Plaattaart met crème fraiche, paprika, champignons, ham, kaas en ei

Plaattaart met crème fraiche, paprika, champignons, ham, kaas en ei
Hoofdgerecht
15 minuten + 20 minuten oven
4 personen

Laatst aten we plaattaart met crème fraiche, paprika, champignons, ham, kaas en ei. Ik maakte deze op verzoek van zoonlief, hij is dol op dit soort plaattaarten. En ik trouwens ook, want je hoeft hier bijna niets voor te doen. De oven neemt je namelijk het grootste deel uit handen.

Het enige dat jij hoeft te doen is wat ingrediënten snijden en de plaattaart te beleggen. Hierna schuif je deze in de oven waarna alles in een kwartiertje kan garen. Hierna haal je de plaattaart eruit, snijdt deze in stukken en je kan aan tafel. Ideaal als je weinig tijd hebt en toch lekker wil eten.

Lijkt deze plaattaart je wel wat? Kijk dan hieronder voor het makkelijke en snelle recept. En heb je liever een andere variant? Kijk dan eens naar mijn andere recepten voor plaattaart. Je zal zien dat je er alle kanten mee op kan.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 6 plakjes bladerdeeg*
  • 100 gr. crème fraiche
  • 1 rode ui
  • 125 gr. champignons
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 80 gr. gedroogde ham
  • 150 gr. geraspte kaas
  • 4 eieren
  • peper
  • zout
  • Italiaanse kruiden

* Je kan ook een rol bladerdeeg of deeg voor Flammkuchen gebruiken, bv. van Tante Fanny.

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 200 graden. Zet een bakplaat klaar die je hebt bekleed met bakpapier. Laat de plakjes deeg kort ontdooien tot ze zacht zijn. Leg het deeg op de bakplaat waarbij de plakjes elkaar een klein stukje overlappen. Vouw aan de buitenkant het deeg een heel klein stukje dubbel zodat je een randje krijgt. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en smeer in met de crème fraiche.

Beleg de plaattaart

Pel de rode ui en snijd in ringetjes, verdeel deze over de plaattaart. Verwijder de bovenkant van beide paprika's en haal de zaadlijsten en zaadjes eruit. Hierna snijd je de paprika's in kleine stukjes en verdeel je ze over de plaattaart. Vervolgens snijd je de champignons in plakjes en ook deze verdeel je over de plaattaart.

Scheur de gedroogde ham in stukjes en verdeel over de plaattaart. Kruid met peper, zout en Italiaanse kruiden. Breek er vervolgens vier eieren boven, probeer de dooiers heel te houden. Omdat je het deeg aan het begin hebt gevouwen heb je een randje, hierdoor stroomt het ei niet van je plaataart. Tot slot strooi je er de geraspte kaas overheen.

Bak de plaattaart nu ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Hij is klaar als de kaas mooi is gesmolten en de eieren zijn gestold. Haal de plaattaart uit de oven en schuif voorzichtig van het bakpapier af. Snijd in stukken en serveer direct.

Plaattaart over?

Houd je wat over dan kan je deze de volgende dag prima koud eten. Wil je de plaattaart toch even opwarmen dan kan je dit in een droge en warme koekenpan doen. Olie of boter toevoegen is niet nodig, de plaattaart wordt zo weer heerlijk krokant.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Plaattaart met crème fraiche, paprika, champignons, ham, kaas en ei
Plaattaart met crème fraiche, paprika, champignons, ham, kaas en ei
Plaattaart met crème fraiche, paprika, champignons, ham, kaas en ei
Plaattaart met crème fraiche, paprika, champignons, ham, kaas en ei

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie 567 kcal.
  • Vetten 36 gr.
  • Waarvan verzadigd 20 gr.
  • Koolhydraten 30 gr.
  • Waarvan suikers 5 gr.
  • Vezels 3 gr.
  • Eiwitten 26 gr.
  • Zout 3.2 gr.
  • Natrium 1280 mg.

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens