Plaattaart met prei, champignons, pancetta en ei

Plaattaart met prei, champignons, pancetta en ei
Hoofdgerecht
5 minuten + 25 minuten oven
4 personen

Toen ik laatst snel iets op tafel wilde zetten maakte ik deze plaattaart met prei, champignons, pancetta en ei. Een plaattaart heb je eigenlijk zo gemaakt en kan je beleggen met wat je wilt. Binnen een half uurtje heb je zo een heerlijke maaltijd op tafel staan.

Deze plaattaart maakte ik met een bodem van roomboter bladerdeeg. Ik smeerde de bodem in met mascarpone en deed er het laatste kartier nog een paar eieren bovenop. Het resultaat was een heerlijke maaltijd die je echt eens moet proberen. Het makkelijke en lekkere recept vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 6 plakjes roomboter bladerdeeg
  • 2 preien
  • 1 rode ui
  • 125 gr. kastanjechampignons
  • 3 teentjes knoflook
  • 100 gr. mascarpone
  • 80 gr. pancetta
  • 4 eieren
  • verse oregano
  • peper en zout

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven vast voor op 200 graden en laat zes plakjes bladerdeeg kort ontdooien. Zet een met bakpapier beklede bakplaat klaar.

Als de plakjes bladerdeeg ontdooid zijn leg je deze naast elkaar op de bakplaat. Zorg dat de randjes elkaar net overlappen, maak de onderste stukjes nat met wat water en plak de plakjes aan elkaar. Prik er met een vork wat gaatjes in.

Smeer het bladerdeeg dun in met de mascarpone, ik deed dit met de bolle kant van een lepel. Snijd de prei in ringetjes en verdeel over de bodem. Snijd de rode ui in ringetjes en verdeel over de prei. Snijd de champignons in plakjes en strooi ook over de bodem.

Pel tenslotte de teentjes knoflook, hak fijn en strooi over de bodem. Kruid met wat peper en zout en zet de bakplaat tien minuten in de voorverwarmde oven.

Haal er na tien minuten uit maar laat de oven aanstaan. Leg de plakjes pancetta erop en breek er de eieren boven, probeer de dooiers heel te houden. Hak een handje verse oregano fijn en strooi over de plaattaart. Zet de bakplaat nog 15 minuten in de oven totdat de eieren mooi gebakken zijn.

Haal de plaattaart uit de oven en laat een paar minuten afkoelen op de bakplaat. Strooi er tenslotte nog een klein beetje oregano over en snijd in stukken. Serveer met een lekkere salade en je kan aan tafel.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.


Plaattaart met prei, champignons, pancetta en ei
Plaattaart met prei, champignons, pancetta en ei
Plaattaart met prei, champignons, pancetta en ei
Plaattaart met prei, champignons, pancetta en ei
Plaattaart met prei, champignons, pancetta en ei
Plaattaart met prei, champignons, pancetta en ei
Plaattaart met prei, champignons, pancetta en ei
Plaattaart met prei, champignons, pancetta en ei


Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens