Pizza pannenkoek met prosciutto, paprika, champignons en rucola

Pizza pannenkoek met prosciutto, paprika, champignons en rucola
Hoofdgerecht
25 minuten
4 stuks

Laatst maakte ik deze pizza pannenkoek met prosciutto, paprika, champignons en rucola. Een heerlijke hartige pannenkoek die je zo op tafel zet. Zelf hou ik wel van hartige pannenkoeken. Ik vind het leuk om verschillende combinaties uit te proberen. Als ik in een pannenkoekenrestaurant ben duik ik meteen in de menukaart. Voor mij is dat altijd weer een bron van inspiratie.

Ben jij ook dol op hartige pannenkoeken? Dan moet je deze pizza pannenkoek zeker eens proberen. En daarna kan je nog eens door deze pannenkoekrecepten bladeren. Daar vind je nog veel meer inspiratie. En heb je liever een gewone pizza? Kijk dan eens bij deze pizzarecepten. Ook daar vind je keuze genoeg.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 stuks)

  • 200 gr. bloem
  • 450 gr. melk
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • boter om te bakken

Voor de topping

  • 1 rode paprika
  • 125 gr. champignons
  • 80 gr. prosciutto
  • 50 gr. rucola
  • pijnboompitjes
  • 100 gr. mozzarella, geraspt

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Voor het beslag gebruikte ik gewoon mijn basisrecept voor pannenkoeken beslag. Doe de bloem in een mengkom en doe hier de helft van de melk bij. Meng tot een glad beslag, met een garde of handmixer. Voeg er nu één voor één de eieren bij en meng door elkaar. Nu doe je er de rest van de melk bij. Meng tot je een dun en glad beslag hebt. Laat dit even staan en verhit vast een grote koekenpan of pannenkoekenpan op laag vuur.

Snijd de ingrediënten

Verwijder de bovenkant van de rode paprika, haal er de zaadjes en zaadlijsten uit. De rode paprika snijd je vervolgens in ringen of halve ringen. Boen de champignons schoon en snijd in plakjes. Verhit een klontje boter in de koekenpan. Bak hier een kwart van de champignons en paprika in aan. Scheur wat stukjes van een plak ham en bak mee. Doe er een flinke soeplepel beslag bij en kantel de pan voorzichtig. Zo verdeelt het beslag zich gelijk over de bodem van de pan.

Beweeg de pan regelmatig zodat de pannenkoek niet aanbakt. Gebeurt dit toch dan steek je hem voorzichtig los met een spatel. Draai de pannenkoek om zodra de bovenkant net begint te stollen. Strooi er nu wat Parmezaanse kaas op en laat dit smelten. Schuif de pannenkoek op een bord en doe er nog wat prosciutto op. Verdeel er tot slot nog wat rucola en pijnboompitjes over en je pizza pannenkoek is klaar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Pizza pannenkoek met prosciutto, paprika, champignons en rucola
Pizza pannenkoek met prosciutto, paprika, champignons en rucola
Pizza pannenkoek met prosciutto, paprika, champignons en rucola
Pizza pannenkoek met prosciutto, paprika, champignons en rucola

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie 471 kcal.
  • Vetten 19 gr.
  • Waarvan verzadigd 9 gr.
  • Koolhydraten 44 gr.
  • Waarvan suikers 9 gr.
  • Vezels 3 gr.
  • Eiwitten 26 gr.
  • Zout 2 gr.
  • Natrium 800 mg.

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens