Pizza met tonijn, tomaatjes, champignons en mozzarella met truffelolie

Pizza met tonijn, tomaatjes, champignons en mozzarella met truffelolie
Hoofdgerecht
5 minuten + 5 tot 10 minuten oven
2 pizza's

Deze pizza met tonijn, tomaatjes, champignons en mozzarella is echt heerlijk. Ik koos ervoor om er wat truffelolie over te doen. In combinatie met de tonijn geeft dat namelijk een heerlijk smaakje. Heb je de pizza gebakken? Dan doe je er nog wat verse basilicum op en je kan aan tafel.

Het liefst maak ik zelf pizzadeeg. Maar als ik snel klaar wil zijn kies ik voor een kant en klare bodem. In dat geval is je pizza in een kwartiertje klaar. En als je deze op een pizzasteen bakt wordt je pizza heerlijk knapperig. En maak je toch liever alles zelf? Met dit recept kan iedereen zelf pizzadeeg maken.

Lijkt deze lekkere pizza met tonijn, tomaatjes, champignons en mozzarella jou ook wel wat? Dan vind je hieronder het makkelijke recept. En hier vind je nog veel meer snelle pizzarecepten die ook zeker het proberen waard zijn. Buon appetito!

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (2 pizza's)

  • 2 pizzabodems, met tomatensaus
  • 240 gr. tonijn in olie
  • 150 gr. cherrytomaatjes
  • 125 gr. champignons
  • 1 ui
  • oregano, gedroogd
  • peper en zout
  • 1 bol mozzarella
  • verse basilicum
  • truffelolie

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Gebruik je een pizzasteen? Leg deze dan in de oven en verwarm daarna je oven op 250 graden. Zo wordt de steen goed heet en verhit deze je pizza ook van de onderkant. Op deze manier krijg je een heerlijk knapperige bodem. Bovendien is je pizza den veel sneller klaar, meestal al na zo'n vijf minuten. Hier lees je alles over de pizzasteen.

Beleg de bodems

Leg de bodems klaar en smeer indien nodig in met tomatensaus. Pel de ui en snijd deze in ringetjes. Verdeel de uienringen over de pizzabodems. Snijd de champignons indien nodig in plakjes. Met een eiersnijder of speciale champignonsnijder is dit zo gedaan. Verdeel de champignons over de bodems. Met een scherp tomatenmesje snijd je de cherrytomaatjes in vieren, verdeel ook deze over de bodem.

Laat de tonijn uitlekken en trek met een vork in plukjes. Verdeel ook deze over de pizza's. Kruid met wat peper en zout. Laat vervolgens de mozzarella uitlekken en snijd of pluk in stukjes. Verdeel ook deze over de pizza's. Tot slot strooi je er nog wat oregano over en kunnen de pizza's in de oven.

Bak de pizza

Bak je deze op een pizzasteen dan duurt dit zo'n vijf minuten. Strooi eerst wat bloem op de hete pizzasteen en schuif de pizza er dan met een pizzaschep op. Zonder pizzasteen bak je de bodems zo'n tien minuten. Sprenkel er dan wat truffelolie over en beleg met verse blaadjes basilicum.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Pizza met tonijn, tomaatjes, champignons en mozzarella met truffelolie
Pizza met tonijn, tomaatjes, champignons en mozzarella met truffelolie
Pizza met tonijn, tomaatjes, champignons en mozzarella met truffelolie

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie 1041 kcal.
  • Vetten 32 gr.
  • Waarvan verzadigd 10 gr.
  • Koolhydraten 118 gr.
  • Waarvan suikers 10 gr.
  • Vezels 8 gr.
  • Eiwitten 64 gr.
  • Zout 4.8 gr.
  • Natrium 1920 mg.

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens