Quesadilla’s met kip en roomkaas

Quesadilla’s met kip en roomkaas

Quesadilla’s zijn een soort Mexicaanse tosti’s die je bereidt in een wrap. Heerlijk als lunch, avondeten of lekkere snack bij een borrel. Zelf hadden wij deze quesadilla’s met kip en roomkaas als avondmaaltijd, heerlijk met een frisse salade en echt zo klaar.

Ik braadde zelf een lekker stukje kipfilet, maar je kan natuurlijk ook bijvoorbeeld kant en klare kipfilet zoals broodbeleg kopen. Ik maakte de quesadilla’s op mijn contactgrill maar in een koekenpan of in de oven smaken ze net zo lekker. Hieronder vind je het makkelijke recept voor dit lekkere maaltje.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 8 wraps
  • 2 kipfilets*
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 3 lenteuitjes
  • roomkaas
  • 100 gr. geraspte kaas
  • paprikapoeder
  • peper en zout
  • boter om te braden

* Als je kant en klare kipfilet neemt heb je deze maaltijd binnen 25 minuten klaar.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm een hapjespan op laag vuur en smelt hier een klontje boter in. Kruid de kipfilets aan beide zijden met wat paprikapoeder, peper en zout en bak ze aan beide zijden bruin. Braad de kip daarna zo'n 20 minuten tot deze gaar is en keer regelmatig om. Laat even afkoelen en snijd de kip in zo dun mogelijke plakjes of trek uit elkaar met twee vorken.

Pel de rode ui en snijd deze in halve ringen. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes van de paprika en snijd ook deze in halve ringen. Snij de lenteuitjes tenslotte in kleine ringetjes en zet alles apart voor zo.

Pak een wrap en smeer deze helemaal in met roomkaas. Strooi wat geraspte kaas over de helft van de wrap en leg hier wat van de kipfilet, rode ui, rode paprika en lenteui op. Kruid met wat peper en zout en strooi er nog wat geraspte kaas over. Vouw de wrap dicht en herhaal dit voor de andere wraps.

Bak de wraps per twee op de contactgrill, dit duurt ongeveer vijf minuten en is klaar als de kaas volledig is gesmolten. Serveer de wraps of snij in kleine partjes als je deze als snack wilt gebruiken.

Heb je geen contactgrill dan kan je de wraps ook in een koekenpan bakken. Bak de ene kant zo'n vijf minuten tot de onderkant bruin en knapperig is, draai daarna om (bijvoorbeeld met een vleestang) en bak de andere kant nog een paar minuten.

Bak je de quesadilla's liever in de oven? Verwarm deze dan voor op 180 graden en laat de dubbelgevouwe wraps zo'n vijf minuten bakken. In de oven worden de wraps iets minder krokant dan in de koekenpan of op de contactgrill.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Quesadilla’s met kip en roomkaas'
Afbeelding bij 'Quesadilla’s met kip en roomkaas'
Afbeelding bij 'Quesadilla’s met kip en roomkaas'
Afbeelding bij 'Quesadilla’s met kip en roomkaas'
Afbeelding bij 'Quesadilla’s met kip en roomkaas'