Quiche met broccoli, cashewnoten en brie

Quiche met broccoli, cashewnoten en brie
Hoofdgerecht
10 minuten + 25 minuten oven
4 personen

Deze quiche met broccoli, cashewnoten en brie heb laatst ik voor het eerst gemaakt en deze gaat zeker vaker op het menu komen. Hij smaakte echt super en zag er bovendien ook nog eens heel smakelijk uit.

Ook onze lieve zoon van vijf heeft van dit gerecht zitten smullen, al heeft hij wel alle cashewnoten er tussenuit gepeuterd. Deze vegetarische quiche is erg lekker met een frisse salade erbij want de quiche is erg machtig door alle brie.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 5 plakjes deeg voor hartige taart
  • 1 grote of 2 kleine stronken broccoli
  • 150 gr. ongezouten cashewnoten
  • 200 gr. brie
  • 125 gr. crème fraiche
  • 3 eieren
  • peper en zout
  • vloeibare honing

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden en zet vast een ingevette quichevorm of springvorm klaar van ongeveer 23 cm.

Snijd de roosjes van de broccoli en kook deze tot ze beetgaar zijn, een paar minuten is lang genoeg omdat ze anders te papperig worden. Giet de broccoli af en laat de broccoli droogstomen in de pan (van het vuur af) of uitlekken in een vergiet.

Strooi wat bloem op je aanrecht en plak de stukjes bladerdeeg aan elkaar vast zodat je een plak deeg krijgt die groot genoeg is om je quichevorm te bedekken. Je plakt ze aan elkaar door de zijkanten nat te maken met een vochtige vinger die je even onder de kraan hebt gehouden.

Vul de quiche

Leg de plak in je quichevorm en druk tegen de randen aan, met het stukje dat je overhoudt kan je eventueel wat dunnere stukjes bedekken of kiertjes dichtmaken. Prik met een vork wat gaatjes aan de onderkant van het deeg en verwijder eventueel het overtollige deeg van de rand.

Besprenkel de bodem met wat vloeibare honing en verdeel hier de helft van de cashewnoten en de helft van de brie over. Verdeel de broccoliroosjes over de vorm en klop in een mengkom de eieren los met de crème fraiche en kruid met wat peper en zout.

Bakken

Giet het mengsel over de broccoliroosjes en verdeel daar de rest van de cashewnoten over. Verdeel hier de rest van de brie weer over en kruid eventueel nog met wat peper en zout. Zet de quiche 20 minuten in de voorverwarmde oven. Zet nu de oven uit en laat de quiche nog 5 minuten in de afgesloten oven staan.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Quiche met broccoli, cashewnoten en brie
Quiche met broccoli, cashewnoten en brie
Quiche met broccoli, cashewnoten en brie
Quiche met broccoli, cashewnoten en brie
Quiche met broccoli, cashewnoten en brie
Quiche met broccoli, cashewnoten en brie
Quiche met broccoli, cashewnoten en brie
Quiche met broccoli, cashewnoten en brie

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens