Pizza wraps met prosciutto, tomaat, mozzarella en pijnboompitjes

Pizza wraps met prosciutto, tomaat, mozzarella en pijnboompitjes
Hoofdgerecht
2 x 15 minuten
4 personen

Deze heerlijke pizza wraps met prosciutto, tomaat, mozzarella en pijnboompitjes staan echt zo op tafel. Wraps hoeven niet zo lang in de oven dus met het snijden van de toppings, beleggen en bakken was ik binnen 15 minuten klaar. Ideaal als je snel iets lekkers wil eten.

Ik kwam op deze pizza wraps omdat er deze keer glutenvij gekookt moest worden. Door te kiezen voor glutenvrije wraps had ik dus binnen no time een ‘glutenvrije pizza’ op tafel. Natuurlijk kan je ook gewone wraps kiezen, reken er op twee per persoon. Het makkelijke recept voor deze pizza wraps vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 8 wraps
  • 300 gr. passata (tomatensaus)
  • 200 gr. prosciutto crudo
  • 2 bollen buffelmozzarella
  • 4 trostomaten
  • 1 rode paprika
  • 40 gr. pijnboompitten
  • 40 gr. rucola
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • olijfolie

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 200 graden. Zet vast een bakrooster klaar dat je bekleed met bakpapier. Op een rooster blijft de bodem wat krokanter, met een bakplaat gaat het ook prima maar blijven ze iets zachter.

Doe de tomatensaus in een mengkom en doe hier wat Italiaanse kruiden, peper en zout bij. Roer even door elkaar en smeer de wraps niet al te dik in met de saus. Dit gaat trouwens het best met de bolle kant van een lepel, zo kan je het wat dunner uitsmeren.

Scheur de gedroogde ham in kleinere stukken en verdeel over de wraps. Snijd de trostomaten in dunne plakjes en verwijder de vochtige delen met de zaadjes. Verdeel de plakjes tomaat over de wraps. Snijd de rode paprika in reepjes, verdeel over de pizzawraps en strooi hier wat van de pijnboompitjes over.

Snijd de buffelmozzarella in plakken en scheur daarna in stukken, verdeel over de wraps. Strooi er wat Italiaanse kruiden over en kruid met wat extra peper. Besprenkel nog even met wat olijfolie en schuif de wraps per twee of vier acht minuten in de voorverwarmde oven.

Zodra de kaas goed is gesmolten en de randen lekker krokant zijn haal je de pizzawraps eruit. Strooi er wat rucola over en besprenkel nog met wat extra olijfolie. Buon appetito, je pizza wraps zijn klaar.

Recepten per mail?

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Pizza wraps met prosciutto, tomaat, mozzarella en pijnboompitjes
Pizza wraps met prosciutto, tomaat, mozzarella en pijnboompitjes
Pizza wraps met prosciutto, tomaat, mozzarella en pijnboompitjes

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens