Quesadilla’s met kip en roomkaas

Quesadilla’s met kip en roomkaas
Hoofdgerecht, Lunchgerecht
25 minuten (of 45 minuten als je zelf de kip braadt)
4 personen

Quesadilla’s zijn een soort Mexicaanse tosti’s die je bereidt in een wrap. Heerlijk als lunch, avondeten of lekkere snack bij een borrel. Zelf hadden wij deze quesadilla’s met kip en roomkaas als avondmaaltijd, heerlijk met een frisse salade en echt zo klaar.

Ik braadde zelf een lekker stukje kipfilet, maar je kan natuurlijk ook bijvoorbeeld kant en klare kipfilet zoals broodbeleg kopen. Ik maakte de quesadilla’s op mijn contactgrill maar in een koekenpan of in de oven smaken ze net zo lekker. Hieronder vind je het makkelijke recept voor dit lekkere maaltje.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 8 wraps
  • 2 kipfilets*
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 3 lenteuitjes
  • roomkaas
  • 100 gr. geraspte kaas
  • paprikapoeder
  • peper en zout
  • boter om te braden

* Als je kant en klare kipfilet neemt heb je deze maaltijd binnen 25 minuten klaar.

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm een hapjespan op laag vuur en smelt hier een klontje boter in. Kruid de kipfilets aan beide zijden met wat paprikapoeder, peper en zout en bak ze aan beide zijden bruin. Braad de kip daarna zo'n 20 minuten tot deze gaar is en keer regelmatig om. Laat even afkoelen en snijd de kip in zo dun mogelijke plakjes of trek uit elkaar met twee vorken.

Pel de rode ui en snijd deze in halve ringen. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes van de paprika en snijd ook deze in halve ringen. Snij de lenteuitjes tenslotte in kleine ringetjes en zet alles apart voor zo.

Pak een wrap en smeer deze helemaal in met roomkaas. Strooi wat geraspte kaas over de helft van de wrap en leg hier wat van de kipfilet, rode ui, rode paprika en lenteui op. Kruid met wat peper en zout en strooi er nog wat geraspte kaas over. Vouw de wrap dicht en herhaal dit voor de andere wraps.

Bak de wraps per twee op de contactgrill, dit duurt ongeveer vijf minuten en is klaar als de kaas volledig is gesmolten. Serveer de wraps of snij in kleine partjes als je deze als snack wilt gebruiken.

Heb je geen contactgrill dan kan je de wraps ook in een koekenpan bakken. Bak de ene kant zo'n vijf minuten tot de onderkant bruin en knapperig is, draai daarna om (bijvoorbeeld met een vleestang) en bak de andere kant nog een paar minuten.

Bak je de quesadilla's liever in de oven? Verwarm deze dan voor op 180 graden en laat de dubbelgevouwe wraps zo'n vijf minuten bakken. In de oven worden de wraps iets minder krokant dan in de koekenpan of op de contactgrill.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Quesadilla’s met kip en roomkaas
Quesadilla’s met kip en roomkaas
Quesadilla’s met kip en roomkaas
Quesadilla’s met kip en roomkaas
Quesadilla’s met kip en roomkaas

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens