Pizza met parmaham, mozzarella, Grana Padano en rucola

Pizza met parmaham, mozzarella, Grana Padano en rucola
Hoofdgerecht
10 minuten + 20 minuten oven
4 personen

Een echt lekkere pizza heeft niet veel nodig, met maar een paar ingrediënten zet je al de lekkerste pizza’s op tafel. Bijvoorbeeld deze heerlijke pizza met parmaham, mozzarella, Grana Padano en rucola. De eenvoud zelve maar echt geweldig lekker van smaak.

Als je wat meer tijd hebt en een nog lekkerdere pizza wilt dan ga je natuurlijk zelf pizzadeeg maken. Ik koos deze keer voor een kant en klaar pakket waardoor je nog geen half uur bezig bent. Wil je deze pizza zelf maken dan vind je hieronder het makkelijke en lekkere recept. Heerlijk met een frisse salade.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 400 gr. pizzadeeg, recept
  • 200 gr. pizzasaus
  • 140 gr. parmaham
  • 1 bol buffelmozzarella
  • ca. 50 gr. Grana Padano
  • 35 gr. rucola
  • verse basilicum
  • olijfolie

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven vast voor op 200 graden en zet een bakplaat met bakpapier klaar.

Vorm het pizzadeeg tot een egale bodem die precies op je bakplaat past. Doe de pizzasaus op het deeg en strijk deze met de bolle kant van een lepel over de bodem, houd een stukje aan de randen vrij. Laat de buffelmozzarella uitlekken en knijp goed uit. Snijd in dunne reepjes of pluk in stukjes met de hand. Verdeel over de pizzabodem.

Rasp een stukje Grana Padano boven een kommetje en strooi de helft over de bodem. Bak de bodem in zo'n 15 tot 20 minuten in je voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is en de bodem krokant. Haal de pizza uit de oven en schuif op een groot bord of een snijplank.

Scheur de parmaham in stukjes en verdeel deze over de nog hete pizza. Strooi hier de rucola overheen. Scheur wat verse blaadjes basilicum in snippers en strooi over de bodem. Strooi er vervolgens de rest van de geraspte Grana Padano overheen en sprenkel er nog wat olijfolie over. Serveer direct, bijvoorbeeld met een frisse salade.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Pizza met parmaham, mozzarella, Grana Padano en rucola
Pizza met parmaham, mozzarella, Grana Padano en rucola
Pizza met parmaham, mozzarella, Grana Padano en rucola

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens