Quiche met broccoli, cashewnoten en brie

Quiche met broccoli, cashewnoten en brie

Deze quiche met broccoli, cashewnoten en brie heb laatst ik voor het eerst gemaakt en deze gaat zeker vaker op het menu komen. Hij smaakte echt super en zag er bovendien ook nog eens heel smakelijk uit.

Ook onze lieve zoon van vijf heeft van dit gerecht zitten smullen, al heeft hij wel alle cashewnoten er tussenuit gepeuterd. Deze vegetarische quiche is erg lekker met een frisse salade erbij want de quiche is erg machtig door alle brie.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 5 plakjes deeg voor hartige taart
  • 1 grote of 2 kleine stronken broccoli
  • 150 gr. ongezouten cashewnoten
  • 200 gr. brie
  • 125 gr. crème fraiche
  • 3 eieren
  • peper en zout
  • vloeibare honing

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden en zet vast een ingevette quichevorm of springvorm klaar van ongeveer 23 cm.

Snijd de roosjes van de broccoli en kook deze tot ze beetgaar zijn, een paar minuten is lang genoeg omdat ze anders te papperig worden. Giet de broccoli af en laat de broccoli droogstomen in de pan (van het vuur af) of uitlekken in een vergiet.

Strooi wat bloem op je aanrecht en plak de stukjes bladerdeeg aan elkaar vast zodat je een plak deeg krijgt die groot genoeg is om je quichevorm te bedekken. Je plakt ze aan elkaar door de zijkanten nat te maken met een vochtige vinger die je even onder de kraan hebt gehouden.

Leg de plak in je quichevorm en druk tegen de randen aan, met het stukje dat je overhoudt kan je eventueel wat dunnere stukjes bedekken of kiertjes dichtmaken. Prik met een vork wat gaatjes aan de onderkant van het deeg en verwijder eventueel het overtollige deeg van de rand.

Besprenkel de bodem met wat vloeibare honing en verdeel hier de helft van de cashewnoten en de helft van de brie over. Verdeel de broccoliroosjes over de vorm en klop in een mengkom de eieren los met de crème fraiche en kruid met wat peper en zout.

Giet het mengsel over de broccoliroosjes en verdeel daar de rest van de cashewnoten over. Verdeel hier de rest van de brie weer over en kruid eventueel nog met wat peper en zout. Zet de quiche 20 minuten in de voorverwarmde oven. Zet nu de oven uit en laat de quiche nog 5 minuten in de afgesloten oven staan.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Quiche met broccoli, cashewnoten en brie

Quiche met broccoli, cashewnoten en brie

Quiche met broccoli, cashewnoten en brie

Quiche met broccoli, cashewnoten en brie

Quiche met broccoli, cashewnoten en brie

Quiche met broccoli, cashewnoten en brie

Quiche met broccoli, cashewnoten en brie

Quiche met broccoli, cashewnoten en brie

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens