Pizza met zalm, champignons, mozzarella en ricotta

Pizza met zalm, champignons, mozzarella en ricotta
Hoofdgerecht
15 minuten + 20 minuten oven
2 pizza's

Als je Kookidee al langer volgt weet je dat ik groot fan ben van zelf pizza maken. Ze staan bij ons thuis dan ook regelmatig op tafel. Deze pizza met zalm, champignons, mozzarella en ricotta maakte trouwens ik nog niet eerder en moet je echt eens proberen.

De pizza con salmone e funghi – zoals de Italianen het noemen – is makkelijk te maken en echt heerlijk van smaak. Je hebt er niet veel voor nodig en bent dan ook zo klaar. Zelf pizzadeeg maken is een optie maar ook met kant-en-klaar pizzadeeg is deze pizza lekker. Hieronder vind je het makkelijke recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (2 pizza's)

  • 400 gr. pizzadeeg
  • 125 gr. champignons
  • 100 gr. gerookte zalm
  • 200 gr. pizzasaus of tomatensaus
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 100 gr. ricotta
  • verse basilicum
  • gedroogde oregano
  • olijfolie
  • beetje bloem

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 220 graden en zet vast twee bakplaten met bakpapier klaar. Als je kant-en-klaar pizzadeeg gebruikt haal je deze een half uurtje vantevoren uit de koelkast. Zo is het pizzadeeg makkelijker te verwerken en krijg je een mooie dunne bodem.

Verdeel het pizzadeeg in twee gelijke porties en kneed er losjes twee bollen van. Strooi wat bloem op je aanrecht en druk één bol een beetje plat. Strooi er nog wat bloem over en rol er met een deegroller een mooie platte bodem van, slechts een paar millimeter dik. Nog beter is het om het deeg voorzichtig met je handen uit te rekken tot een mooie bodem, al gaat dat iets moeilijker. Leg de bodem op een bakplaat en herhaal voor de tweede bol deeg.

Smeer beide bodems in met de pizzasaus en zorg dat je ongeveer een centimeter van de rand blijft. Snijd de champignons in dunne plakjes en verdeel over de pizza's. Laat de buffelmozzarella uitlekken en snijd in dunne plakken, scheur in kleinere stukjes en verdeel over beide pizza's.

Snijd of scheur de plakken gerookte zalm in stukjes en verdeel ook deze over de beide bodems. Verdeel tenslotte de ricotta over beide pizza's en strooi er nog wat gedroogde basilicum op. Bak de pizza's zo'n 15 tot 20 minuten in je voorverwarmde oven tot de randen mooi bruin zijn en de bodem lekker knapperig.

Haal de pizza's uit de oven en schuif ze van het bakpapier op twee borden. Verdeel er wat blaadjes verse basilicum over en srpenkel er nog wat goede olijfolie overheen. Je pizza con salmone e funghi is klaar om opgegeten te worden.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Pizza met zalm, champignons, mozzarella en ricotta
Pizza met zalm, champignons, mozzarella en ricotta
Pizza met zalm, champignons, mozzarella en ricotta

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens