemalen peper en zout. Schuif de pizza zo'n 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de mozzarella is gesmolten en de bodem mooi goudbruin is geworden.

Haal de pizza uit de oven en verdeel de plukjes veldsla erover. Sprenkel er nogmaals een beetje truffelolie overheen. Serveer je pizza met parmaham, champignons, mozzarella, truffelolie en veldsla met een frisse salade.

Tip: hou je nog wat pizza over? Warm deze dan de volgende dag op in een droge koekenpan, zo blijft de bodem lekker knapperig.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Pizza met parmaham, champignons, mozzarella, truffelolie en veldsla
Pizza met parmaham, champignons, mozzarella, truffelolie en veldsla
Pizza met parmaham, champignons, mozzarella, truffelolie en veldsla
Pizza met parmaham, champignons, mozzarella, truffelolie en veldsla
Pizza met parmaham, champignons, mozzarella, truffelolie en veldsla

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens