Quesadilla’s met gele paprika, tomaat, ui, ham en kaas

Quesadilla’s met gele paprika, tomaat, ui, ham en kaas
Hoofdgerecht, Lunchgerecht
15 minuten
4 personen

Quesadilla’s komen bij ons regelmatig op tafel, het is een van mijn favoriete snelle gerechten. Enerzijds omdat ze zo klaar zijn maar ook omdat ze altijd heerlijk smaken. Bijvoorbeeld deze makkelijke quesadilla’s met gele paprika, tomaat, ui, ham en kaas die je echt eens moet proberen.

Quesadilla’s kan je beleggen met van alles wat je in huis hebt, het zijn eigenlijk een soort tosti’s maar dan gemaakt tussen twee wraps. Ik maak ze altijd met de contactgrill maar je kan ze ook in een hete oven of hete droge koekenpan bakken. Mijn recept voor deze lekkere quesadilla’s met gele paprika, tomaat, ui, ham en kaas vind je hieronder.

Je kan deze quesadilla’s prima eten als avondmaaltijd met bijvoorbeeld een lekkere salade erbij. Maar ook als lunchgerecht kan je deze quesadilla’s met gele paprika, tomaat, ui, ham en kaas zeker eens maken.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 8 wraps
  • 4 grote plakken ham
  • 1 gele paprika
  • 2 trostomaten
  • 1 ui
  • 150 gr. geraspte kaas
  • peper en zout

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Gebruik je een contactgrill voor deze quesadilla's dan verwarm je deze vast voor. Maak je de quesadilla's in een oven zet deze dan op een grillstand van ongeveer 180 graden. Wil je de quesadilla's in een koekenpan maken verwarm deze dan vast voor op laag vuur.

Snijd de bovenkant van de gele paprika en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd de paprika met een scherp mes in flinterdunne ringen. Pel de ui en snijd ook deze in zo dun mogelijke ringen. Snijd vervolgens met een scherp mes ook de trostomaten in dunne plakjes en verwijder het vochtige binnenste deel.

Leg één wrap op een bord en leg hier een grote plak ham op. Verdeel er wat van de plakjes gele paprika, ui en trostomaat over en strooi daar wat geraspte kaas overheen. Kruid met wat peper en zout en leg er een tweede wrap op. Leg de quesadilla nu een paar minuten op de contactgrill tot de kaas volledig is gesmolten. Herhaal voor de overige quesadilla's en serveer direct.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Quesadilla’s met gele paprika, tomaat, ui, ham en kaas
Quesadilla’s met gele paprika, tomaat, ui, ham en kaas
Quesadilla’s met gele paprika, tomaat, ui, ham en kaas
Quesadilla’s met gele paprika, tomaat, ui, ham en kaas

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens