Pizza met spinazie, knoflook, mozzarella en Parmezaanse kaas

Pizza met spinazie, knoflook, mozzarella en Parmezaanse kaas
Hoofdgerecht
10 minuten + 15 minuten oven
2 pizza's

Laatst maakte ik deze pizza met spinazie, knoflook, mozzarella en Parmezaanse kaas. Dit kwam omdat ik zowel spinazie als mozzarella over had van een ander recept. Het resultaat was een heerlijke pizza die echt het herhalen waard is. Superlekker van smaak en ook nog eens zo klaar.

Terwijl je de oven voorverwarmt bak je de spinazie kort aan met wat knoflook. Hier beleg je de pizza’s mee die je vervolgens in de oven doet. Ook deed ik er nog wat mozzarella en geraspte Parmezaanse kaas op. Als je een pizzasteen gebruikt is de pizza in een paar minuten klaar. Zonder pizzasteen duurt het net iets langer.

Krijg je ook al zin in deze aparte maar heerlijke pizza? Dan vind je hieronder het makkelijke en snelle recept. Heb je liever iets anders dan vind je op Kookidee nog veel meer pizzarecepten. Buon appetito!

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (2 pizza's)

  • 2 pizzabodems*
  • tomatensaus voor pizza
  • 200 gr. bladspinazie
  • 3 tenen knoflook
  • 1 bol mozzarella
  • Parmezaanse kaas
  • peper en zout

* Je kan kiezen voor kant en klare bodems met tomatensaus of zelf pizzabodems maken.

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Als eerste zet je de pizzasteen in je oven. Verwarm de oven met steen voor op 250 graden. Heb je geen pizzasteen? Dan is de bereidingstijd iets langer. Bak in dat geval de pizza op een bakplaat. Eventueel kan je deze bekleden met bakpapier.

Pizza's beleggen

Pel nu de tenen knoflook en snijd vervolgens in plakjes. Verhit daarna een scheutje olijfolie in een hapjespan. Voeg de knoflook en een handje bladspinazie toe. Schep om op middelhoog vuur tot de spinazie slinkt, blijf opndertussen omscheppen. Voeg steeds een handje spinazie toe tot alle spinazie is geslonken. Kruid vervolgens met peper en zout. Zet het vuur uit en bewaar voor zo.

Beleg daarna de pizzabodems. Indien nodig smeer je ze eerst in met de tomatensaus. Schep een flinke lepel saus in het midden. Smeer deze dan in een cirkel naar buiten uit. Houd hierbij een centimeter van de rand vrij. Verdeel hierna de spinazie met knoflook over beide bodems. Laat de mozzarella uitlekken en scheur hierna in plukjes. Verdeel vervolgens de stukjes mozzarella vervolgens over de pizza's. Rasp er tot slot flink wat Parmezaanse kaas over.

Bak de pizza's

Strooi wat bloem op de pizzasteen en schuif  één pizza op. Bak de pizza ongeveer vijf tot zes minuten. Is de bodem knapperig en de mozzarella gesmolten? Dan haal je de pizza eruit. Strooi hierna weer wat bloem op de pizzasteen en bak de tweede pizza. Heb je geen pizzasteen? Dan bak je de pizza's in ongeveer 15 minuten per pizza.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Pizza met spinazie, knoflook, mozzarella en Parmezaanse kaas
Pizza met spinazie, knoflook, mozzarella en Parmezaanse kaas
Pizza met spinazie, knoflook, mozzarella en Parmezaanse kaas
Pizza met spinazie, knoflook, mozzarella en Parmezaanse kaas
Pizza met spinazie, knoflook, mozzarella en Parmezaanse kaas

Voedingswaarden (per pizza)

  • Energie 647 kcal.
  • Vetten 26 gr.
  • Waarvan verzadigd 12 gr.
  • Koolhydraten 63 gr.
  • Waarvan suikers 6 gr.
  • Vezels 5 gr.
  • Eiwitten 34 gr.
  • Zout 3 gr.
  • Natrium 1200 mg.

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens