
Plaattaart met prei, ui, tomaat, champignons en Coburger ham
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 6 plakjes bladerdeeg
- 2 preien
- handje cherrytomaatjes
- 1 ui
- 125 gr. champignons
- 4 el. crème fraiche
- 4 eieren
- 150 gr. belegen kaas, geraspt
- 100 gr. Coburger ham
- peper en zout
- paar takjes rozemarijn
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 200 graden en zet vast een bakplaat met een vel bakpapier klaar. Ontdooi de plakjes bladerdeeg en trek ze een beetje uit. Bedek de bodem van de bakplaat met het bladerdeeg waarbij de vellen deeg elkaar een beetje overlappen, druk goed aan. Vouw de randen een klein stukje naar binnen en prik met een vork gaatjes in de bodem.
Smeer de crème fraiche over de bodem met de bolle kant van een lepel. Strooi hier de helft van de geraspte kaas overheen. Pel een ui en snijd doormidden, snijd vervolgens in plakjes en verdeel over de bodem. Verwijder de onderkant van de prei en snijd de preien in ringetjes, verdeel over de bodem. Snijd de champignons in plakjes en verdeel over de bodem. Snijd een paar cherrytomaatjes in plakjes en verdeel over de bodem. Kruid met peper en zout en bak de bodem 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal de plaattaart er na 10 minuten even uit maar laat de oven aanstaan. Breek voorzichtig vier eieren boven de plaattaart en probeer de dooiers heel te houden. Strooi er de rest van de geraspte kaas overheen. Ris de naaldjes van wat takjes rozemarijn en hak goed fijn, strooi over de geraspte kaas.
Zet de plaattaart nog 15 minuten in de oven en bak tot de eieren gestold zijn, de kaas mooi is gesmolten en de bodem goudbruin en krokant is. Haal de plaattaart met prei, ui, tomaat en champignons uit de oven en verdeel er in stukjes gescheurde Coburger ham over. Snijd de plaattaart in stukken en serveer eventueel met een eenvoudige salade.
Recepten in je mail





Voedingswaarden per persoon
- Energie 762 kcal.
- Vetten 55 gr.
- Waarvan verzadigd 27 gr.
- Koolhydraten 6 gr.
- Waarvan suikers 8 gr.
- Vezels 4 gr.
- Eiwitten 29 gr.
- Zout 3.2 gr.
- Natrium 1280 mg.