Poké bowl met rode biet, wortel, mango, sojabonen, zalm en wasabi-mayonaise

Poké bowl met rode biet, wortel, mango, sojabonen, zalm en wasabi-mayonaise
Hoofdgerecht
35 minuten
4 personen

Het was alweer een tijdje geleden dat ik zelf een poké bowl had gemaakt. Toen ik er laatst ergens eentje at vond ik die zo lekker dat ik er een eigen variant op maakte. Het werd deze heerlijke poké bowl met rode biet, wortel, mango, sojabonen, zalm en wasabi-mayonaise.

Ik koos er deze keer voor om de worteltjes en rode biet voorgesneden te kopen. Hierdoor heb je deze lekkere poké bowl in een mum van tijd zelf gemaakt. De lekker pittige wasabi-mayonaise smaakte er super bij. Hieronder vind je het makkelijke en erg lekkere recept, het proberen zeker eens waard.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 200 gr. rijst, bv. basmatirijst
  • 150 gr. bospeen, julienne
  • 150 gr. rode biet, julienne
  • 150 gr. mango, blokjes
  • 50 gr. sojabonen
  • 50 gr. radijsjes
  • 50 gr. paksoi
  • 50 gr. veldsla
  • 200 gr. gerookte zalm
  • gebakken uitjes
  • sesamzaad

Voor de wasabi-mayonaise:

  • 4 el. mayonaise
  • 1/2 el. rijstazijn
  • wasabi naar smaak

Ik kocht de ingrediënten deze keer voorgesneden om lekker snel klaar te zijn. Voor de sojabonen, radijsjes, paksoi en veldsla koos ik twee bakjes sla waar alles al in zat.

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Zet een flinke pan op het vuur en breng een ruime laag water aan de kook. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af, roer even goed door elkaar en laat de rijst helemaal afkoelen. Handig is het om dit iets eerder te doen dan de rest van het recept.

Als je alles voorgesneden in huis hebt zet je alle ingrediënten vast klaar. Snijd de gerookte zalm in stukjes en hou apart voor zo. Snijd je alles zelf dan kan je dit met een koksmes of met een mandoline doen. Snijd de rode biet en bospeen in reepjes, dit noem je julienne. De mango snijd je in blokjes. Snijd de harde steel van de paksoi in stukjes en het blad in reepjes.

Neem vier grote kommen en vul deze tot ongeveer een derde met de rijst. Verdeel nu de radijs, rode biet, de bospeen, de mango, de paksoi, de sojabonen en de veldsla over de kom. Leg alles aan de rand en houd deze volgorde aan voor een mooi kleurverloop. Leg de stukjes gerookte zalm in het midden en strooi hier wat van de gebakken uitjes over.

Voor de wasabi-mayonaise doe je de mayonaise en rijstazijn bij elkaar in een kom. Roer alles goed door elkaar met een garde en voeg naar smaak de wasabi toe, let op want dit is erg pittig. Verdeel de wasabi-mayonaise over de poké bowl en strooi er tot slot nog wat sesamzaadjes overheen.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Poké bowl met rode biet, wortel, mango, sojabonen, zalm en wasabi-mayonaise

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens