Plaattaart met crème fraiche, paprika, champignons, ham, kaas en ei

Plaattaart met crème fraiche, paprika, champignons, ham, kaas en ei

Laatst aten we plaattaart met crème fraiche, paprika, champignons, ham, kaas en ei. Ik maakte deze op verzoek van zoonlief, hij is dol op dit soort plaattaarten. En ik trouwens ook, want je hoeft hier bijna niets voor te doen. De oven neemt je namelijk het grootste deel uit handen.

Het enige dat jij hoeft te doen is wat ingrediënten snijden en de plaattaart te beleggen. Hierna schuif je deze in de oven waarna alles in een kwartiertje kan garen. Hierna haal je de plaattaart eruit, snijdt deze in stukken en je kan aan tafel. Ideaal als je weinig tijd hebt en toch lekker wil eten.

Lijkt deze plaattaart je wel wat? Kijk dan hieronder voor het makkelijke en snelle recept. En heb je liever een andere variant? Kijk dan eens naar mijn andere recepten voor plaattaart. Je zal zien dat je er alle kanten mee op kan.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 6 plakjes bladerdeeg*
  • 100 gr. crème fraiche
  • 1 rode ui
  • 125 gr. champignons
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 80 gr. gedroogde ham
  • 150 gr. geraspte kaas
  • 4 eieren
  • peper
  • zout
  • Italiaanse kruiden

* Je kan ook een rol bladerdeeg of deeg voor Flammkuchen gebruiken, bv. van Tante Fanny.

Zet alles op je lijst Wat is dit?

Met deze knop zet je alles voor dit recept in één keer op je boodschappenlijstje bij Albert Heijn. Met de Albert Heijn app heb je zo altijd je boodschappen bij de hand. Ook kan je alles eenvoudig thuis laten bezorgen door de bezorgservice van AH.nl.

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 200 graden. Zet een bakplaat klaar die je hebt bekleed met bakpapier. Laat de plakjes deeg kort ontdooien tot ze zacht zijn. Leg het deeg op de bakplaat waarbij de plakjes elkaar een klein stukje overlappen. Vouw aan de buitenkant het deeg een heel klein stukje dubbel zodat je een randje krijgt. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en smeer in met de crème fraiche.

Beleg de plaattaart

Pel de rode ui en snijd in ringetjes, verdeel deze over de plaattaart. Verwijder de bovenkant van beide paprika's en haal de zaadlijsten en zaadjes eruit. Hierna snijd je de paprika's in kleine stukjes en verdeel je ze over de plaattaart. Vervolgens snijd je de champignons in plakjes en ook deze verdeel je over de plaattaart.

Scheur de gedroogde ham in stukjes en verdeel over de plaattaart. Kruid met peper, zout en Italiaanse kruiden. Breek er vervolgens vier eieren boven, probeer de dooiers heel te houden. Omdat je het deeg aan het begin hebt gevouwen heb je een randje, hierdoor stroomt het ei niet van je plaataart. Tot slot strooi je er de geraspte kaas overheen.

Bak de plaattaart nu ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Hij is klaar als de kaas mooi is gesmolten en de eieren zijn gestold. Haal de plaattaart uit de oven en schuif voorzichtig van het bakpapier af. Snijd in stukken en serveer direct.

Plaattaart over?

Houd je wat over dan kan je deze de volgende dag prima koud eten. Wil je de plaattaart toch even opwarmen dan kan je dit in een droge en warme koekenpan doen. Olie of boter toevoegen is niet nodig, de plaattaart wordt zo weer heerlijk krokant.

Dol op ovenmaaltijden?

Ben je net zo dol op ovenrecepten als ik? Kijk dan eens naar de boeken van Yvette van Boven hieronder. Voor Volkskrant Magazine schrijft zij wekelijks een nieuw recept. In onderstaande boeken zijn veel van haar ovenrecepten gebundeld.

Ook lekker

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie: 567 kcal.
  • Vetten: 36 gr.
    - waarvan verzadigd: 20 gr.
  • Koolhydraten: 30 gr.
    - waarvan suiker: 5 gr.
  • Vezels: 3 gr.
  • Eiwitten: 26 gr.
  • Zout: 3.2 gr. (1280 mg. natrium)

Bron: Voedingscentrum

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Plaattaart met crème fraiche, paprika, champignons, ham, kaas en ei

Plaattaart met crème fraiche, paprika, champignons, ham, kaas en ei

Plaattaart met crème fraiche, paprika, champignons, ham, kaas en ei

Plaattaart met crème fraiche, paprika, champignons, ham, kaas en ei

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens