Quesadilla’s met kipfilet, paprika, champignons en kaas

Quesadilla’s met kipfilet, paprika, champignons en kaas

Ik heb altijd wel een pak wraps in huis, ze zijn namelijk voor zoveel verschillende recepten te gebruiken. Zoals deze makkelijke quesadilla’s met kipfilet, paprika, champignons en kaas. Erg lekker voor de lunch of bijvoorbeeld ‘s avonds met een snelle salade. Zo heb je binnen een paar minuten een lekker maaltje op tafel staan.

Een quesadilla is eigenlijk een soort tosti, vertaald in het Nederlands is het ‘kaasdingetje’. Je belegt een wrap met wat je in huis hebt, doet er wat kaas overheen en verwarmt hem dan tot de kaas is gesmolten. Met deze quesadilla’s met kipfilet, paprika, champignons en kaas is het niet anders. Even beleggen en daarna kort verhitten in een contactgrill, hete koekenpan of in de oven. Niet veel later kan je aan tafel en kan je genieten van deze snelle maaltijd. Het recept voor de quesadilla’s vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 8 wraps
  • 125 gr. champignons
  • 16 plakjes kipfilet
  • 1 rode paprika
  • 6 lenteuitjes
  • 150 gr. geraspte jonge kaas
  • 50 gr. rucola
  • peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm je contactgrill vast voor zodat deze goed warm is. Gebruik je de oven dan verwarm je deze vast voor op 180 graden. Maak je de quesadilla's met een koekenpan zet deze dan vast op laag vuur zodat die goed heet kan worden. Snijd de bovenkant van de rode paprika en haal de zaadlijsten en zaadjes eruit, snijd vervolgens in dunne ringen en daarna in tweeën. Snijd ook de champignons in dunne plakjes en de lenteuitjes in ringetjes.

Beleg de helft van een wrap met een paar plakjes kipfilet en leg daar wat rode paprika, champignons en lenteui op. Kruid met wat peper en zout en strooi er geraspte kaas overheen. Doe er een handje rucola bij en klap de wrap dubbel. Herhaal voor een tweede wrap en bak beide wraps tussen de contactgrill tot de kaas is gesmolten. Herhaal alles tot je alle wraps hebt gebruikt.

Gebruik je de oven of een koekenpan dan maak je de quesadilla's door twee wraps op elkaar te leggen. Je belegt nu een gehele wrap in plaats van de helft van een wrap en dekt deze daarna af met een tweede wrap. Dit verwarm je vervolgens in de oven of je bakt de quesadilla aan beide kanten in de koekenpan. Herhaal dit voor de overige wraps en serveer iedere quesadilla met kipfilet, paprika, champignons en kaas meteen zodra deze klaar is.

Als je deze quesadilla's als avondeten maakt is het lekker er een salade bij te serveren. Maar ook voor de lunch zijn deze quesadilla's met kipfilet, paprika, champignons en kaas erg lekker.

Ook lekker

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Quesadilla’s met kipfilet, paprika, champignons en kaas

Quesadilla’s met kipfilet, paprika, champignons en kaas

Quesadilla’s met kipfilet, paprika, champignons en kaas

Quesadilla’s met kipfilet, paprika, champignons en kaas

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens