Plaattaart met prei, paprika, rode ui en pancetta

Plaattaart met prei, paprika, rode ui en pancetta

Laatst stond deze plaattaart met prei, paprika, rode ui en pancetta op tafel. Een kleurige plaattaart die je zo hebt gemaakt. Je belegt gewoon een bodem van bladerdeeg met alle ingrediënten. Hierna schuif je het de oven in en is het wachten tot alles klaar is. Niet voor niets is plaattaart hier in huis een vaak gemaakt gerecht.

Ook onze zoon is hier trouwens dol op. Ongemerkt krijgt hij zo allerlei groenten binnen die anders met iets meer tegenzin worden gegeten. Ik denk dat ook andere kinderen zullen genieten van deze plaattaart. En niet alleen kinderen want ook zelf blijf ik een plaattaart heerlijk vinden.

Lijkt deze plaattaart je wel wat? Dan vind je hieronder het makkelijke recept. Op Kookidee vind je trouwens nog veel meer recepten voor plaattaart. Zo kan je lekker variëren. Of maak gewoon een eigen variant met wat je lekker vindt.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 125 gr. crème fraiche
  • 80 gr. pancetta
  • 1 prei
  • 1 gele paprika
  • 1 oranje paprika
  • 1 rode ui
  • 6 lenteuitjes
  • 150 gr. belegen kaas, geraspt
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 200 graden. Zet een bakplaat klaar die je hebt bekleed met bakpapier. Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien. Leg de ontdooide plakjes op de bakplaat. Zorg dat de randjes elkaar net overlappen en druk aan. Prik er met een vork wat gaatjes in en smeer de bodem in met de crème fraîche.

Beleg de plaattaart

Scheur de pancetta in reepjes en verdeel over de bodem. Snijd vervolgens alle groenten. De prei snijd je in ringetjes, beide paprika's in stukjes en de ui in partjes. Strooi alles over de bodem uit en bedek deze gelijkmatig. Kruid met peper, zout en Italiaanse kruiden. Strooi er vervolgens de geraspte kaas overheen.

Plaattaart bakken

Schuif de plaattaart in de voorverwarmde oven. Bak deze in ongeveer 20 tot 25 minuten gaar. Tot de kaas mooi is gesmolten en de korst krokant is. Snijd in de tussentijd de lente-uitjes in ringetjes. Haal de plaattaart uit de oven en strooi er de lente-uitjes over. Hierna snijd je de plaattaart in stukken en serveer je deze direct.

Houd je nog wat over? Dan kan je deze de volgende dag prima opwarmen of koud eten. Opwarmen kan in de oven, ongeveer 10 minuten op 160 graden. Of gewoon in een droge en hete koekenpan.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Plaattaart met prei, paprika, rode ui en pancetta'
Afbeelding bij 'Plaattaart met prei, paprika, rode ui en pancetta'
Afbeelding bij 'Plaattaart met prei, paprika, rode ui en pancetta'
Afbeelding bij 'Plaattaart met prei, paprika, rode ui en pancetta'
Afbeelding bij 'Plaattaart met prei, paprika, rode ui en pancetta'
Afbeelding bij 'Plaattaart met prei, paprika, rode ui en pancetta'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 706 kcal.
  • Vetten 53 gr.
  • Waarvan verzadigd 27 gr.
  • Koolhydraten 32 gr.
  • Waarvan suikers 10 gr.
  • Vezels 5 gr.
  • Eiwitten 19 gr.
  • Zout 2.5 gr.
  • Natrium 1000 mg.