Poké bowl met rode biet, wortel, mango, sojabonen, zalm en wasabi-mayonaise

Poké bowl met rode biet, wortel, mango, sojabonen, zalm en wasabi-mayonaise

Het was alweer een tijdje geleden dat ik zelf een poké bowl had gemaakt. Toen ik er laatst ergens eentje at vond ik die zo lekker dat ik er een eigen variant op maakte. Het werd deze heerlijke poké bowl met rode biet, wortel, mango, sojabonen, zalm en wasabi-mayonaise.

Ik koos er deze keer voor om de worteltjes en rode biet voorgesneden te kopen. Hierdoor heb je deze lekkere poké bowl in een mum van tijd zelf gemaakt. De lekker pittige wasabi-mayonaise smaakte er super bij. Hieronder vind je het makkelijke en erg lekkere recept, het proberen zeker eens waard.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 200 gr. rijst, bv. basmatirijst
  • 150 gr. bospeen, julienne
  • 150 gr. rode biet, julienne
  • 150 gr. mango, blokjes
  • 50 gr. sojabonen
  • 50 gr. radijsjes
  • 50 gr. paksoi
  • 50 gr. veldsla
  • 200 gr. gerookte zalm
  • gebakken uitjes
  • sesamzaad

Voor de wasabi-mayonaise:

  • 4 el. mayonaise
  • 1/2 el. rijstazijn
  • wasabi naar smaak

Ik kocht de ingrediënten deze keer voorgesneden om lekker snel klaar te zijn. Voor de sojabonen, radijsjes, paksoi en veldsla koos ik twee bakjes sla waar alles al in zat.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Zet een flinke pan op het vuur en breng een ruime laag water aan de kook. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af, roer even goed door elkaar en laat de rijst helemaal afkoelen. Handig is het om dit iets eerder te doen dan de rest van het recept.

Als je alles voorgesneden in huis hebt zet je alle ingrediënten vast klaar. Snijd de gerookte zalm in stukjes en hou apart voor zo. Snijd je alles zelf dan kan je dit met een koksmes of met een mandoline doen. Snijd de rode biet en bospeen in reepjes, dit noem je julienne. De mango snijd je in blokjes. Snijd de harde steel van de paksoi in stukjes en het blad in reepjes.

Neem vier grote kommen en vul deze tot ongeveer een derde met de rijst. Verdeel nu de radijs, rode biet, de bospeen, de mango, de paksoi, de sojabonen en de veldsla over de kom. Leg alles aan de rand en houd deze volgorde aan voor een mooi kleurverloop. Leg de stukjes gerookte zalm in het midden en strooi hier wat van de gebakken uitjes over.

Voor de wasabi-mayonaise doe je de mayonaise en rijstazijn bij elkaar in een kom. Roer alles goed door elkaar met een garde en voeg naar smaak de wasabi toe, let op want dit is erg pittig. Verdeel de wasabi-mayonaise over de poké bowl en strooi er tot slot nog wat sesamzaadjes overheen.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Poké bowl met rode biet, wortel, mango, sojabonen, zalm en wasabi-mayonaise'