Pizza wraps met courgette, gele paprika, rode ui en tomaatjes

Pizza wraps met courgette, gele paprika, rode ui en tomaatjes

Deze pizza wraps met courgette, gele paprika, rode ui en tomaatjes maakte ik laatst. Ik had alle ingrediënten in huis voor een eenvoudige pasta. Maar omdat ik geen zin had om te koken en we nog wraps hadden maakte ik er dit recept van. Erg makkelijk om te maken en ook nog eens heel lekker. Binnen een half uurtje zit je al te smullen.

Als basis gebruikte ik pizzasaus, die heb ik eigenlijk altijd wel in huis. En wat je over houdt kan je prima gebruiken voor een lekkere pastasaus. Je kan ook een gewone tomatensaus kiezen als je die toevallig in huis hebt. Soms wordt ook tomatenpuree voor de bodem gebruikt, deze vind ik zelf meestal iets te zuur.

Lijken deze lekkere pizza wraps je wel wat? Dan vind je het makkelijke recept hieronder. En hier vind je nog veel meer lekkere recepten met wraps. Of kijk eens bij de andere pizza recepten op Kookidee. Ik ben benieuwd wat je van de pizza wraps uit dit recept vindt.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 8 wraps
  • pizzasaus*
  • 1 rode ui
  • 1 courgette
  • 1 gele paprika
  • 150 gr. geraspte belegen kaas
  • 150 gr. Roma tomaatjes
  • oregano, gedroogd
  • peper en zout

* Kies voor pizza- of tomatensaus, wat je overhoudt kan je gebruiken als basis voor een snelle pastasaus.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed twee bakplaten met bakpapier. Snijd vervolgens de ingrediënten fijn met een scherp koksmes, dan heb je dit zo gedaan. Verwijder eerst de uiteindes van de courgette en snijd de courgette in blokjes. Snijd de bovenkant van de gele paprika en haal er de zaadlijsten en zaadjes uit. Snijd vervolgens in vieren en daarna in dunne reepjes. Pel de rode ui en snijd in vieren, ook deze snijd je vervolgens fijn. De Roma tomaatjes snijd je tot slot doormidden of in vieren.

Beleg de pizza wraps

Verdeel de wraps over de bakplaten en smeer dun in met de pizzasaus. Zorg ervoor dat je een klein randje overhoudt. Beleg de wraps vervolgens met de blokjes courgette, de gele paprika, de ui en de tomaatjes. Kruid met wat peper en zout. Strooi er geraspte kaas over en doe er tot slot nog wat gedroogde oregano op.

Pizza wraps bakken

Bak de wraps zo'n acht minuten in de voorverwarmde oven. Als de wraps mooi bruin zijn aan de rand en de kaas is gesmolten zijn je pizza wraps klaar. Snijd in vieren en serveer op een mooie serveerplank. Eventueel kan je er nog een snelle salade met tomaatjes en mozzarella bij serveren.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Pizza wraps met courgette, gele paprika, rode ui en tomaatjes'
Afbeelding bij 'Pizza wraps met courgette, gele paprika, rode ui en tomaatjes'
Afbeelding bij 'Pizza wraps met courgette, gele paprika, rode ui en tomaatjes'
Afbeelding bij 'Pizza wraps met courgette, gele paprika, rode ui en tomaatjes'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 440 kcal.
  • Vetten 17 gr.
  • Waarvan verzadigd 8 gr.
  • Koolhydraten 47 gr.
  • Waarvan suikers 8 gr.
  • Vezels 4 gr.
  • Eiwitten 17 gr.
  • Zout 2.8 gr.
  • Natrium 1120 mg.