Plaattaart met courgette, prei, paprika, rode ui en kaas

Plaattaart met courgette, prei, paprika, rode ui en kaas

Deze plaattaart met courgette, prei, paprika, rode ui en kaas zet je snel op tafel. Als je de oven aan het voorverwarmen bent snijd je de ingrediënten vast. Een deel hiervan bak je kort voor waarna je alles over de bodem verdeeld. Hierna schuif je de plaattaart de oven in.

Ik koos voor een bodem van bladerdeeg waardoor deze plaattaart lekker luchtig is. Eventueel kan je ook voor een pizzabodem kiezen, de plaattaart wordt dan iets steviger. Omdat je dit recept lekker snel kan maken is dit een ideale maaltijd voor een doordeweekse dag. Hieronder vind je mijn recept voor deze lekkere plaattaart.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 rol bladerdeeg of 6 plakjes
  • 150 gr. crème fraiche
  • 1 courgette
  • 2 preien
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gr. belegen kaas, geraspt
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een hapjespan op laag vuur. Pel de ui en knoflook en snijd goed fijn. Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan en bak hier de ui en knoflook kort in aan. Snijd in de tussentijd de courgette in kleine blokjes en doe aan de hapjespan. Kruid met flink wat Italiaanse kruiden, peper en zout. Gebruik je bladerdeeg uit de vriezer dan laat je dit vast ontdooien.

Maak de rode paprika schoon door de bovenkant te verwijderen. Haal de zaadjes en zaadlijsten eruit en snijd de rode paprika in reepjes, doe in de hapjespan. Tot slot spoel je de prei schoon en snijd je deze in ringetjes. Bak ook nog even mee in de hapjespan tot de prei wat glazig wordt.

Maak de plaattaart

Leg een vel bakpapier op een bakplaat en doe hier het bladerdeeg op. Prik de bodem in met een vork en smeer in met de crème fraiche. Verdeel de helft van de geraspte kaas erover en stort de inhoud van de hapjespan op de bodem. Spreid alles goed uit en kruid met wat extra Italiaanse kruiden. Pel nu de rode ui en snijd in halve ringetjes, verdeel over de plaattaart. Strooi er tot slot de rest van de geraspte kaas over.

Bak de plaattaart nu 20 minuten in de voorverwarmde oven. Als de kaas mooi is gesmolten en de randen goudbruin en krokant zijn is de plaattaart klaar. Snijd de plaattaart in stukken en serveer met een lekkere salade.

Handig!

Kaasrasp

Met deze Boska kaasrasp rasp je zelf eenvoudig een restje Goudse kaas tot geraspte kaas.

Ook lekker

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie: 689 kcal.
  • Vetten: 52 gr.
    - waarvan verzadigd: 28 gr.
  • Koolhydraten: 31 gr.
    - waarvan suiker: 11 gr.
  • Vezels: 4 gr.
  • Eiwitten: 18 gr.
  • Zout: 1.9 gr. (760 mg. natrium)

Bron: Voedingscentrum

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Plaattaart met courgette, prei, paprika, rode ui en kaas

Plaattaart met courgette, prei, paprika, rode ui en kaas

Plaattaart met courgette, prei, paprika, rode ui en kaas

Plaattaart met courgette, prei, paprika, rode ui en kaas

Plaattaart met courgette, prei, paprika, rode ui en kaas

Plaattaart met courgette, prei, paprika, rode ui en kaas

Plaattaart met courgette, prei, paprika, rode ui en kaas

Plaattaart met courgette, prei, paprika, rode ui en kaas

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens