Plaattaart met roomkaas, prei, paprika, gebakken spekreepjes en kaas

Plaattaart met roomkaas, prei, paprika, gebakken spekreepjes en kaas

Als onze lieve zoon hoort dat we plaattaart eten is hij altijd blij. Ook van deze plaattaart met roomkaas, prei, paprika, gebakken spekreepjes en kaas heeft hij zitten smullen. Al zou hij het liefst alleen de randjes eten, die blijven toch favoriet voor veel kinderen.

Net als de meeste plaattaarten is ook deze plaattaart zo gemaakt. Je bakt alleen de spekreepjes en prei even voor. De bodem smeer je in met wat roomkaas waar je daarna het preimengsel over verdeeld. Nog even de rest van de ingrediënten en lekker veel geraspte kaas erop en het kan in de oven.

Lijkt deze plaattaart met roomkaas, prei, paprika, gebakken spekreepjes en kaas je ook wel iets? Dan vind je hieronder het makkelijke en lekkere recept. Een ideaal maaltje als je ‘s avonds weinig tijd hebt maar toch lekker wil eten.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 rol bladerdeeg*
  • 3 preien
  • 100 gr. spekreepjes
  • 1 gele paprika
  • 1 rode ui
  • 3 lenteuitjes
  • 150 gr. geraspte kaas, jong
  • 3 el. roomkaas
  • peper en zout

* In plaats van een rol bladerdeeg kan je ook 6 plakjes bladerdeeg dakpansgewijs over elkaar leggen. Ook met bodem voor hartige taart of Flammkuchen-bodem is deze plaattaart erg lekker.

Zet alles op je lijst Wat is dit?

Met deze knop zet je alles voor dit recept in één keer op je boodschappenlijstje bij Albert Heijn. Met de Albert Heijn app heb je zo altijd je boodschappen bij de hand. Ook kan je alles eenvoudig thuis laten bezorgen door de bezorgservice van AH.nl.

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 200 graden. Gebruik je bladerdeeg uit de vriezer laat het dan vast ontdooien. Zet ook een bakplaat klaar die je hebt bekleed met bakpapier. Verwarm een hapjespan of koekenpan voor op laag vuur zodat deze goed warm wordt. Verwijder de onderkant en het groen van de preien en snijd de prei in ringetjes.

Bak de spekreepjes in de hete hapjespan en voeg de preiringetjes toe zodra er genoeg spekvet in de pan zit. Kruid met wat versgemalen peper en zout, bak tot de spekreepjes krokant zijn en de prei glazig. Bedek de bakplaat met het deeg en smeer dit in met de roomkaas. Verdeel hier het prei- en spekjesmengsel overheen.

Maak de plaattaart af

Snij de bovenkant van de paprika en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Vervolgens snijd je de paprika in halve ringen die je over het deeg verdeelt. Pel de rode ui en snijd deze in dunne ringetjes, ook deze verdeel je over de bodem. Vervolgens strooi je er de geraspte kaas overheen.

Tot slot snijd je de lenteuitjes in ringetjes en strooi je deze over de plaattaart. Schuif de bakplaat nu in de voorverwarmde oven en bak de plaattaart zo'n 15 tot 20 minuten. Als de bodem lichtbruin en krokant is en de kaas gesmolten is haal je de plaattaart uit de oven. Haal van het bakpapier en snijd in stukken.

Opwarmen

Houd je wat plaattaart over? Bewaar deze in de koelkast en warm deze de volgende dag op in een hete koekenpan. Je hoeft hier geen olie of boter aan toe te voegen. Zo blijft de bodem van je plaattaart lekker knapperig.

Iets voor jou?

Ook lekker

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie: 692 kcal.
  • Vetten: 51 gr.
    - waarvan verzadigd: 25 gr.
  • Koolhydraten: 31 gr.
    - waarvan suiker: 9 gr.
  • Vezels: 5 gr.
  • Eiwitten: 21 gr.
  • Zout: 2.7 gr. (1080 mg. natrium)

Bron: Voedingscentrum

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Plaattaart met roomkaas, prei, paprika, gebakken spekreepjes en kaas

Plaattaart met roomkaas, prei, paprika, gebakken spekreepjes en kaas

Plaattaart met roomkaas, prei, paprika, gebakken spekreepjes en kaas

Plaattaart met roomkaas, prei, paprika, gebakken spekreepjes en kaas

Plaattaart met roomkaas, prei, paprika, gebakken spekreepjes en kaas

Plaattaart met roomkaas, prei, paprika, gebakken spekreepjes en kaas

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens