Pizza met zongedroogde tomaatjes, prosciutto crudo en burrata

Pizza met zongedroogde tomaatjes, prosciutto crudo en burrata

Deze pizza met zongedroogde tomaatjes, prosciutto crudo en burrata moet je echt eens proberen. En al helemaal als je net als ik een liefhebber bent van burrata. Deze lekkere Italiaanse kaas is gemaakt van mozzarella en room. Heerlijk zacht van smaak en een echte delicatesse.

Bij deze pizza bak je de bodem alleen met tomatensaus en de zongedroogde tomaatjes. De rest van de ingrediënten doe je er pas na het bakken van de pizza op. Dit zorgt voor een erg lekkere combinatie van een hete bodem met daarop de koude gedroogde ham, rucola en kaas.

Ben je net zo dol op burrata als ik? Gebruik dan gewoon een hele bol per pizza, anders verdeel je een bol per twee pizza’s. Vind je burrata iets te zacht dan kan je natuurlijk ook mozzarella gebruiken. Krijg je ook al trek dan vind je hieronder het lekkere pizzarecept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (2 pizza's)

  • 2 pizzabodems*
  • ca. 200 gr. tomatensaus voor pizza
  • ca. 15 zongedroogde tomaatjes
  • 75 gr. rucola
  • 80 gr. prosciutto crudo
  • 30 gr. pijnboompitjes
  • 2 bollen burrata
  • oregano
  • olijfolie
  • bloem, optioneel

* Je kan kant en klare bodems gebruiken of zelf pizzabodems maken. Hier vind je mijn basisrecept voor pizzadeeg.

Zet alles op je lijst Wat is dit?

Met deze knop zet je alles voor dit recept in één keer op je boodschappenlijstje bij Albert Heijn. Met de Albert Heijn app heb je zo altijd je boodschappen bij de hand. Ook kan je alles eenvoudig thuis laten bezorgen door de bezorgservice van AH.nl.

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 250 graden. Gebruik je een pizzasteen? Leg deze dan op een rooster onderin je oven voordat je deze aan zet. Heb je geen pizzasteen dan bak je de pizza op een bakplaat in het midden van de oven.

Bak de pizza's

Bedek de pizzabodems met de tomatensaus, zorg ervoor dat je een klein stukje aan de rand overhoudt. Dep de zongedroogde tomaatjes droog met wat keukenpapier en verdeel over de pizza. Eventueel kan je ze in reepjes snijden, zelf deed ik ze er in hun geheel op. Bestrooi met wat oregano en bak de pizza gaar.

Met een pizzasteen bak je iedere pizza ongeveer vijf minuten. Bestrooi de steen met wat bloem voordat je de pizzabodem erop legt. Bak je de pizza op een bakplaat reken dan op zo'n tien minuten per pizza. Haal de pizza uit de oven en laat een minuutje afkoelen.

Maak de pizza af

Verdeel nu wat rucola over iedere pizza en strooi hier de pijnboompitjes over. Scheur een paar plakken prosciutto crudo in stukken en verdeel over de pizza. Laat de burrata voorzichtig uitlekken en leg in het midden van de pizza. Strooi er wat versgemalen peper over en snijd de burrata voorzichtig open. Sprenkel er nog een beetje olijfolie over en snijd de pizza in stukken. Serveer direct.

Handig!

Pizzasteen

Cadac pizzasteen
Met een pizzasteen is je pizza sneller klaar en stukken krokanter. Beschikbaar in verschillende maten.

Pizzaschep

Inklapbare pizzaschep
Schep je pizza eenvoudig in en uit de oven met deze handige schep. Makkelijk op te bergen!

Pizzabijbel

Pizzabijbel
De pizzabijbel is hét naslagwerk voor iedere pizzaliefhebber. Bomvol recepten, technieken en handige tips.

Ook lekker

Voedingswaarden (per pizza)

  • Energie: 887 kcal.
  • Vetten: 72 gr.
    - waarvan verzadigd: 27 gr.
  • Koolhydraten: 83 gr.
    - waarvan suiker: 23 gr.
  • Vezels: 15 gr.
  • Eiwitten: 46 gr.
  • Zout: 7.5 gr. (3000 mg. natrium)

Bron: Voedingscentrum

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Pizza met zongedroogde tomaatjes, prosciutto crudo en burrata

Pizza met zongedroogde tomaatjes, prosciutto crudo en burrata

Pizza met zongedroogde tomaatjes, prosciutto crudo en burrata

Pizza met zongedroogde tomaatjes, prosciutto crudo en burrata

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens