Plaattaart met courgette, gedroogde ham, paprika, tomaat en mozzarella

Plaattaart met courgette, gedroogde ham, paprika, tomaat en mozzarella
Hoofdgerecht
10 minuten + 20 minuten oven
4 personen

Ik maakte laatst deze plaattaart met courgette, gedroogde ham, paprika, tomaat en mozzarella. Het is een makkelijk en lekker recept dat je zo hebt gemaakt. Je snijdt de groenten in dunne plakjes en belegt daar de bodem mee. Hierna schuif je de plaattaart met wat mozzarella en kruiden in de oven. En na ongeveer 20 minuten is je plaattaart al klaar.

Ik gebruikte deze keer een rol bladerdeeg voor de bodem. Hier zit al bakpapier bij en deze hoef je alleen maar uit te rollen op je bakplaat. Je kan ook losse plakjes bladerdeeg gebruiken als je die toevallig in huis hebt. Voor de mozzarella gebruikte ik kleine bolletjes die ik op de plaattaart verdeelde. Je kan in de supermarkt ook geraspte mozzarella vinden, dit geeft het net een wat andere smaak.

Lijkt deze plaattaart met courgette, gedroogde ham, paprika, tomaat en mozzarella je ook wel iets? Dan vind je het makkelijke en lekkere recept hieronder. En hier vind je nog veel meer lekkere recepten voor plaattaart.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 rol bladerdeeg
  • 125 gr. crème fraîche
  • 100 gr. gedroogde ham*
  • 1/2 courgette
  • 1 rode paprika
  • 100 gr. cherrytomaten
  • 150 gr. mini mozzarella
  • Italiaanse kruiden
  • peper
  • verse basilicum

* Bijvoorbeeld prosciutto crudo, parmaham of serranoham

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een bakplaat klaar. Als je een rol bladerdeeg voor de plaattaart gebruikt rol je deze met bakpapier en al uit op de bakplaat. Gebruik je losse plakjes bladerdeeg dan leg je eerst een vel bakpapier op de bakplaat. Laat de zes velletjes deeg ontdooien en verdeel deze over het bakpapier, laat de randjes elkaar een stukje overlappen.

Beleg de plaattaart

Smeer de bodem dun in met crème fraîche. Zelf gebruik ik ongeveer drie eetlepels die ik met de bolle kant van de lepel uitsmeer. Snijd de bovenkant van de paprika en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Hierna snijd je de paprika doormidden en in dunne reepjes die je over de bodem verdeelt. Scheur nu de gedroogde ham in stukjes en verdeel deze over de bodem.

Vervolgens snijd je met een scherp mesje de courgette in zeer dunne plakjes. De plakjes courgette verdeel je over de ham. Met een tomatenmesje snijd je de cherrytomaatjes in plakjes en ook deze verdeel je over de plaattaart. Kruid de plaattaart nu met wat Italiaanse kruiden en laat intussen de bolletjes mozzarella uitlekken. Verdeel ze over de taart en kruid tot slot nog met wat peper.

De plaattaart bakken

Als je de hele bodem hebt belegd schuif je de plaattaart in de voorverwarmde oven. Bak deze 15 tot 20 minuten tot de randen mooi bruin zijn en de mozzarella goed is gesmolten. Haal uit de oven en laat een paar minuten op de bakplaat staan. Scheur de blaadjes van een handje verse basilicum in stukjes en verdeel over de taart. Schuif de plaattaart vervolgens op een grote snijplank en snijd met een koksmes in stukken. Serveer eventueel met een snelle salade of een lekkere soep.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.


Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie 483 kcal.
  • Vetten 31 gr.
  • Waarvan verzadigd 18 gr.
  • Koolhydraten 27 gr.
  • Waarvan suikers 5 gr.
  • Vezels 2 gr.
  • Eiwitten 19 gr.
  • Zout 2.3 gr.
  • Natrium 920 mg.


Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens