Quesadilla’s met avocado, roomkaas, rode ui, kalkoenfilet en kaas

Quesadilla’s met avocado, roomkaas, rode ui, kalkoenfilet en kaas

Met wraps kan je alle kanten op. Laatst maakte ik er weer eens lekkere quesadilla’s mee. Deze keer met o.a. avocado, roomkaas, rode ui, kalkoenfilet en kaas. Misschien wat veel calorieën maar ze zijn wel heel erg lekker. Niet te vaak eten dus maar met af en toe zondigen is niets verkeerd.

De avocado’s moeten eetrijp zijn. Je prakt deze namelijk met een vork tot een soort crème. Het lijkt wel wat op guacamole maar dan net wat zachter. Als vlees koos ik voor kalkoenfilet maar dit kan je vervangen door gerookte kipfilet. Het is maar net wat je in huis hebt of wat je voorkeur heeft. Deze quesadilla’s heb je echt supersnel gemaakt. Ideaal voor doordeweeks.

Zelf gebruikte ik voor het bereiden een contactgrill. Die verhit alles aan twee kanten tegelijk, zo zijn ze lekker snel klaar. Een alternatief is om ze in de koekenpan te bakken. Eventueel kan je ze zelfs in de oven leggen. Het recept voor deze quesadilla’s met avocado, roomkaas, rode ui, kalkoenfilet en kaas vind je hieronder. En hier nog veel meer lekkere en snelle recepten met wraps.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 8 wraps
  • 2 avocado's, eetrijp
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1/2 komkommer
  • 12 plakjes kalkoenfilet, vleeswaren
  • roomkaas, bv. Philadelphia Naturel
  • 150 gr. jonge kaas, geraspt
  • peper en zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Als je de quesadilla's in de oven bereid verwarm je deze vast voor op 200 graden. Gebruik je een koekenpan dan zet je deze vast op laag vuur. Zelf maakte ik de quesadilla's op de contactgrill. Zo zijn ze nog sneller klaar.

Voorbereiden

Snijd de avocado's met een scherp mes rond de pit doormidden. Draai beide helften van elkaar en steek het mes in de pit. Draai uit de avocado. Hierna schep je het vruchtvlees met een lepel uit de avocado en doe je deze in een kommetje. Prak fijn met een vork tot je een soort crème hebt en kruid met peper en zout.

Pel de rode ui en snijd in dunne ringen. Verwijder de bovenkant van de rode paprika en haal de zaadlijsten en zaadjes eruit. Snijd ook de rode paprika in dunne ringen. De komkommer snijd je vervolgens in dunne plakjes.

Maak de quesadilla's

Leg één wrap klaar en smeer in met de avocado crème. Verdeel daar wat plakjes rode ui, paprika en komkommer over. Leg er vervolgens een paar plakjes kalkoenfilet op. Kruid met wat extra peper en zout. Strooi er wat geraspte kaas over. Smeer een tweede wrap in met roomkaas en leg - met de besmeerde kant  naar onder - op de quesadilla.

Bak de quesadilla vervolgens op de contactgrill tot de buitenkant mooi bruin is en de kaas gesmolten. Gebruik je een koekenpan dan leg je ze in een droge hete koekenpan. Bak de onderkant bruin en draai dan voorzichtig om. Het makkelijkst werkt het om er een bord op te leggen, de koekenpan om te draaien en de quesadilla weer in de pan te schuiven. In de oven bak je ze tot de buitenkant mooi bruin is en de kaas gesmolten.

Snijd de quesadilla's tot slot in stukken en serveer direct. Bereid intussen de volgende quesadilla. Lekker met een frisse salade.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Quesadilla’s met avocado, roomkaas, rode ui, kalkoenfilet en kaas'
Afbeelding bij 'Quesadilla’s met avocado, roomkaas, rode ui, kalkoenfilet en kaas'
Afbeelding bij 'Quesadilla’s met avocado, roomkaas, rode ui, kalkoenfilet en kaas'
Afbeelding bij 'Quesadilla’s met avocado, roomkaas, rode ui, kalkoenfilet en kaas'
Afbeelding bij 'Quesadilla’s met avocado, roomkaas, rode ui, kalkoenfilet en kaas'
Afbeelding bij 'Quesadilla’s met avocado, roomkaas, rode ui, kalkoenfilet en kaas'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 676 kcal.
  • Vetten 41 gr.
  • Waarvan verzadigd 14 gr.
  • Koolhydraten 46 gr.
  • Waarvan suikers 8 gr.
  • Vezels 7 gr.
  • Eiwitten 26 gr.
  • Zout 3.2 gr.
  • Natrium 1280 mg.