Pompoenstamppot met venkel en braadworst

Pompoen­stamppot met venkel en braadworst

Een paar dagen geleden aten we deze pompoenstamppot met venkel en braadworst. Het is een makkelijke en lekkere stamppot die je zo hebt gemaakt. Voor deze keer koos ik voor pompoenblokjes die al gesneden waren. Deze hoef je alleen maar mee te koken met de aardappels, wel zo makkelijk.

Ook de venkel kook je nog kort mee met de aardappels en pompoen. In de tussentijd kan je de braadworst bereiden in een grote hapjespan of koekenpan. Met wat ketchup en ketjap manis maak je van het bakvet tot slot een lekkere jus en je kan aan tafel. Omdat je er niet lang mee bezig bent is dit dus een heerlijke stamppot voor doordeweeks.

Lijkt deze pompoenstamppot met venkel en braadworst je wel iets? Dan vind je het makkelijke en lekkere recept hieronder. Hier vind je nog veel meer recepten met pompoen en andere stamppot recepten. En koop je liever geen kant en klare pompoenblokjes dan lees je hier hoe je zelf een pompoen in blokjes snijdt.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 800 gr. aardappels, kruimig
  • 400 gr. pompoenblokjes
  • 2 venkels
  • 4 runderbraadworsten
  • klontje roomboter
  • scheutje melk
  • boter om te bakken
  • peper en zout
  • scheutje tomatenketchup
  • scheutje ketjap manis

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Schil de aardappels en snijd deze in gelijke stukken. Breng in een grote stamppotpan een flinke laag water aan de kook. Voeg de aardappels toe en kook deze ongeveer 20 minuten. Voeg na tien minuten de pompoenblokjes toe en kook deze nog tien minuten mee. Snijd in de tussentijd de onderkant en stengels van de venkels. Je kan het groen bewaren en fijn hakken, hiermee kan je de stamppot garneren of kruiden. De venkel snijd je vervolgens in stukjes en kook je de laatste vijf minuten mee met de aardappels en pompoen.

Maak de stamppot

Giet de aardappels af en laat kort droog stomen. Voeg een klontje roomboter en een scheutje (lauwe) melk toe en stamp met een aardappelstamper tot een smeuïge stamppot. Als de aardappels opstaan zet je ook een grote hapjespan of koekenpan op het vuur. Verhit hierin wat boter en een scheutje olijfolie en bak de runderbraadworsten rondom bruin. Bak de worsten in zo'n 12 minuten gaar en keer regelmatig om.

Jus en serveren

Als de braadworsten gaar zijn haal je deze uit de pan. Voeg een scheutje tomatenketchup, wat ketjap manis en een klein beetje water toe. Zet het vuur hoog en kook een beetje in tot je een lekkere jus hebt. Verdeel de pompoenstamppot over de borden en leg op ieder bord een braadworst. Schep er wat jus over en garneer eventueel met wat bladgroen van de venkel.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Pompoenstamppot met venkel en braadworst'
Afbeelding bij 'Pompoenstamppot met venkel en braadworst'
Afbeelding bij 'Pompoenstamppot met venkel en braadworst'
Afbeelding bij 'Pompoenstamppot met venkel en braadworst'
Afbeelding bij 'Pompoenstamppot met venkel en braadworst'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 533 kcal.
  • Vetten 26 gr.
  • Waarvan verzadigd 8 gr.
  • Koolhydraten 45 gr.
  • Waarvan suikers 9 gr.
  • Vezels 7 gr.
  • Eiwitten 24 gr.
  • Zout 2.6 gr.
  • Natrium 1040 mg.