Prei stamppot met paksoi, kaas en een kipschnitzel

Prei stamppot met paksoi, kaas en een kipschnitzel

Ik maak thuis regelmatig een prei stamppot, en meestal varieer ik daar dan lekker mee. Zo stond laatst deze prei stamppot met paksoi, kaas en een kipschnitzel op tafel. Het is een makkelijke en lekkere stamppot die je eigenlijk zo hebt gemaakt. Een ideaal recept dus voor een doordeweekse dag als je lekker snel klaar wil zijn.

De paksoi kook je gewoon mee met de aardappels. Je kan dan in de tussentijd de prei lekker stoven in een klontje boter. Ook bak je in de tussentijd de kipschnitzels in een hapjespan. Het bladgroen van de paksoi bewaar je tot het einde en roer je er nog even rauw door. Het resultaat is een heerlijke prei stamppot waar je zeker van zult smullen.

Lijkt deze prei stamppot met paksoi en kaas jou ook wel wat? Dan vind je het makkelijke recept hieronder. En hier vind je nog veel meer lekkere stamppot recepten en andere makkelijke recepten met prei.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 800 gr. aardappels, kruimig
  • 3 preien
  • 1 paksoi
  • 150 gr. belegen kaas, geraspt
  • 4 kipschnitzels
  • scheutje melk
  • klontje roomboter
  • boter om te bakken
  • peper en zout
  • paprikapoeder
  • scheutje tomatenketchup

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Zet een flinke pan op het vuur en breng hier een ruime laag water in aan de kook. Schil intussen de aardappels en snijd deze in gelijke stukken. Kook de aardappels in ongeveer 20 minuten gaar. Snijd intussen de onderkant van de paksoi en snijd de harde stelen tot aan het bladgroen on stukjes. Bewaar het bladgroen voor later. Kook de paksoi de laatste vijf minuten mee met de aardappels.

Stoof de prei

Verwarm ook een hapjespan en een koekenpan op laag vuur. Snijd de onderkant van de preien en snijd de prei vervolgens in dunne ringetjes. Smelt een klontje roomboter in de koekenpan en stoof hierin de prei gaar tot deze mooi glazig is. Kruid tussendoor met wat peper en zout en zet het vuur laag als de prei gaar is.

Bak de schnitzels

Ook in de hapjespan smelt je een klontje boter en doe je er een scheutje olijfolie bij. Hierin bak je de kipschnitzels aan beide kanten bruin en daarna op laag vuur gaar. Volg hierbij de aanwijzingen op de verpakking. Maak je zelf de kipschnitzels dan bak je deze in ongeveer acht minuten gaar. Hierbij keer je de schnitzels af en toe om.

Maak de prei stamppot af

Giet na 20 minuten de aardappels en paksoi af en laat kort droog stomen. Doe er een scheutje melk en een klontje roomboter bij en stamp fijn met een aardappelstamper. Kruid tussendoor naar smaak met peper en zout. Snijd het bladgroen van de paksoi met een koksmes in reepjes en stamp ook door de stamppot. Roer er vervolgens de prei en de geraspte belegen kaas doorheen.

Laat nog kort op laag vuur staan zodat de stamppot goed warm wordt en de kaas is gesmolten. Verdeel de prei stamppot met paksoi en kaas over de borden en serveer met de kipschnitzels. Doe een klein scheutje water in de hapjespan en een scheutje tomatenketchup. Doe er wat paprikapoeder bij en dik op hoog vuur in tot een eenvoudige jus. Schep over de prei stamppot en je kan aan tafel.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Prei stamppot met paksoi, kaas en een kipschnitzel'
Afbeelding bij 'Prei stamppot met paksoi, kaas en een kipschnitzel'
Afbeelding bij 'Prei stamppot met paksoi, kaas en een kipschnitzel'
Afbeelding bij 'Prei stamppot met paksoi, kaas en een kipschnitzel'
Afbeelding bij 'Prei stamppot met paksoi, kaas en een kipschnitzel'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 624 kcal.
  • Vetten 25 gr.
  • Waarvan verzadigd 13 gr.
  • Koolhydraten 52 gr.
  • Waarvan suikers 8 gr.
  • Vezels 9 gr.
  • Eiwitten 40 gr.
  • Zout 1.8 gr.
  • Natrium 720 mg.